סגור

בלעדי
מגדיל את החשיפה לנדל"ן למגורים בישראל: מור רוכש 5% מאאורה

בית ההשקעות קונה מניות של חברת הנדל"ן היזמית ב־46 מיליון שקל בהקצאה פרטית, ובדיסקאונט של 4%. מור קיבל אופציה לרכוש עוד 1.25%. מניית אאורה עלתה ב־170% ב־12 החודשים האחרונים

בית ההשקעות מור מגדיל את ההימור על שוק הנדל"ן למגורים בישראל. ל"כלכליסט" נודע כי בית ההשקעות חתם על עסקה מול חברת הנדל"ן היזמית אאורה, שבשליטת המנכ"ל יעקב אטרקצ'י, שבמסגרתה יוקצו לו בהקצאה פרטית 12.8 מיליון מניות לפי מחיר של 3.58 שקל למניה, ובתמורה כוללת של 46 מיליון שקל, שתביא את מור לאחזקה של 5% בחברה. העסקה משקפת לאאורה שווי של 870 מיליון שקל – דיסקאונט של כ־4% על שווי השוק של החברה בסוף יום המסחר האחרון, חמישי, אז הוא עמד על 910 מיליון שקל. מדובר בדיסקאונט סטנדרטי בעסקאות מסוג זה. כמו כן בית ההשקעות, שמנוהל על ידי יוסי ואלי לוי, שהם גם מבעלי השליטה, קיבל אופציה למשך 36 חודשים לרכוש 3 מיליון מניות נוספות בהקצאה פרטית (1.25% מאאורה) תמורת 12.7 מיליון שקל, וזאת לפי שווי של 1.04 מיליארד שקל לאאורה.


מור מבצע את העסקה אף שב־12 החודשים האחרונים מניית אאורה – שעוסקת בתכנון והקמת פרויקטים למגורים ולהשכרה - זינקה ב־170%, כלומר הוא רואה בתחום הנדל"ן למגורים פוטנציאל רב שרחוק ממיצוי.
אאורה נכנסה למשבר הקורונה ברמת מינוף גבוהה. בסוף 2020 נותרו לה התחייבויות של 480 מיליון שקל לבעלי האג"ח, וזאת מתוך התחייבויות שוטפות של 1.3 מיליארד שקל. לפי חברת הדירוג S&P מעלות, יחס החוב לשווי של אאורה עמד על 77.5% בסוף מרץ 2020 – אז פרץ משבר הקורונה. באותה העת סדרת האג"ח הארוכה ביותר של החברה (ט"ו) זינקה לתשואה של 22.2%, שביטאה חוסר אמון מצד השוק ביכולת של אאורה לפרוע את החובות שלה. אולם בהמשך, עם הרגיעה בשוק, פעולות שביצעה אאורה – ובראשון מכירת קרן הריט של לחברת הנדל"ן מבנה תמורת 750 מיליון שקל במרץ האחרון – והפריחה של שוק הנדל"ן למגורים בישראל, התשואה על סדרת האג"ח ירדה ל־1.37% בלבד כיום.
1 צפייה בגלריה
מימין יעקב אטרקצ'י בעל השליטה ב אאורה ו יוסי לוי מנכ"ל מור ומבעלי השליטה
מימין יעקב אטרקצ'י בעל השליטה ב אאורה ו יוסי לוי מנכ"ל מור ומבעלי השליטה
מימין: יעקב אטרקצ'י בעל השליטה באאורה ויוסי לוי מנכ"ל מור ומבעלי השליטה
(צילום: אוראל כהן)

כיום אאורה מעורבת ב־50 פרויקטים בישראל, לבד או עם שותפים, שבמסגרתם היא בונה 23.7 אלף דירות. 39 מהפרויקטים הם של התחדשות עירונית, שבהם בונה החברה 18.9 אלף דירות. במסגרת זאת עתידים להיבנות גם מרכזים מסחריים בשטח כולל של 35 אלף מ"ר. להערכת החברה, מחירי השכירות במרכזים המסחרים השכונתיים יעלו בשנים הקרובות בשל עלייה בביקושים. להערכתה, בשנים הקרובות ייבנו שטחים מסחריים בשטח של 26 אלף מ"ר שיוכלו להניב לה 37 מיליון שקל בשנה בדמי שכירות. במחצית הראשונה של השנה אאורה הציגה רווח נקי של 35.2 מיליון שקל – יותר מפי 2 בהשוואה לתקופה המקבילה ב־2020.
עבור מור, העסקה עם אאורה מהווה הגדלה של החשיפה לשוק הנדל"ן למגורים בישראל. לפני שנה בית ההשקעות רכש 15% מפרויקט שבונה ישראל־קנדה במתחם שערי צדק בירושלים תמורת 90 מיליון שקל. כמו כן בחודש שעבר רכש 20% מבית יורוקום מידי ישראל־קנדה לפי שווי של 390 מיליון שקל – יותר מפי שלושה מהשווי שלפיו ישראל קנדה רכשה את המתחם לפני שנתיים, שעמד על 115 מיליון שקל.
במקביל, מור מבצע השקעות בתחום הנדל"ן למגורים גם מחוץ לישראל. במרץ האחרון השקיע 150 מיליון שקל בשלוש קרנות של אלקטרה נדל"ן שבשליטת אלקו, שמתמחות ברכישת מקבצי דיור בארצות הברית.