סגור
נתי סיידוף
בעל השליטה בשיכון ובינוי נתי סיידוף. ישתתף בהנפקה (צילום: אוראל כהן)

שיכון ובינוי מחזקת נזילות: יוצאת להנפקת זכויות שנייה בתוך חצי שנה

החברה מקווה לגייס 330 מיליון שקל, מהם 152 מיליון שקל מבעל השליטה נתי סיידוף. בחודש יוני גייסה 251 מיליון שקל בהנפקת דומה, כולל הזרמה של 117 מיליון שקל מסיידוף; החברה, שבוחנת במקביל מכירת נכסים, מעוניינת לשפר את הנזילות הנדרשת לפרויקטים הגדולים שבהם זכתה

שיכון ובינוי יוצאת להנפקת זכויות נוספת, בפעם השנייה בתוך חצי שנה, ובוחנת במקביל מימוש נכסים. שני הצעדים נועדו לשפר את הנזילות הנדרשת לפרויקטים הרבים שבהם מעורבת החברה ולצמצם את היקף החוב.
בשיכון ובינוי מקווים לגייס בהנפקת הזכויות 330 מיליון שקל, בכלל זה הזרמה של 152 מיליון שקל מבעל השליטה נתי סיידוף (47%), שצפוי להשתתף בגיוס לפי חלקו בחברה. רק בחודש יוני השנה השלימה החברה הנפקת זכויות שבה גייסה 251 מיליון שקל.
תמורת ההנפקה נועדה, לפי הודעתה של החברה, לשרת את ההון העצמי הנדרש לפרויקטים שבהם זכתה לאחרונה (בנוסף להון שיידרש לפרויקטים נוספים בשנת 2023), ובהם "אופק רחב" של משרד הביטחון, שבו זכתה באוקטובר האחרון. במסגרת הפרויקט החברה צפויה להקים מחנה רב־זרועי חדש לצה"ל בעלות של 2.4 מיליארד שקל.
חוזה ענק נוסף שבו זכתה החברה במרץ השנה כולל הקמת תשעה גשרים בפנסילבניה, בסכום מוערך של כ-8 מיליארד שקל. לטובת מימון ההקמה מעוניינת שיכון ובינוי לגייס 1.9 מיליארד דולר בהנפקת אג"ח.
לצד ההשתתפות האמורה של בעל השליטה סיידוף בהנפקת הזכויות, המנכ"ל תמיר כהן צפוי גם הוא להשתתף, בסכום של 270 אלף שקל. הגיוס יהיה במחיר של 10.25 שקלים למניה, שמשקף הנחה של 19% על מחיר הסגירה של המניה במועד הדיווח על ההנפקה אתמול.
הנפקת הזכויות שערכה ביוני בוצעה בהנחה של 15% על מחיר השוק באותו המועד, וסיידוף, שהשתתף גם בה, רכש מניות בתמורה ל-117 מיליון שקל.
במקביל להודעה על ההנפקה דיווחה שיכון ובינוי כי היא שוקלת להכניס שותפים לחברות הזכיין בפרויקטים של משרד הביטחון שבהם זכתה בשנים האחרונות. החברה הדגישה כי האפשרות להכנסת שותפים נוגעת אך ורק לחברת הזכיין, ולא לשלב הבנייה או ההפעלה.
הפרויקטים המדוברים לעניין הכנסה פוטנציאלית של שותפים הם קריית המודיעין, שמצויה בשלבי ביצוע ראשוניים; קריית התקשוב שבביצוע (בפרויקט זה רכשה במאי השנה את חלקה של אפי נכסים ב-198 מיליון שקל); אופק רחב, שבו כאמור זכתה לאחרונה.
עוד הודיעה שיכון ובינוי כי היא בוחנת אפשרות למכירת הזכויות במתקן התפלת המים בחדרה, שבו היא מחזיקה ב-50%.
החוב הפיננסי של החברה הגיע בסוף ספטמבר ל-11.9 מיליארד שקל, ובשלוש השנים הקרובות (2025-2023) היא תידרש לפרוע למעלה מ-700 מיליון שקל בכל שנה למחזיקי האג"ח שלה. בשנה האחרונה החברה גייסה חוב חדש של כ-1.8 מיליארד שקל עבור פרויקטים של דיור להשכרה, שבהם זכתה בשדה דב בתל אביב, בתמורה לכ-2 מיליארד שקל (דצמבר 2021 ואפריל 2022).
עליית הריבית בשנה החולפת מקשה על תחום הדיור להשכרה וגוררת עלייה בהוצאות המימון. בניסיון להקל על כך, בספטמבר האחרון החלה שיכון ובינוי במגעים להכנסת שותפים בכ-40% מהיקף הפרויקטים בשדה דב. מעבר לכך, ספגה החברה דחייה בקבלת תמורה של כ-900 מיליון שקל עד מיליארד שקל מהעסקה למכירת זכויותיה בכביש אגרה בטקסס מספטמבר האחרון. להערכתה, העסקה לא תושלם עד לתאריך היעד שנקבע עבורה בסוף דצמבר השנה.