סגור

הממשל בסין מגביר לחץ על ענקיות הטכנולוגיה: דורש מדידי להימחק מהמסחר בניו יורק

לפי הדיווח בבלומברג, הדרישה מחברת שיתוף הנסיעות מגיעה בשל חששות לדליפת מידע רגיש. מניית החברה איבדה 42% מאז הנפקתה ביוני. אחת האפשרויות העומדות בפניה היא מכירה לידיים פרטיות

הרגולטור הסיני ביקש ממנהלים בכירים של חברת שיתוף הנסיעות הסינית דידי גלובל להמציא תכנית למחיקת החברה מהמסחר בבורסת ניו יורק, בעקבות חששות לביטחון מידע, כך דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג.


רגולטור הטכנולוגיה הסיני ביקש מההנהלה שתוציא את החברה מהבורסה האמריקאית עקב חששות לדליפת מידע רגיש, כך על פי הדיווח מפי מקורות המקורבים לנושא. מניות של שתיים מהמשקיעות בדידי – סופטבנק וטנסנט - ירדו ב-5% ו-3.1% בהתאמה, בעקבות הדיווח.
האפשרויות העומדות בפני דידי כוללות החזרת החברה לידיים פרטיות, או הצפת מניות בבורסת הונג קונג אחרי היציאה מהבורסה בארה"ב. במקרה של הפרטת החברה, לבעלי המניות כנראה יוצעו לפחות 14 דולר למניה – מה שהיה מחירן בהנפקה, זאת כיוון שהצעה נמוכה מזו זמן כה קצר אחרי ההנפקה שהתרחשה ביוני, עשויה להביא לתביעות או להתנגדות של המשקיעים, כך על פי המקורות. עד סגירת המסחר אתמול ירדו מניות דידי מאז הנפקתה ביוני ב-42%, לרמה של 8.11 דולר למניה.

1 צפייה בגלריה
מונית דידי Didi סין
מונית דידי Didi סין
מונית של חברת דידי בסין. המניה איבדה יותר מ-40% מאז הנפקתה ביוני
(צילום: גטי)

החברה הסתבכה עם הרשויות הסיניות כאשר לחצה למימוש הנפקתה בניו יורק, למרות קריאות של הרגולטור להשהות אותה עד שייבדקו שיטות הגנת המידע שלה. מעט לאחר מכן פתח הרגולטור בחקירה נגד החברה סביב האיסוף והשימוש שעשתה במידע אישי.
הרשות אמרה שהמידע נאסף בצורה בלתי חוקית, והורתה לחנויות אפליקציות להסיר 25 אפליקציות שהופעלו על ידי דידי. דידי הגיבה לכך אז באומרה שהפסיקה לרשום משתמשים חדשים, ושתעשה שינויים כך שתעמוד בחוקי הביטחון הלאומי והשימוש במידע אישי, ותגן על זכויות המשתמשים.
ענקיות הטק הסיניות נמצאות תחת ביקורת כבדה מצד הממשלה הסינית בנושאי התנהלות מונופוליסטית וניצול מידע המשתמשים העצום שבידיהן. קרן החזון של סופטבנק מחזיקה ב-25.1% ממניות דידי, ואחריה אובר עם 12.8% וטנסנט על 6.8%.