סגור
יניב ברטלה
יניב ברטלה מנכ"ל וסטו (צילום: אייל טואג)

הפרידה המכוערת של וסטו משור-טק - שמכרה את מלוא החזקתה בחברה

מנכ"ל וסטו יניב ברטלה, מסר במייל לעובדים, לאחר ששור-טק מימשה את המניות: "שור־טק היו בעלי מניות קשים מאוד בהתנהלותם השוטפת מולנו. פעלתי באופן אישי כדי לוודא שהמכירה של המניות שלהם תהיה ודאית"

לפני כחודשיים קיבלו עובדי וסטו הודעה לא שגרתית מהמנכ"ל יניב ברטלה, שיצא נגד אחת מבעלות המניות של החברה, שותפות שור־טק הבורסאית. זו מכרה את יתרת החזקותיה בווסטו ונפרדה ממנה סופית, הגם שהייתה אחת המשקיעות הראשונות בה.
בעסקה שבוצעה במאי מכרה שור־טק 2% ממניות וסטו בעסקת סקנדרי תמורת 15.7 מיליון דולר ולפי שווי של 785 מיליון דולר לחברה. מבחינת שור־טק זה היה אקזיט נאה, שכן היא רשמה תשואה כוללת של פי 15 על השקעה שביצעה שנתיים קודם לכן, וזאת בשקלול מכירה קודמת שלה. אולם מבחינת וסטו העסקה כבר הייתה נעימה פחות, כי היא נישלה אותה, כביכול, ממעמדה כחד־קרן — חברה פרטית ששווייה יותר ממיליארד דולר — שבו התהדרה מאז הגיוס שביצעה באוקטובר 2022.
אמנם מקובל לתת הנחות בעסקאות סקנדרי — ובימים אלה, על רקע המשבר בהייטק ובשוק ההון סיכון — יש עסקאות סקנדרי שיוצאות לפועל בדיסקאונטים עמוקים הרבה יותר, אבל פרסום הדברים לא נעם במיוחד לברטלה, שבתגובה כתב אז לעובדיו: "בשבוע שעבר נחתמה עסקת סקנדרי, שבה שותפות המו"פ שור־טק מכרה את שארית החזקותיה בחברה תמורת פי 15 על ההשקעה המקורית שלה. שור־טק, כבעלת מניות, מכרה את ההחזקה שלה בחברה בהנחה של 20% על השווי של סבב C, שעמד על מיליארד דולר".
מנכ"ל וסטו הוסיף וכתב כי "שור־טק היו בעלי מניות קשים מאוד בהתנהלותם השוטפת מולנו. ההתמודדות עימם חשפה מאפיינים שלעתים יכולים, לכאורה, להצביע על מניעים שאינם עולים בקנה אחד עם התנהלות תקינה של חברה ציבורית בישראל. בעקבות זאת פעלתי באופן אישי כדי לוודא שהמכירה של המניות שלהם תהיה ודאית. הקונה הוא בעל מניות קיים שלנו, מה שמגדיל עוד יותר את אמון השוק ובעלי המניות בנו". רוכשת המניות משור־טק הייתה הקרן האמריקאית BRV, שכבר יש לה החזקות בווסטו, ולכן, לדעת ברטלה, העסקה היא עדות לאמון שהמשקיעים הקיימים רוחשים לשווייה הנוכחי של וסטו ולפוטנציאל העתידי שלה.
שור־טק רכשה 4% ממניות וסטו באפריל 2021 תמורת מיליון דולר ולפי שווי חברה של 20 מיליון דולר. כעבור כשמונה חודשים, בינואר 2022, כבר מכרה 2% לפי שווי של 300 מיליון דולר, ובמאי 2023, כאמור, מכרה את היתרה לפי שווי של 785 מיליון דולר.