סגור
שקל דולר יורו מטבע מטבעות מט"ח
השקל מתחזק לשיא של 3 חודשים (שאטרסטוק)

הדולר בשפל של 3 חודשים - מתחת ל-3.72 שקלים

השקל מתאושש מהמלחמה בזכות נתוני האינפלציה בארה"ב, ומוקדם יותר אף נסחר תמורת 3.714 שקלים; היורו יורד ל-4.04 שקלים; בשלישי פורסם כי מדד המחירים בארה"ב רשם האטה מפתיעה באוקטובר, ומאז שונתה המגמה במטבע האמריקאי מול השקל ובעולם

הדולר ממשיך לרדת מול מקבילו הישראלי ובשפל של מעט יותר משלושה חודשים - נסחר תמורת 3.718 שקלים. הדולר נחתך השבוע ב-3.3% מול השקל. היורו יורד היום ל-4.04 שקלים. גם בעולם נחלש הדולר, היורו והפאונד עולים היום ב-0.2% מול האמריקאי.
ביום שלישי חל שינוי מגמה בדולר מול השקל ובעולם, מיד לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן בארה"ב לחודש אוקטובר. האינפלציה רשמה האטה מפתיעה עם עלייה שנתית של 3.2% במדד לעומת הצפי להאטה מתונה יותר ל-3.3%. בספטמבר נרשמה עלייה שנתית של 3.7%.
גם בחישוב חודשי נרשמה האטה, וללא עלייה במחירים. הצפי היה לעלייה של 0.1% באוקטובר לעומת ספטמבר בו נרשמה עלייה של 0.4% לעומת יולי.
בתחילת החודש הבנק המרכזי של ארה"ב, הפדרל ריזרב בראשות היו"ר ג'רום פאוול, הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי ברמה של 5.5% ושמר על האפשרות לכך שיבצע בעתיד הקרוב העלאת ריבית. הקיפאון בשיעור הריבית מצטרף להחלטת הריבית האחרונה מספטמבר, שגם בה שמר הפד על שיעור הריבית.
יומיים לאחר החלטת הריבית, התפרסם דוח תעסוקה חלש בארה"ב עם תוספת משרות חדשות של 150 אלף באוקטובר. הצפי היה לירידה ל-170 אלף משרות חדשות שנוספו למשק האמריקאי לעומת 297 אלף משרות (הנתון המעודכן) שנוספו בספטמבר, וגם אז האנליסטים ציפו לתוספת של 170 אלף משרות בלבד. באוגוסט המספר עודכן ל-165 אלף משרות מ-227 אלף.
שיעור האבטלה עמד בחודש שעבר על 3.9%, הצפי היה ל-3.8%, כמו בספטמבר. בנוסף לכך, השכר השעתי הממוצע לשעה עלה ב-0.2% לעומת ספטמבר וב-4.1% לעומת אוקטובר 2022.
שוק תעסוקה חזק גורם לעליית במחירים ומכביד על הפד בהחלטות הריבית שלו במלחמתו באינפלציה.
כמו כן, בנק ישראל חשף לפני 10 ימים כי מכר 8.2 מיליארד דולר מתחילת המלחמה במטרה לחזק את השקל. זאת כחלק מהתוכנית למכירת 30 מיליארד דולר אותה הציג הבנק חודש לפני כן בתחילת הלחימה. זו הפעם הראשונה שהבנק המרכזי יצא בתוכנית מסוג זה. לאחר המכירה, יתרות המט"ח של הבנק על 191 מיליארד דולר.