שנה אחרי שחברו לבעלי השליטה: נוקד ואלפא הפסידו 55% באינטר
שנה אחרי שחברו לבעלי השליטה: נוקד ואלפא הפסידו 55% באינטר
בינואר נכנסו שתי קרנות גידור לגרעין השליטה בחברת האנרגיה המתחדשת: נוקד רכשה לראשונה מניות ואלפא הגדילה את אחזקתה. מעצרו של המנכ"ל השבוע הפיל את מניית אינטר ב־27%, וקרנות הגידור רושמות הפסד על הנייר של כ־10 מיליון שקל בעסקה הזו
כרבע מהשווי של אינטר תעשיות פלוס נחתך בעקבות התפוצצות פרשת גניבת הסודות המסחריים מחברת סולאיר אנרגיות מתחדשות המתחרה. מניית אינטר ירדה בכ־27% מאז שמנכ"ל החברה, ג'קי שנירר, נעצר לחקירה ביום שני כחשוד בפרשה. ערב החקירה עמד שווי החברה על כ־115 מיליון שקל והוא צלל ל־84 מיליון שקל בלבד.
בעלת השליטה באינטר תעשיות היא חברת מקורות אחרים לאנרגיה OSEG (31.7%), שעם בעלי מניותיה נמנים ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו, מנכ"ל משרד האנרגיה לשעבר אסף שלגי והיזם ניסן כספי, שאשתו דנה כספי מכהנת כיו"ר אינטר תעשיות. קרנות הגידור נוקד של רועי ורמוס ושלומי ברכה, ואלפא ערך של גבי דישי ומיכאל וייס מחזיקות בהתאמה 11.75% ו־13.05% באינטר תעשיות, אחרי שנכנסו בינואר האחרון לגרעין השליטה בחברה.
ב־19 בינואר השנה דיווחה אינטר תעשיות כי המייסד והמנכ"ל לשעבר אריה קורטקין מכר עם שותפים מניות אינטר בעסקאות מחוץ לבורסה לקרן נוקד, קרן אלפא ערך ו־OSEG. הגופים חתמו עם קורטקין על הסכם שליטה משותפת. נוקד שילמה אז כ־14.7 מיליון שקל תמורת 11.3% ממניות אינטר, אלפא ערך שילמה 3 מיליון שקל והגדילה את אחזקתה באינטר באותה עסקה ל־12.57%, ו־OSEG שילמה כ־2 מיליון שקל והגדילה אחזקתה ל־31.9%.
מניית אינטר זינקה באותו יום ב־15% והמשיכה לטפס גם בימי המסחר שאחריו. אולם בהמשך השנה החלה המניה לרדת, וכעת — בעקבות החקירה הפלילית — רושמים שלושת הגופים הפסד על הנייר. הם רכשו את השליטה בשער של 8.25 שקל למניה, בעוד כעת היא נסחרת לפי כ־3.7 שקל — ירידה של 55%. כלומר, נוקד הפסידה כ־8 מיליון שקל, אלפא ערך כ־2 מיליון שקל ו־OSEG כמיליון שקל.
מלבד שנירר נחקר גם נושא משרה נוסף לשעבר באינטר תעשיות, אך החשוד המרכזי בפרשה הוא עודד עין דור, לשעבר סמנכ"ל הפיתוח בחברת סולאיר המתחרה, שהמשטרה חושדת כי לאחר שסיים את עבודתו בסולאיר בנובמבר 2021 — ואף בעת שעבד בה — העביר סודות מסחריים לאינטר תעשיות, בין השאר מידע לכאורה בנוגע למכרזים, וגרם לה בכך נזק שהמשטרה מעריכה בעשרות מיליוני שקלים. המשטרה חושדת שעין דור, שחתם עם סולאיר על הסכם צינון והתחייב לא לעבוד בחברה מתחרה, עבר לעבוד באינטר תעשיות, "תוך שהוא נוטל אלפי מסמכים ומקבל שכר ממקום עבודתו הקודם".
שנירר ועין דור מכחישים את החשדות.
מאלפא נמסר בתגובה: "ההשקעה הינה בקרן אלפא ערך, שהיא אחת ממספר קרנות המנוהלות באלפא. מדובר בהשקעה זניחה המהווה הגדלה בגובה של כ-3 מיליון שקל שהתווספה לפני כשנה, מתוך כל האחזקות של אלפא ערך באינטר. רוב האחזקות של אלפא הינן ותיקות ונרכשו במחיר נמוך יותר ואלפא כבר קיבלה דיבידנדים באופן משמעותי לאורך השנים. נציין כי מכיוון שמדובר בחברה קטנה אלפא מסווגים בעלי עניין".