סגור

בלעדי
הראל בוחנת את מכירת חלקה במגדל אלון הצפוני תמורת כ־1.1 מיליארד שקל

חברת הביטוח, שבבעלותה 50% באחד מצמד מגדלי המשרדים ברחוב יגאל אלון, טרם החלה בהליך מכירת הנכס, שרשום בספריה בשווי 890 מיליון שקל. גורמים בענף הנדל"ן טוענים כי היא שואפת לקבל 1.2–1.1 מיליארד שקל. הרוכש עשוי להיות מקרב יבואני הרכב, שהסוכנויות שלהם נמצאות באותו רחוב

חברת הביטוח הראל בוחנת אפשרות למכור את חלקה באחד ממגדלי אלון, ברחוב יגאל אלון בתל אביב. הראל מחזיקה ב־50% מהמגדל הצפוני — הידוע גם כאלון 1 — וב־50% הנותרים מחזיקה מגדל ביטוח. מדובר במגדל משרדים בן 42 קומות, ונראה כי בהראל סבורים ששכר הדירה על משרדים הגיע לשיא מסוים. הרוכש עשוי להיות אחד מיבואני המכוניות כמו ג'ורג' חורש, אלייד או משפחת חרל"פ, ולא בהכרח שחקן תשואה, בעוד למגדל ביטוח יש זכות סירוב לרכישת חלקה של הראל.
אלון 1, שבנייתו הושלמה ב־2017, הוא חלק מצמד מגדלים, שחולקים שש קומות מרתף משותפות ובהן חניון ציבורי עם 1,179 מקומות חניה, כשבקומת המרתף העליונה ממוקמים מחסנים של יחידות המסחר. המגדלים, הממוקמים בסמוך למגדל אלקטרה, הוקמו על מגרש ששטחו כ־20 דונם, שבעבר שכן עליו מפעל הארגז. מגדל ביטוח, הראל וחברת בסר רכשו את המגרש ב־2011 מהבעלים של הארגז, חגי שלום, תמורת 240 מיליון שקל. עלות הקמת הפרויקט היתה 1.3 מיליארד שקל. את הרכישה יזמה קבוצת בסר.
1 צפייה בגלריה
ראש חטיבת ההשקעות של הראל סמי בבקוב
ראש חטיבת ההשקעות של הראל סמי בבקוב
מנהל חטיבת ההשקעות של הראל סמי בבקוב. החזקות בקניונים מבוקשים
(צילום: ורדי כהנא)
שווי הנכס בספרי הראל עומד על 890 מיליון שקל, ועל פי גורמים בשוק הנדל"ן, החברה לא תמכור את חלקה במגדל בסכום הנמוך מ־1.2–1.1 מיליארד שקל.
עוד בטרם הסתיימה הבנייה השכירו הראל ומגדל 10,000 מ"ר משטחי המגדל לחברת שובל ניהול והשקעות תמורת 1.1 מיליון שקל לחודש. ההסכם נחתם ל־10 שנים עד שנת 2026 ובהיקף כולל של 130 מיליון שקל. מדובר באחד ממגדלי המשרדים הטובים במרכז העיר, שחלק משמעותי ממנו מושכר לחברת אבטחת המידע פאלו אלטו בהסכם ארוך טווח.
תיק הנדל"ן של הראל, שחטיבת ההשקעות שלה מנוהלת בידי סמי בבקוב, כולל החזקות בכמה נכסים בולטים במיקומים מבוקשים, ובהם קניון עיר ימים בנתניה, מרכז הקניות ג'י בכפר סבא וקניון צומת בילו.
הראל תבחן את ההצעות עבור חלקה במגדל אלון, בהתאם לאינדיקציות שקיבלה על התעניינות ברכישה. החברה כבר החלה לבצע פעולות ראשונות למכירת חלקה במגדל, אך תהליך המכירה טרם החל.
שוק הנדל"ן המניב בישראל ממשיך להיות אטרקטיבי עבור משקיעים מוסדיים וחברות ביטוח, המחפשים נכסים איכותיים שמספקים תשואה יציבה לאורך זמן. הביקוש לשטחי משרדים ומסחר במיקומי פריים, במיוחד במרכז הארץ ובתל אביב, מוביל לעליית מחירים ולתחרות ערה על נכסים מניבים. שחקנים מתחום הביטוח, דוגמת הראל ומגדל, המחזיקות בנכסים מניבים במיקומים מבוקשים, הוכיחו בעבר יכולת לממש אותם במחירים אטרקטיביים.
בחו"ל מצב המוסדיים טוב פחות, וכך גם התשואות. בסוף 2019 רכשו LRC של יהודה בראשי, הראל ביטוח והכשרה ביטוח נכס בפריז תמורת 327 מיליון יורו (כ־1.3 מיליארד שקל) — קמפוס של ארבעה בניינים בשטח של 64 אלף מ"ר, המושכר לחברות טכנולוגיה. ב־15 בינואר החברות היו אמורות לפרוע חוב של 186 מיליון יורו למחזיקי האג"ח, שאותן הנפיקו כדי לרכוש את הפרויקט, אך החוב לא נפרע, והן במגעים מול הנאמן בניסיון להאריך את תקופת ההלוואה.