נאוויטס פטרוליום עברה להפסד רבעוני, אז מה הקפיץ את המניה לשיא?
נאוויטס פטרוליום עברה להפסד רבעוני, אז מה הקפיץ את המניה לשיא?
חברת פרויקטי הנפט והגז אמנם הודיעה על מעבר להפסד ברבעון השלישי - אך גם על זינוק של 47% בתזרים המהוון החזוי (מעין הערכה לשווי הנכס) מפרויקט סי ליון (Sea Lion) שהיא מפתחת בימים אלה ליד איי פוקלנד, מ-1.8 מיליארד דולר ל-2.64 מיליארד דולר; המניה זינקה ב-5% בת"א
למרות תוצאות חלשות ומעבר להפסד רבעוני – מניית נאוויטס זינקה במסחר בתל אביב ב-5% והחברה נסחרת בשיא של 6.4 מיליארד שקל. הסיבה לעלייה במניה היא דיווח החברה על זינוק בתזרים המהוון החזוי (מעין הערכה לשווי הנכס) של 47% מפרויקט סי ליון (Sea Lion) שהחברה מפתחת בימים אלה.
נאוויטס בניהולו של גדעון תדמור היא חברה ישראלית המקדמת פרויקטי נפט וגז באמריקה ובאסיה, ובעיקר באזור מפרץ מקסיקו שבארה"ב.
לחברה ארבעה פרויקטים משמעותיים, מתוכם שלושה בשלבי פיתוח: שננדואה, סי-ליון ובקסקין. הנכסים שכבר החלו בהפקת נפט בהם מחזיקה החברה הם בקסקין שבמפרץ ארה"ב, ומספר פרויקטים יבשתיים קטנים.
היום דיווחה החברה על דוח משאבים חדש לכמות הנפט בפרויקט סי-ליון. לפי הדוח החדש שנערך על ידי חברה חיצונית (NSAI), היקף הנפט במאגר עומד על 917 מיליון חביות. נאוויטס מחזיקה ב-65% מהנפט כך שמדובר ב-596 חביות.
לפי נאוויטס דוח המשאבים החדש משפר את תזרים המזומנים המהוון הצפוי מהפרויקט ב-47% מ-1.8 מיליארד דולר ל-2.64 מיליארד דולר (התזרים המהוון כולל רק את 345 מיליון החביות הראשונות).
ההחלטה הסופית על השקעה במאגר צפויה במחצית הראשונה של 2025, ובמידה ותהיה חיובית, הפרויקט שליד חופי פוקלנד צפוי להתחיל הפקה מסחרית ב-2027.
על אף העתיד החיובי משני הפרויקטים העתידיים של נאוויטס, את הרבעון השלישי מסיימת החברה עם תוצאות חלשות. נאוויטס מדווחת על ירידה גם בכמות ההפקה מהמאגרים וגם על ירידה במחיר הממוצע של חבית נפו ברבעון.
המחיר הממוצע לחבית נפט (WTI) שמכרה החברה ברבעון השלישי של השנה הסתכם ב-75.09 דולר, לעומת 82.3 דולר ברבעון המקביל של השנה שעברה (ירידה של 9%).
גם כמות ההפקה מהפרויקטים של נאוויטס ירדה. פרויקט בקסקין הושבת למשך 23 ימים לטובת חיבור קידוח ההפקה הרביעי מהפרויקט, וסך ההפקה מהמאגר ירדה ב-34% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה לכ-163 אלף חביות (חלקה של נאוויטס בפרויקט).
הפקת הנפט מהפרויקטים היבשתיים בארה"ב ירדה גם כן ל-101 אלף חביות ברבעון, ירידה של 39% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה (חלקה של נאוויטס בפרויקט).
הירידה בפרויקטים היבשתיים נובעת בעיקר מהמדיניות החדשה של שותפתה של נאוויטס בחלק מהפרויקטים – אקסון מוביל. אקסון היא אחת מחברות הנפט הגדולות בעולם. היא רכשה ברבעון האחרון של 2023 את הבעלות בחברה המחזיקה ב-50% מהפרויקטים. אקסון בוחנת את מדיניות האחזקות בנכסי הנפט ולכן רמת ההשקעה הדרושה בפרויקט על מנת להמשיך הפקה בקצב קבוע פחתה.
כל אלה הובילו לכך שההכנסות ירדו ב-67% ל-16 מיליון דולר. הרווח התפעולי עמד על 6.9 מיליון דולר והחברה עברה להפסד רבעוני של 3.3 מיליון דולר, לעומת רווח של 17 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה.