אאורה שכחה לציין בדו"חות את הפסיקה נגדה בארה"ב
אאורה שכחה לציין בדו"חות את הפסיקה נגדה בארה"ב
בית המשפט בארה"ב פסק כי אאורה תשלם למשקיעי יו טרנד פיצויים של 3.1 מיליון דולר וריבית. למחרת חברת הנדל"ן פרסמה את דו"חות הרבעון הראשון, אך ללא הקביעה העדכנית. רק לאחר פניית "כלכליסט" עדכנה את המשקיעים בישראל
אאורה סופגת עוד הפסד מול קבוצת המשקיעים הפרטיים בקשר למלון בניו יורק - אך החברה לא מיהרה לדווח על כך. בית המשפט בערכאה ראשונה בארה"ב קיבל את עמדת המשקיעים בשותפות יו טרנד בנוגע לפיצויים שלטענתם מגיעים להם, ופסק להם 3.1 מיליון דולר בתוספת ריבית שנתית של 9% מהמועדים שנפסקו ועד לתשלום בפועל.
הפיצוי, כולל ריבית, טרם נפסק, אך יו טרנד מעריכה שהוא יהיה יותר מ־18 מיליון שקל ואאורה מעריכה בדומה שיגיע ל־5 מיליון דולר (שהם כ־17 מיליון שקל).
ההחלטה התקבלה ביום שני שעבר, במייל שהועבר לעורכי הדין האמריקאים של הצדדים. למחרת, ביום שלישי, פרסמה אאורה דו"חות הרבעון הראשון של 2022, ושם התייחסה להליך המשפטי אך לא להחלטה שהתקבלה בו פחות מיממה קודם.
אאורה דיווחה על ההחלטה בישראל רק בחמישי בערב, כמה שעות לאחר ש"כלכליסט" פנה לקבלת תגובתה לפסק הדין ולשאלה מדוע לא דיווחה עליו. עד סגירת הגיליון לא התקבלה מאאורה תגובה לפנייה. בדיווחה ביום חמישי צוין כי נודע לאאורה על האירוע ביום חמישי ב־16:30, וכי הוא נעשה בין השאר לאור פנייה עיתונאית שהתקבלה.
בתגובה לפניית "כלכליסט" לרשות ניירות ערך התקבלה תשובה עמומה ומתחמקת שלא הבהירה מהי עמדתה: "רשות ני"ע אינה מתייחסת לפעילותה למול הגופים המפוקחים, וככל שיידרש אלו יבואו לידי ביטוי בדיווחי החברות".
בדיווח ציינה אאורה כי להערכתה פסק הדין המחייב יגרור פיצויים של 3.1 מיליון דולר, בתוספת הפרשי ריבית הנהוגים בארה"ב, סכום שיכול להגיע לכ־5 מיליון דולר. אאורה ציינה עוד כי רוב הסכום כבר הופרש בספריה, ולכן היא לא צופה השפעה מהותית על תוצאותיה. "החברה תבחן את אפשרויות הערעור שבפניה", ציינה.
ההחלטה מצטרפת להחלטות קודמות של ערכאות בארה"ב לטובת קבוצת המשקיעים, שבסכסוך משפטי כבר כמעט עשור מול אאורה. המאבק, שכרוך בעלויות גבוהות לשני הצדדים, כולל 220 משקיעים ישראלים, רובם פנסיונרים, שהשקיעו יחד ב־2011-2009 יותר מ־10 מיליון דולר ברכישת מלון דירות במנהטן, באמצעות שרשור חברות. ב־2009 נכרת הסכם מייסדים בין אאורה בבעלותה הקודמת לבין המשקיעים, במטרה לממש את ההשקעה המשותפת. ההסכם קבע כי תוקם שותפות עתידית שתבוא בנעלי יו טרנד.
אלא שב־2012 נקלעה אאורה להליכי חדלות פירעון, נערך לה הסדר נושים והשליטה נמכרה לאטרקצ'י. מאז החלו בינה לבין המשקיעים הליכים משפטיים ממושכים ויקרים, בישראל ובניו יורק. סיום הסכסוך לא נראה באופק. כך, במקביל להליך בארה"ב מתבררת בבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה של 15 מיליון שקל שהגישה אאורה נגד יו טרנד בינואר 2018, ותביעה נגדית של 7 מיליון שקל שהגישה יו טרנד נגד אאורה.
