בלעדיקרן אלפא מגבירה לחץ על פמס: רוצה את גיא רוזן כדח"צ
בלעדי
קרן אלפא מגבירה לחץ על פמס: רוצה את גיא רוזן כדח"צ
לאחר שהקרן התנגדה לשדרוג שכר המשפחה בעלת השליטה בחברת חומרי הגלם למיגון צבאי, היא מבקשת למנות את הדירקטור הידוע כדעתן ולעומתי. אלפא גם דורשת הבהרות לעניין כישורי בני משפחת בלום לתפקידיהם בחברה
קרן הגידור אלפא מגבירה לחץ על חברת התעשייה פמס , המייצרת חומרי גלם לתעשיית המיגון הצבאית. ל"כלכליסט" נודע כי אחרי שסיכלה את התגמול לשני מנהלי החברה, דניאל ואבי בלום, באסיפה הכללית באוקטובר, מבקשת עתה אלפא להילחם בבני משפחת בלום מתוך הדירקטוריון ולמנות את גיא רוזן לדח"צ. רוזן יתמודד באסיפה מול הדח"צ קרלוס גרוס, שפמס מבקשת לחדש את המינוי שלו.
רוזן, שהוא בעל ניסיון בכמה דירקטוריונים, נחשב דירקטור דעתן ולעומתי, שעשה צרות בתנובה ליו"ר חיים גבריאל, שהוא משמש כסגנו מטעם ארגוני הקיבוצים.
אלפא, בניהולם של גבי דישי ומיכאל וייס, טוענת שהדירקטוריון הנוכחי של פמס אינו מסוגל לפקח על הנהלת החברה: "קשה להתנער מהתחושה שהנהלת החברה חוטאת לתפקידה ואינה שוקלת את טובת החברה, אלא את טובת משפחת בלום".
משפחת בלום מחזיקה בשליטה (67.8%) בפמס. אלפא טוענת, למעשה, לנפוטיזם של בעל השליטה. מייסד החברה ואב המשפחה, דניאל בלום (76), משמש מנכ"ל־משותף עם בנו אבי מאז 2011. בעבר שימש בלום האב יו"ר הדירקטוריון עד שהחלה התנגדות מהותית מצד רשות ניירות ערך לכהונה מקבילה של בני משפחה בתפקידי מנכ"ל ויו"ר.
באסיפה הכללית הקודמת ביקשה פמס לשפר את תנאי שכרם של האב ובנו, אך התנגדות שהובילו אותה קרן אלפא בית ההשקעות מיטב וחברת הביטוח הראל הסתיימה בכישלון המהלך. לפיכך, השניים עובדים כרגע בלי שכר. לפני כמה שבועות ניצלה החברה את העובדה שהחוק מאפשר לה זאת, והעבירה ללא אסיפת בעלי מניות - ולטענת אלפא בניגוד לחוק - החלטה שדניאל ואבי בלום יקבלו באופן זמני את השכר הממוצע במשק, כ־10,000 שקלים בחודש, וזאת עד לאישור מדיניות התגמול.
בתפקיד יו"ר החברה מכהן גרשון בן ברוך, שהוא אבי בעלה של רבקה ברק, בתו של דניאל בלום. באלפא טוענים שספק אם דירקטוריון המזוהה עם בעל השליטה, ושבו מכהנים כדירקטורים הן האב ובנו והן בתו של דניאל, דבורה פרנטל, יכול לבקר את פעילות ההנהלה בראשות המנכ"לים המשותפים, דניאל ואבי. רבקה ברק משמשת כסמנכ"לית קשרי המשקיעים של החברה, אבל באלפא טוענים כי מעולם לא נפגשה עם משקיעים.
"למרות הבטחותיו החוזרות ונשנות של בעל השליטה לפעול להגברת השקיפות ולחיזוק הממשל התאגידי הרעוע של החברה, הן התבררו כהבטחות בעלמא", טוענת אלפא במכתב ששלח עו"ד גיל אוריון משרד פישר.
אלפא מבקשת תשובה לכמה סוגיות שלא קיבלה עליהן תשובה עד היום: מדוע תנאי שכרם של דניאל בלום, בנו אבי ובתו רבקה ברק לא מעוגנים בכתב? מדוע מועסקים בחברה שני מנכ"לים־משותפים? האם באמת יש צורך בכך והאם החברה דנה בכך? האם יש הצדקה להעסקת רבקה ברק כמנהלת משאבי אנוש וקשרי משקיעים בשכר של 60 אלף שקל בחודש, כמי שלא נפגשה מעולם עם מוסדיים? והאם הדירקטוריון בחן את התאמתה לתפקיד?
עוד מבקשת הקרן במכתבה הבהרות לגבי הרקע המקצועי של גרשון בן ברוך ושל דבורה פרקנטל, ומה בניסיונם המקצועי מכשיר אותם לכהן בתפקידי מפתח של יו"ר ודירקטורית בחברה. עוד שואלת הקרן אם הדח"צים בחברה ממלאים את החובות המוטלים עליהם, מנהלים דיונים מקצועיים או מאשרים כל החלטה שהיא לטובת בעלי השליטה, ומדוע הוחזרה לתפקיד דווקא דח"צית שסיימה כבר תשע שנות כהונה ויצאה להפסקה של שלוש שנים, כמתחייב בחוק.
עוד עולה במכתב שאלת הדיבידנדים שהחברה אינה מחלקת, אף שבקופתה 88 מיליון דולר. "זו התנהלות תמוהה ביותר, שנוגדת לעקרונות יסוד של דיני התאגידים, וקשה להבין מה הרציונל בבסיסה". אלפא גם תוהה לגבי ניסיון החברה לחדש את מינוי קרלו גרוס כדח"צ לקנדציה נוספת. "בתשובה לשאלתנו ציין דירקטוריון החברה בנקודה זו את תרומתו של מר גרוס לפיתוח עסקיה של החברה, בין היתר באמצעות היותו קנוסול כבוד של איטליה במחוז חיפה והצפון. בכל הכבוד, מדובר בנימוק מופרך, שמעיד על זלזול של דירקטוריון החברה באינטליגנציה של בעלי המניות".
אלפא מבקשת לקבל את כל הפרוטוקולים שנוגעים להחלטות של החברה שלגביהן הועברו השאלות.