סגור

בלעדי
איסכור בשלבים סופיים של מיזוג עם אגן מפעלי הנדסה

המיזוג, שייעשה בדרך של החלפת מניות, משקף שווי של יותר מחצי מיליארד שקל לאגן. המהלך מהווה שלב אחרון לפני הנפקתה המתוכננת של איסכור לפי שווי של 1.8 מיליארד שקל - פי 4.5 מהשווי שבו נרכשה בשנת 2017

חברת איסכור מצויה בשלבים סופיים של מיזוג עם אגן מפעלי הנדסה באשדוד. ל"כלכליסט" נודע כי המיזוג משקף שווי של יותר מחצי מיליארד שקל לאגן הנדסה, והוא מהווה אבן הדרך האחרונה של איסכור בדרך להנפקה לפי שווי של 1.8 מיליארד שקל. המיזוג ייעשה בדרך של החלפת מניות בלבד ללא מזומן.
מאיר קדוש ואלי אליקים, בעלי אגן הנדסה, מחזיקים טרם המיזוג כל אחד 11.26% מהמניות בחברת איסכור. בכוונתם להישאר בעל מניות מהותי בקבוצה ולמעשה השותף האסטרטגי בעסקה.
.
בעלי המניות הגדולים באיסכור הם קרן קדמה קפיטל שיחד עם משפחת יסלזון ופועלים אקוויטי (20%) רכשו את איסכור ב־2017 תמורת 400 מיליון שקל. הרכישה נעשתה מידי קבוצת מקסטיל הבינלאומית, שהמטה שלה ממוקם בדרום אפריקה. מדובר באחת הקבוצות הגדולות בעולם בתחומי הסחר והעיבוד של מוצרי מתכת ופלדה. משה אליקים שהקים את אגן הנדסה ונחשב לאחד מבכירי התעשיינים בארץ כיהן עד מותו בפברואר האחרון כמנכ"ל החברה, מאיר קדוש כסמנכ"ל שיווק וביצוע ואלי אליקים, בנו של משה, כסמנכ"ל רכש ומכירות. איתי קדוש, בנו של מאיר, מכהן כסמנכ"ל כספים.
1 צפייה בגלריה
מפעל איסכור רמלה
מפעל איסכור רמלה
המפעל של איסכור ברמלה. נרכשה תמורת 400 מיליון שקל לפני ארבע שנים
(אבי מועלם)
אגן מפעלי הנדסה הוקמה בשנת 1988 והיתה מהראשונות בארץ שפעלו בתחום הבנייה המתועשת מפלדה ועוסקת ביצור והרכבת מבנים מתועשים מפלדה למגוון שימושים בכל תחומי החיים בארץ ובעולם. מוצרי אגן משמשים לכיסוי גגות יציקת רצפות ופנלים מבודדים במסחר, תעשייה, חקלאות, תחבורה, מתקני שדות תעופה, ספורט, בתי קירור, תחנות כוח ומתקנים בטחוניים. לאחר חתימת הסכם המיזוג שצפוי בשבועיים הקרובים, ייפנו החברות לרשות התחרות בבקשה לאשר את המיזוג, ולאחר מתן האישור תתבצע ההנפקה של איסכור הממוזגת. ההנפקה תדלל את בעלי המניות הנוכחיים באיסכור ב־30%.
איסכור, שהוקמה בשנת 1973, עוסקת ביבוא, עיבוד, עירגול, ציפוי והפצת מוצרי פלדה ומתכת בהיקף של כ־450 אלף טונות בשנה ללקוחות בעולם. החברה מעסיקה כ־500 עובדים בשלושה אתרי ייצור ברמלה, בקריית גת ובבאר שבע, ופועלת באמצעות 6 יחידות עסקיות: מרכזי שירות למוצרי פלדה ומתכות שטוחות; רשת מחסני פלדה למוצרים ארוכים, קורות ומוטת פלדה, ברזל מקצועי ולבניין, פלטות ופחים; מפעלים לייצור צינורות ופרופילים מרותכים; מערכי חיתוכי להבה צורניים של פלטות ופחים עבים; מחלקת מתכות אל־ברזליות, שמתמחה באלומיניום ופלדות אל־חלד; ומפעל לגילוון בחום וצביעת מוצרי פלדה ומתכת.

המחזור הכספי של איסכור, שמנוהלת על ידי ששון הר סיני, עומד על כ־1.3 מיליארד שקל בשנה, והרווח הנקי שלה מוערך בעשרות מיליוני שקלים. באמצעות שתי רכישות שביצעה איסכור השנה, ה־EBITDA (רווח תפעולי־תזרימי) שלה צפוי להגיע ל־200 מיליון שקל בשנה, ולפי נתון זה תנסה החברה לבצע את ההנפקה. השווי המבוקש בהנפקה גוזר לחברה מכפיל EBITDA של 9-8. הרכישה הקודמת היא של יצרנית התבניות ברנוביץ' מצפון הארץ, עסקה שהושלמה לפני כמה חודשים. כשקדמה קפיטל ופועלים אקוויטי רכשו את איסכור, ה־EBITDA שלה עמד על כ־80 מיליון שקל בשנה. החברה הצליחה להציג צמיחה באמצעות שורה של תהליכים שביצעו הבעלים החדשים בחברה.
חברה נוספת מהתחום שעומדת להנפיק היא פקר פלדה, שמתכנת להנפיק בשבועות הקרובים את החברה־הבת (100%) פקר פלדות וגילוון לפי שווי של כ־300 מיליון שקל לפני הכסף. החברה, שמחזור ההכנסות השנתי שלה מוערך בחצי מיליארד שקל ועם EBITDA מוערך של 100 מיליון שקל, תנסה לגייס 100 מיליון שקל, שישמשו לפעילות שוטפת ולפיתוח עסקיה.