היורו בשפל של חצי שנה מול השקל, הדולר יורד ל-3.25 שקלים
היורו בשפל של חצי שנה מול השקל, הדולר יורד ל-3.25 שקלים
יום חמישי של ירידות במטבע הגוש שנסוג ב-0.4% ונסחר תמורת 3.83 שקלים; הדולר בשפל של חודש מול מקבילו הישראלי, נחלש ב-0.2%; "תשלומי המסים כתוצאה מהנפקות ההייטק הישראלי גוררות למכירות מט"ח לצורך תשלומי מסים ומוסיפים לכך לחץ נוסף לייסוף השקל"
השקל ממשיך להתחזק מול המטבעות המובילים בעולם ובעיקר לעומת היורו שרושם יום חמישי ברצף באדום - מוחק 0.4% ונסחר תמורת 3.83 שקלים. מטבע הגוש בשפל של יותר מחצי שנה לעומת מקבילו הישראלי, כשברקע, בעוד מספר ימים יחלו כל הבנקים בישראל לחייב אחזקות של המטבע בריבית שלילית.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "בתחילת חודש אוגוסט יצטרפו הבנקים בישראל למדיניות של הבנקים בעולם ויחייבו בריבית שלילית את המחזיקים בחשבונות אירו. בכך גוררים הבנקים להסטת הכספים למכשירים פיננסים אחרים, על פני החזקת אירו בחשבון".
וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית המט"ח של הבנק השוויצרי Lombard Odier: "היורו נחלש וממשיך להיחלש עקב הגישה הנצית של הבנק המרכזי האירופי, ונרטיב החשש מצמיחה של השווקים. אנו בלומברד אודייר מאמינים כי תגובת שוק כזו מתעלמת מהצמיחה החיובית בגוש היורו, שעשויה לתמוך במטבע. למרות הירידות האחרונות, אך אנו עדין תומכים ביורו, ומאמינים שהרמות הקרובות ל-1.18 של יחס היורו-דולר מציעות למשקיעים הזדמנויות ארוכות טווח אטרקטיביות".
לדברי פריימן, "תשלומי המסים כתוצאה מהנפקות ההייטק הישראלי גוררות למכירות מט"ח לצורך תשלומי מסים ומוסיפים לכך לחץ נוסף לייסוף השקל. המרות מט"ח מצד גופים מוסדיים ויצואנים ישראלים ממשיכים ללחוץ את שער הדולר כלפי מטה, כאשר גופים המבקשים לצמצם את היקף החשיפה הדולרית פועלים בשוק ורוכשים דולריים ברמות השפל ובכך תורמים לנפילת שער הדולר אל מתחת לרמת 3.25 שקלים. להערכתנו, המשך העליות בשוקי המניות, וכניסת המשקיעים הזרים לשוק האג"ח הישראלי, יגררו לייסוף השקל אל מתחת לרמת 3.25 שקלים. שוב, כבעבר רק פעולת בנק ישראל תוכל למנוע את זליגת שער הדולר לעבר רמת 3.2 שקלים".
עוד אמר פריימן כי "הרגישות הגבוהה של המוסדיים הפועלים בצמצום החשיפה הדולרית, בהשקעות המבוצעות מחוץ לישראל, גוררת לתגובה מהירה מצד המוסדיים כל אימת ששוק המניות הזרות נסוג. כל ירידה בשוקי המניות בחו"ל מביאה לרכישות דולרים מצד מוסדיים בישראל על שוק הדולר שקל, מהלך שגורר לפיחות נקודתי בשער החליפין".