סגור
תמיר אמר משנה למנכ"ל פרטנר הפורש
תמיר אמר. צפוי להיכנס לתפקיד בינואר (צילום: ינאי יחיאל)

המוסדיים מסנדלים את התגמול של מנכ"ל חג'ג' החדש תמיר אמר

תנאי התגמול המבוקשים טובים משל המנכ"ל שעזב אחרי פחות משנה, וכוללים גם ביטוח מפני פיטורים מוקדמים. בלחץ המוסדיים שמחזיקים במניות חברת הנדל"ן — שהבולטים בהם הם מור והפניקס — היא נאלצה לדחות פעמיים את האסיפה לאישור השכר

קבוצת חג'ג' שבה ודחתה בשבוע שעבר את אסיפת בעלי המניות, שאמורה להצביע על התגמול למנכ"ל החדש תמיר אמר, וזאת בשל התנגדות המוסדיים לתנאים המוצעים. אמר צפוי להיכנס לתפקידו בינואר ולהחליף את רועי וישנוביצקי, שסיים ב־19 באוקטובר כהונה של פחות משנה. תנאי התגמול של אמר משופרים משל קודמו, ומבטיחים לו תגמול גם בתרחיש של עזיבה מוקדמת — ככל הנראה כלקח מהמקרה של וישנוביצקי.
בספטמבר הודיעה חג'ג', שבשליטת האחים צחי (30%) ועידו (24%) חג'ג', על זימון אסיפה כללית ל־6 באוקטובר לצורך אישור התנאים, אך כמה ימים לפני כינוסה הודיעה חברת הנדל"ן על דחייה ל־25 באוקטובר, והדחייה הנוספת כעת היא ל־7 בנובמבר. בשני המקרים תלתה חג'ג' את הסיבה לדחייה בצורך להמשך דיונים עם הגופים המוסדיים לגבי תנאי התגמול המבוקשים.
המוסדיים העיקריים שמחזיקים במניות חג'ג' הם בית ההשקעות מור (11.4%) וחברת הביטוח הפניקס (10.6%), כשבעלת עניין נוספת היא קרן הגידור נוקד (8.6%) של רועי ורמוס ושלומי ברכה. שלושת הגופים נהפכו לבעלי עניין בעקבות הנפקת מניות פרטית שחג'ג' הקצתה להם. למור הוקצה באוקטובר 2019 נתח של 3%מהניות ואופציות בהיקף דומה, נוקד הצטרפה בדצמבר 2021 לאחר הקצאת 7.2% מהמניות, ולהפניקס הוקצו בינואר האחרון 8.5% מהמניות ו־3.7% נוספות כאופציות למימוש עד סוף ינואר 2024. כעת נראה שהמוסדיים שצורפו כשותפים מסנדלים את החברה, בניסיונה להעניק תנאי תגמול משופרים למנכ"ל החדש.
תקרת התגמול השנתית שחג'ג' מבקשת לאשר לאמר היא בעלות מקסימלית של 4.7 מיליון שקל לעומת פחות מ־2.5 מיליון שקל שווישנוביצקי היה זכאי לה. היא מורכבת משכר קבוע בעלות של 1.96 מיליון שקל בשנה (שכר חודשי של 110 אלף שקל ברוטו), מענק שנתי שעשוי להגיע ל־990 אלף שקל (9 משכורות חודשיות) ותגמול הוני בעלות שנתית של 1.7 מיליון שקל, המורכב מ־135 אלף מניות חסומות ו־326 אלף כתבי אופציה, ששוויים ההוגן הכולל נאמד ב־2.1 מיליון שקל. שליש מהאופציות צפויות להבשיל כבר בתום שנה ממועד תחילת הכהונה, והשאר עד לתום שלוש שנים. מחיר המימוש של האופציות, שנועדו לתמרץ את המנכ"ל החדש לפעול להשאת רווח לחברה, נקבע על 23.18 שקל לאופציה — מחיר שהיה גבוה בפחות מ־0.5% ממחיר המניה בעת שחג'ג' דיווחה על כך ב־29 באוגוסט, ומכך שהיה על סף הכסף. בשלושת השבועות שחלפו מאז ירד מחיר המניה ב־13% והרחיק את מחיר המימוש מעט אל מחוץ לכסף.
תנאי ההעסקה של אמר מבטיחים כי אם כהונתו תופסק ביוזמת חג'ג', הוא יקבל את החלק היחסי של התגמול ההוני גם אם טרם חלפה שנה מתחילת עבודתו בחברה, וגם יהיה זכאי לתקופת הסתגלות של 9-3 חודשים בהתאם למשך התקופה שכיהן ולזהות הצד שיזם את סיום ההעסקה. זאת ככל הנראה כלקח מהמקרה של וישנוביצקי, שאיבד את זכאותו לתגמול הוני, מאחר שעזב את החברה לאחר פחות משנה בתפקיד, ואף לא היה זכאי לתקופת הסתגלות בסיומו.