המפונים עזבו אבל ישרוטל שמרה על הוצאות מופחתות והרווח הנקי זינק פי 34.8
המפונים עזבו אבל ישרוטל שמרה על הוצאות מופחתות והרווח הנקי זינק פי 34.8
הישראלים לא טסו לחו"ל ברבעון הראשון של השנה, ורשת המלונות שבה לארח אותם; לאחר שהתאימה את עלויותיה לאירוח המפונים עלויות אירוח הנופשים קטנו ב-18% והרווח זינק בעקבות זאת ל-28 מיליון שקל לעומת פחות ממיליון ברבעון המקביל
ישרוטל סיימה את הרבעון הראשון של 2024 עם הכנסות של 323 מיליון שקל - ירידה של 5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ובחברת בתי המלון נימקו את ההיחלשות בירידה בתיירות הנכנסת בעקבות המלחמה.
"במהלך הרבעון הראשון עברה החברה באופן הדרגתי מאירוח בעיקר של מפונים לפעילות המשלבת אירוח מפונים לצד אירוח שבשגרה", כתבה החברה בדוחות שפרסמה היום (ה').
"הכנסות הרבעון משקפות את החזרה ההדרגתית לפעילות רגילה, כאשר החברה השכילה לשמור על רמת הוצאות מופחתת", הסבירה ישרוטל, בהתייחס גם לנתוני הרווחיות הגבוהים שהציגה ברבעון.
בישרוטל התייחסו לצמצום הטיסות מחו"ל כגורם משפיע על התיירות הנכנסת. ובהתאם, ברבעון הראשון אשתקד משקלם של התיירים הזרים הגיע ל-23% מלינות האורחים במלונות הרשת וברבעון הראשון השנה משקלם היה זניח.
אך לצמצום הטיסות יש גם צד שני שהותיר את הישראלים עם אפשרויות בחירה מוגבלות מלבד לנפוש בארץ. כשהם פנו, בין היתר, ל-22 בתי המלון הפעילים שמנהלת ישרוטל בישראל, ובכך הצליחו במידה רבה לקזז את אובדן התיירים הזרים.
ישרוטל, שבשליטת משפחת לואיס (74%), נאלצה בתחילת המלחמה לצמצם את פעילות הנופש במלונותיה והתמקדה במקום זאת באירוח כ-15 אלף תושבי הדרום והצפון שפונו מבתיהם בשבועות הראשונים למלחמה.
בזמן אירוח המפונים צמצמה ישרוטל את שירותי הפנאי והנופש שנהגה לספק במלונותיה, ובכך הפחיתה את עלויותיה, במקביל לירידה ברווחיות מאירוח המפונים במקום אירוח תיירים.
כיום נותרו במלונות ישרוטל כמה מאות מפונים בלבד והחברה חזרה לארח נופשים, אך שמרה על רמת הוצאות מופחתת, שבאה לידי ביטוי בירידה של 18% בעלויות האירוח שלה, כשאלה קטנו ביחס לרבעון המקביל ב-43 מיליון שקל ועמדו על 193 מיליון שקל.
כתוצאה מכך הצליחה ישרוטל להקפיץ את רווחיות פעילותה ברבעון. הרווח התפעולי לפני פחת ותשלומים לבעלי מלונות הגיע ל-85 מיליון שקל, בעלייה של 79% מהיקפו ברבעון המקביל, והרווח התפעולי אחריהם הגיע ל-42 מיליון שקל לעומת פחות מ-6 מיליון ברבעון המקביל.
כל אלה הביאו לזינוק של פי 34.8 ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של ישרוטל: 28 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2024 לעומת פחות ממיליון שקל בזה המקביל ב-2023.
ארבעה מ-23 בתי המלון של החברה מארחים כיום רק מפונים, בחמישה אחרים מתארחים גם נופשים, בעוד מרבית בתי המלון של הרשת בישראל פועלים במתכונת מלונאית רגילה ומלון אחד סגור לשיפוצים. בישרוטל דיווחו על "ביקושים גבוהים והכנסות בהתאם", ומעריכים כי בלא שינוי מהותי במצב הביטחוני הביקושים הגבוהים יימשכו.
בפברואר החלה ישרוטל להיסחר במדדי הדגל של הבורסה בתל אביב, מדד ת"א 90 ומדד ת"א 125, לאחר שבעלת השליטה, משפחת לואיס מכרה 4% מהמניות שהחזיקה לגופים מוסדיים בתמורה ל-181 מיליון שקל, והחזקות הציבור עלו ליותר מ-20%. ב-12 החודשים האחרונים עלתה המניה ב-14% לעומת 12% שעלה ת"א 125. ישרוטל נסחרת בשווי שוק של 4.8 מיליארד שקל.