הדולר מטפס מעל ל-3.69 שקלים, יציב בשווקי חו"ל
הדולר מטפס מעל ל-3.69 שקלים, יציב בשווקי חו"ל
המטבע האמריקאי עולה ב-0.5% לעומת השער היציג אתמול ונסחר תמורת 3.691 שקלים; בנק אוף אמריקה: "הירידות האחרונות בדולר עשויות להיעצר בטווח הקצר, שכן הכלכלה האמריקאית נותרה עמידה והפד צפוי להותיר את הריבית בחודשים הקרובים"
הדולר רושם עליות מול מקבילו הישראלי בעוד בשווקים הבינלאומיים הוא יציב. מתחזק ב-0.5% לעומת השער היציג אתמול ונסחר תמורת 3.691 שקלים, היורו עולה ב-0.2% ל-4 שקלים. היורו, הפאונד והין ללא תנועה מהותית מול הדולר.
בנק אוף אמריקה: אנו "שליליים על הדולר בטווח הבינוני. הדולר נחלש במאי, בניגוד למגמה העונתית החיובית בדרך כלל, בהשפעת נתונים כלכליים אמריקאיים חלשים יותר (שכר, מדד המחירים לצרכן, מכירות קמעונאיות) לצד שיפור בסנטימנט בסין.
"הירידות האחרונות בדולר עשויות להיעצר בטווח הקצר, שכן הכלכלה האמריקאית נותרה עמידה והפד צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי בחודשים הקרובים. התנודתיות הנמוכה בשווקים ותשואות יציבות מחלישות את כוחם של סוחרי שורט בדולר.
"התאוששות בסין עשויה לתמוך בצמיחת היבוא משאר העולם, שלרוב מובילה להיחלשות הדולר. עם זאת, ההשפעה של הגירוי בסין על היבוא עשויה להתעכב, ואי הוודאות סביב ההשפעה של הקלת מדיניות הנדל"ן מצביעה על כך שכדאי להמתין בסבלנות בשלב זה.
"לסיכום, בעוד שהדולר עשוי להיחלש לקראת סוף השנה, במיוחד לאור הפער מול גורמים מרכזיים, הדבר צפוי לקרות קרוב יותר למועד הורדת הריבית על ידי הפד".
ניל קשקרי, נשיא הפד של מיניאפוליס, אמר אתמול ל-CNBC כי הבנק המרכזי בארה"ב צריך להמתין חודשים רבים בטרם יחל בהורדות ריבית, עד שיראה התקררות משמעותית באינפלציה.
כשנשאל מהם התנאים להורדה או שתיים עוד השנה בריבית, הוא ענה כי יש צורך "בחודשים רבים של נתוני אינפלציה חיוביים, אני חושב, כדי לתת לי את הביטחון הדרוש שאפשר להוריד ריבית".
לדבריו, קיים אף פוטנציאל שהבנק יעלה את הריבית אם האינפלציה לא תמשיך להתקרר. "אני לא חושב שאנחנו צריכים לשלול דבר בנקודת הזמן הזו".
בתחילת החודש אמר קשקרי כי הפד יצטרך להשאיר את הריבית כפי שהיא (על 5.25%-5.50%) לזמן ממושך, אפילו לאורך כל שנת 2024.
דבריו של קשקרי, שאינו חבר בוועדת השוק הפתוח שמחליטה על הריבית, מתווספים לדברי כמה בכירים בפד שהביעו נכונות להעלות את הריבית שוב אם האינפלציה לא תתקרר עוד יותר. כך עולה מפרוטוקול ועדת השוק הפתוח (FOMC) הנוגע לפגישתו האחרונה.
"משתתפים שונים הביעו נכונות להחמיר עוד יותר את המדיניות אם יתממשו סיכונים לאינפלציה באופן שפעולה כזו תהפוך מתאימה", נכתב בפרוטוקול. הפד פרסם סיכום של הדיון שנערך בדלתיים סגורות בין ה-30 באפריל ל-1 במאי.
לפני שבוע היה זה כריסטופר וולר, שמכהן במועצת המנהלים של הפדרל ריזרב ומשמש כחבר בוועדת השוק הפתוח, שאמר כי אמנם אין כבר צורך בהעלאות ריבית נוספות, אך אני בעד "להמתין מספר חודשים בהם נחזה בנתוני אינפלציה מעודדים, לפני שנתחיל בהורדות ריבית".