תנודתיות בשוק המט"ח; הבנק המרכזי ביפן ממתין עם הריבית ושולח את הין לשפל מ-1998
תנודתיות בשוק המט"ח; הבנק המרכזי ביפן ממתין עם הריבית ושולח את הין לשפל מ-1998
מוקדם הבוקר נחתך הדולר ב-0.9% ונסחר תמורת 3.422 שקלים - עתה מטפס ל-3.455 שקלים; מאיה לוין, אנליסטית ניהול סיכונים בחברת okoora: "הבנקים המרכזיים מהדקים את המדיניות המוניטארית ומייצרים תנודות חזקות בשוק המט"ח"; בניגוד לארה"ב ואנגליה, הבנק המרכזי ביפן הותיר את הריבית על כנה בשישי האחרון
שער הדולר/שקל תנודתי היום בהמשך לתנודתיות של השבוע שעבר - המטבע האמריקאי מטפס לעומת מקבילו הישראלי, אחרי שמוקדם יותר נחתך ב-0.9% ונסחר תמורת 3.422 שקלים. עתה מטפס הדולר ונסחר תמורת 3.455 שקלים. היורו עבר אף הוא לעלייה לעומת השקל ונסחר עתה תמורת 3.646 שקלים.
מאיה לוין, אנליסטית ניהול סיכונים בחברת okoora: "הבנקים המרכזיים בסביבה הגלובלית מהדקים את המדיניות המוניטארית בזה אחר זה ומייצרים תנודות חזקות בשוק המט"ח. בתקופות כאלו חשוב לשים לב למרווחי הציטוט שהבנקים לוקחים על עסקאות המט"ח, שבדרך כלל מתרחבים כאשר השוק תנודתי".
לדברי לוין, "ככל שהמרווח בין ציטוטי שערי המכירה והקניה של מטבע קטן יותר, עלויות העסקה קטנות יותר והלקוח נהנה משערי המרה וגידור טובים יותר ולהיפך. כיום, ההתפתחות הטכנולוגית בענף הפינטק והתשלומים הצליחה לשדרג את התנהלות הלקוחות במסחר במט"ח ומאפשרת ללקוחות לבצע אופטימיזציה של ציטוטים מעושי שוק שונים, תוך צמצום המרווחים האלה".
לוין מוסיפה כי "הין ממשיך להיחלש מול הדולר ונסחר הבוקר בשפל של 24 שנים, לאחר שהבנק המרכזי ביפן הותיר את הריבית על כנה ביום שישי האחרון, ברמה של 0.10%-. המטבע האמריקאי נסחר תמורת 135.54 ין לדולר. מנגד, היורו והפאונד מתחזקים לעומת הדולר בפתח שבוע המסחר בשוק המט"ח העולמי.
בשבוע שעבר הבנק המרכזי בארה״ב העלה את הריבית ב-0.75% בשל האינפלציה המשתוללת (8.6%) שבשיא של 41 שנה. הריבית תעמוד עתה על טווח של 1.5%-1.75% וצפויה על פי התחזית המעודכנת של הפד להגיע בסוף השנה עד ל-3.4%. שיעור ההעלאה הוא הגדול ביותר שביצע הבנק המרכזי מאז 1994.
"אנחנו מאיצים את התגובה לאינפלציה וגם בישיבה הבאה סביר מאד להניח שנראה העלאה בטווח של 0.50%-0.75% - אנחנו בכל מקרה נתאים בחודשים הבאים את המדיניות מפגישה לפגישה", כך אמר בשבוע שעבר יו"ר הפד ג'רום פאוול.
ויום לאחר החלטת הריבית של הפד - הבנק האנגלי (BOE) בראשות המושל אנדרו ביילי הודיע על העלאת ריבית חמישית ברציפות, ב-25 נק' בסיס (0.25%), לרמה של 1.25% - הריבית הגבוהה ביותר שנרשמה באנגליה ב-13 השנים האחרונות.
בגדול, כשהריבית במדינה עולה, התשואה לפדיון של האג"ח באותה מדינה עולה גם (ומחיר האג"ח יורד), ועל כן ההשקעה באיגרת הופכת לכדאית יותר. משום כך, משקיעים זרים ממירים את המטבע של מדינתם למטבע של אותה מדינה בה עולה הריבית, כדי לרכוש את האג"ח שלה. וכך שער החליפין של אותו מטבע באותה מדינה בה העלו ריבית עולה לעומת האחרים.