סגור

וולס פארגו: בנק ישראל יציל את השקל, והוא יזנק ב-7% עד סוף הרבעון

בלומברג: בבנק האמריקאי מעריכים שבנק ישראל יהיה חייב להתערב לטובת השקל ועקב כך הוא צפוי להתחזק ל-3.4 שקלים לעומת הדולר; בינתיים המטבע רושם את החודש הגרוע מבין המטבעות המובילים - יורד ב-8.3%

הירידות החדות בערכו של המטבע הישראלי ייעצרו בסיוע בנק ישראל, כך מעריכים בוולס פארגו, אחד משישה הבנקים הגדולים בארה"ב.
בבנק האמריקאי מוסיפים כי בנק ישראל צפוי להתערב במיידית ואף להוביל את השקל בשבועות הקרובים להתחזק עד סוף הרבעון ב-7%, לשער של 3.4 שקלים לדולר, משער של 3.67 שקל לעומת הדולר נכון לעתה. בעוד חודש ושבוע יסתיים הרבעון הראשון של 2023, ועד אז צפוי השקל למחוק את רוב הפסדיו מהחודש האחרון, הוסיפו בוולס פארגו.
ההפסדים האחרונים בשקל שמיוחסים לדאגות המשקיעים מהמהפכה המשפטית, מנותקים מהיותה של ישראל אחת הכלכלות החזקות מבין המדינות המתפתחות, ציינו בוולס פארגו. "אנחנו מאמינים כי סביר שבנק ישראל יתערב כדי לתמוך בקאמבק של השקל", אמרה Brendan McKenna אסטרטגית בוולס פארגו. "המטבע בתשואת חסר (בשווי נמוך מהשווי ההוגן שלו)", הוסיפה.
לפני יומיים נאמרו דברים דומים בבנק אמריקאי מוביל אחר: "המשך הפיחות בשקל עלול להביא להתערבות בנק ישראל", כך עלה מסקירה של בנק אוף אמריקה על כלכלת ישראל. לדברי הכלכלנים בבנק אוף אמריקה, "תסיסה פוליטית אינה פוגעת בדרך כלל בנכסים הפיננסיים של ישראל או בביצועים הכלכליים שלה, אלא שהפעם המצב שונה".
ביום רביעי כינס נגיד בנק ישראל אמיר ירון באופן חריג את הוועדה ליציבות פיננסית לדיון שלא מן המניין, מפגש שאמור להיערך 4 פעמים בשנה. ההערכות הן כי עיקר הדיון היה בנושא היחלשות השקל.
השקל נופל בפברואר ב-8.3% לעומת סל המטבעות העיקריים (ונחתך ב-6.3% מול הדולר) - הירידה הגדולה החודש מבין המטבעות המובילים. לכן, "בימים הקרובים לא נתפלא אם בנק ישראל יודיע רשמית על תוכנית התערבות, על מנת לתת סיוע למטבע ולמנוע את המשך ההפסדים", אמרו בוולס פארגו.
הפעם האחרונה שבנק ישראל התערב במטבע, היה במרץ 2020 כשהשקל נפל ב-10% עם פרוץ הקורונה, כך לפי הבנק מורגן סטנלי.