טיב טעם מצטרפת לטרנד הבשר המתורבת
טיב טעם מצטרפת לטרנד הבשר המתורבת
רשת המזון חתמה על מכתב כוונות עם מיטק לשיתוף פעולה בפיתוח מוצרי בשר מתורבת; בשלב שלאחר האפיון הראשוני יפעלו הצדדים לחתימת הסכם מחייב, שיכלול הקמה משותפת של מתקן ייצור ומתן זכויות הפצה לטיב טעם בישראל ובעולם
טיב טעם מצטרפת לטרנד הבשר המתורבת. חברת המזון שבשליטת חגי שלום (47.32%), התקשרה במכתב כוונות לא מחייב עם מיטק, העוסקת בפיתוח של בשר מתורבת לסוגי חיות שונים, ובכלל זה הדפסת רקמה באמצעות מדפסת תלת ממדית.
בהתאם למכתב הכוונות, מיטק וטיב טעם, ישתפו פעולה בהגדרה, אפיון ופיתוח של מוצרי בשר מתורבת בתוך ארבעה חודשים ממועד חתימת מכתב הכוונות. לאחר השלמת האפיון והפיתוח, יפעלו הצדדים בתוך תקופה של ארבעה חודשים נוספים לחתימת הסכם מפורט מחייב, אשר יכלול שיתוף פעולה בפיתוח מוצרי בשר מתורבת, הקמה של מתקן ייצור, וכן מתן זכויות הפצה לטיב טעם בישראל או בכל מקום אחר בעולם. עוד הסכימו הצדדים לדון בעתיד על הרחבת שיתוף הפעולה שלהם בנוגע למוצרי בשר חזיר מתורבת.
מיטק, ביחד עם חברה בת שלה באנטוורפן, בלגיה, מפתחת מגוון טכנולוגיות מתקדמות לייצור וגידול של בשר מתורבת, ממגוון סוגי בעלי חיים. טכנולוגיות אלה מתמקדות בייצור בשר בקר, עוף וחזיר מבוססי תאים, ושיפור מזונות צמחיים עם בשר אמיתי ומעובד. זאת תוך התמקדות מיוחדת בפיתוח מערכות ביו-הדפסה אשר מטרתן לבנות ולהדפיס באופן דיגיטלי, רקמות מורכבות של מוצרי בשר איכותיים, כגון סטייק.
בטיב טעם ר
ואים בחיבור למיטק הרחבה של האסטרטגיה העסקית של החברה, נוכח התאוצה של התפתחות ענף הפוד-טק בכללותו, ובפרט, היותו של תחום הבשר המתורבת סינרגטי לפעילות ייצור המזון של מגזר התעשייה של טיב טעם.
מיט טק הנסחרת בבורסה בת"א בשווי של 301.4 מיליון שקל (לפני פתיחת המסחר היום), הפכה לפני 3 חודשים לחברה דואלית, אחרי שהשלימה הנפקה בנאסד"ק, במסגרתה גייסה כ-25 מיליון שקל. רשת טיב טעם נסחרת בבורסה המקומית בשווי של 904 מיליון שקל.