אאורה טענה כי ב־2012 בהסדר נושים היא קיבלה הפטר מכל חובותיה, וכמה שנים לאחר מכן יו טרנד תבעה מיליוני דולרים מכוח הסכם מייסדים שנכרת שנים לפני אותו הפטר. בית המשפט בניו יורק פסק לזכות יו טרנד מעל 6 מיליון דולר; לטענת אאורה זה בניגוד להסדר נושים שאושר בפסק דין בישראל.
בפברואר 2015 נתן בית המשפט בניו יורק צו למכירת המלון. העסקה הניבה 15.8 מיליון דולר לאחר פירעון ההלוואות הקשורות, תמורה שהופקדה בנאמנות. ב־2016 נפסקו גם הפרשי ריבית.
באפריל 2018 הגישה יו טרנד תביעה נגדית של 7 מיליון שקל בטענה כי עליה לשלם מחיר כבד בשל חוסר תום לב חריף מצד אאורה. לטענתם, היות שיו טרנד העמידה את מימון הבעלים לרכישת המלון ואאורה לא השקיעה אגורה, כספי יו טרנד הועמדו כהלוואות לאותן חברות־בנות שעתידות היו לרכוש את הנכס. לפיכך, נטען, יו טרנד היתה זכאית לריבית על ההלוואות והחזרן קודם לכל תשלום לבעלי מניות.
יו טרנד מכנה את הנתבעים בתביעה "אטרקצ'י וחבורתו" וטוענת כי פעלו אך ורק לטובת אינטרס עצמי. לטענתה, לאחר שהשליטה באאורה עברה לאטרקצי, הוא החליט במהלך גזלני ופסול להתכחש להלוואות שנתנה השותפות לחברות־הבנות וכן להחזר ההלוואות מתמורת מכירת המלון.
לטענת יו טרנד, בהסדר הנושים שבוצע ב־2012 לאאורה נקבע כי הוא אינו חל על חברות־בנות או נכדות ולא על הסכמים מתמשכים שבהם קשורה אאורה.
בחודשים האחרונים קיימה אאורה מגעים לפשרה ואף הציעה לסיים את כל הסכסוכים תמורת 10 מיליון שקל למשקיעים. בפברואר דיווחה יו טרנד למשקיעה על הצעת הפשרה חתומה ומחייבת מצד אאורה, שאף הפקידה 3 מיליון שקל בנאמנות להבטחת רצינותה. המשקיעים דחו את הצעתה וההליכים נמשכו.
תומר שוחט, יו״ר נציגות יו טרנד: "החלטת בית המשפט הוכיחה עד כמה אאורה הרחיקה לכת בניסיונות פסולים להימנע מתשלום חובה, להתעמר במשקיעי יו טרנד, מרביתם פנסיונרים, ולהתישם במאבקים מיותרים. יש לקוות שהפעם אאורה ובעל השליטה יכבדו החלטות שיפוטיות ושיתר בעלי מניותיה לא ייתנו יד להמשך הליכי סרק ולעלויות העתק שהם מסבים לה, בפרט כשהחוב למשקיעי יו טרנד צובר ריבית של חצי מיליון דולר בשנה".
מה שאאורה לא דיווחה
- 16.5.22
בית המשפט בארה"ב פסק למשקיעים ביו טרנד 3.1 מיליון דולר וריבית שנתית של 9% ומודיע על כך לעורכי הדין האמריקאים של הצדדים
- 17.5.22
אאורה מפרסמת דו"חות לרבעון הראשון של 2022, ושם מתייחסת להליך המשפטי אך לא להחלטה העדכנית שהתקבלה פחות מיממה קודם לכן
- 26.5.22
אאורה מדווחת על ההחלטה בישראל, כמה שעות לאחר ש"כלכליסט" פנה לחברה לקבלת תגובתה לפסק הדין