סגור

השקעה מתוקה: טופ גאם פותחת מפעל סוכריות גומי נוסף בשדרות

החברה שמייצרת תוספי תזונה בצורת סוכריות תשקיע 90 מיליון שקל במפעל החדש, שצפוי לשלש את כושר הייצור שלה; זהו המפעל הראשון שמוקם בשדרות בעשור האחרון, והוא יוסיף עד 100 מקומות עבודה בעיר

יצרנית סוכריות הגומי ותוספי התזונה טופ גאם מתרחבת, ואתמול (ב') הודיעה שתפתח מפעל ייצור חדש בשדרות באמצע 2023.
מדובר במפעל הראשון שיוקם בעשור האחרון בעיר מוכת הרקטות, והוא יצטרף למפעל הקיים של טופ גאם בעיר.
החברה, המובילה בשוק תוספי התזונה בצורת סוכריות גומי, אמרה שהמהלך יאפשר לה להגדיל את כושר הייצור פי שלושה. זאת במסגרת המענה שהיא מכינה לביקושים הצפויים בעולם בשנים הקרובות. יותר מ-95% מהתוצרת של החברה מופנים ליצוא, בעיקר למדינות אירופה ולארה"ב.
1 צפייה בגלריה
מפעל טופ גאם שדרות סוכריות ממתקים תוספי תזונה
מפעל טופ גאם שדרות סוכריות ממתקים תוספי תזונה
דובוני גומי במפעל טופ גאם
(צילום: Jacob Mehager)
טופ גאם שבבעלות חי חיון, רועי לוסטרניק ו-AP Partners השלימה בקיץ האחרון גיוס של 100 מיליון שקל ובכוונתה לממן באמצעותם את ההשקעה החדשה בשדרות, שהיקפה כ-90 מיליון שקל.
החברה מעסיקה כ-120 עובדים ועל פי הערכות תקלוט בין 50 ל-100 עובדים נוספים עם ההרחבה המתוכננת.
המפעל החדש יוקם בפארק התעשיות ספירים. בתחילת השבוע חתמה החברה על הסכם שכירות עם חברה שמחזיקה בנכסים ובמבני תעשייה בפארק, וסיכמה שתשכור ממנה שטח של כמעט 11 אלף מ"ר.
הסכם השכירות הוא לחמש שנים מיום קבלת אישור האכלוס למקום. לפי הדיווח של טופ גאם לבורסה, בתום תקופת השכירות תעמוד לה האפשרות להאריך אותה בשלוש תקופות נוספות של חמש שנים כל אחת, עד לתקופה כוללת של 20 שנה.
טופ גאם תשלם למשכירים 1.6 מיליון שקל בשנה ובתקופת האופציה יעמוד הסכום על כ 1.9 מיליון שקל לשנה, ויכלול העלאת מחיר שנתית של 2% בנוסף להצמדה למדד המחירים לצרכן. במסגרת הסכם השכירות טופ גאם העמידה ערבות בנקאית של 550 אלף שקל.
"המפעל החדש יעמוד בסטנדרטים בינלאומיים, שלמיטב ידיעתי אין עוד כאלה בישראל, תוך הקפדה על התקנים המחמירים ביותר שחלים על מפעלי פארמה, והוא יצויד בטכנולוגיה המתקדמת ביותר", אמר לכלכליסט יו"ר טופ גאם חגי שטדלר.
לדבריו, "הביקוש הער לסוכריות הגומי שלנו נובע מכך שמדובר במוצר שעונה על צורך שעד היום לא היה לו מענה: מדובר בסוכריות מבוססות סיבים תזונתיים ונטולות סוכר, בלי לוותר על המתיקות והחוויה הקולינרית שבאכילתן, וזה בשונה מסוכריות הגומי המוכרות שהן עתירות סוכרים. אנחנו לא קופאים על שמרינו וממשיכים לפתח חדשנות פורצת דרך כדי להביא עוד פתרונות שלא זמינים כיום בשווקים. התהליכים האלה יובילו למוצרים חדשים במהלך השנה הנוכחית ובשנה הבאה".
את המו"מ לקראת הרחבת הפעילות של טופ גאם קידם רועי לוסטרניק, מבעלי השליטה בחברה המכהן כחבר בדירקטוריון שלה. הוא בנו של דב לוסטרניק ז"ל, ממייסדי החברה, ולדבריו החלטתו לבצע את ההשקעה בשדרות מהווה את המשך הדרך שהחל אביו. "אבי ראה בקשר של החברה עם שדרות והנגב חלק מהקוד הגנטי של טופ גאם. היה לנו חשוב לעשות את ההשקעה הזאת דווקא בשדרות, אף שהיו לנו הצעות רבות להקים את המפעל במקומות אחרים בארץ", הסביר.
לדברי המנכ"ל עמיחי בר-ניר: "המפעל החדש יאפשר לחברה לתת מענה לתחזיות והביקושים שנובעים, בין השאר, מהסכמים ארוכי טווח שנחתמו, וכאלה שעוד ייחתמו עם חברות גלובליות מובילות בתחום תוספי התזונה והמזון".
באוגוסט 2021 השלימה טופ גאם הנפקה בבורסת תל אביב, לאחר שחתכה במחצית את השווי המבוקש. חודש לפני ההנפקה היא עוד שאפה לגייס בין 150 ל-200 מיליון שקל לפי שווי של כ-700 מיליון שקל לפני הכסף. אלא שבסופו של דבר היא גייסה 100 מיליון שקל לפי שווי של 360 מיליון שקל. החברה החלה להיסחר לפי שווי של 460 מיליון שקל ונסחרת כיום בשווי שוק של 874 מיליון שקל. מאז ההנפקה נגעה החברה גם בשווי של 1.2 מיליארד שקל.
במהלך 2021 טופ גאם חתמה על כמה הסכמים אסטרטגיים עם לקוחות בעולם, על ייצור של סוכריות גומי שמכילות תוספי תזונה ונטולות סוכר.