בלקרוק: "לא צפוי עשור נוסף של עליות במניות"
בלקרוק: "לא צפוי עשור נוסף של עליות במניות"
האינפלציה תרים ראש ותישאר איתנו לטווח הבינוני – הנגידים צפויים להגיב בדרך רפה בניגוד לשנות השמונים, כך צופה קרן ההשקעות הגדולה בעולם; למחצית השנייה של 2021 ממליצים בבלקרוק על מניות אירופאיות ואג"ח צמודות, וניטרליים לגבי שוק המניות בארה"ב
בלקרוק, קרן ההשקעות הגדולה בעולם, המנהלת נכסים בשווי של 9.1 טריליון דולר, פרסמה תחזית מעורבת על שוקי ההון העיקריים למחצית השנייה של 2021, לצד הערכה פסימית לגבי העשור כולו. האינפלציה תמשיך להרים ראש בטווח הבינוני – הנגידים יגיבו בדרך רפה יותר מבעבר במדיניות המוניטרית שלהם. זאת, בניגוד לתגובות שאפיינו את הבנקים המרכזיים בתחילת שנות ה-80 שהובילו לארבעה עשורים של ירידה בשיעור האינפלציה, כך לפי בית ההשקעות.
בבלקרוק מציינים כי "הריסטארט הכלכלי החזק מתרחב, כאשר אירופה וכלכלות גדולות אחרות מדביקות את הפער מארה"ב ואף עוקפות אותה". לפי בלקרוק, "בטווח הבינוני, אנו בבלקרוק צופים משטר אינפלציה גבוה יותר, שילווה בתגובה מוניטרית שקטה יותר מבעבר".
לפי תחזית בלקרוק למחצית השנייה של 2021, האינפלציה תמשיך להרים ראש, ועל כן בית ההשקעות ממליץ על השקעה במניות אירופאיות ואג"ח צמודות אינפלציה. לגבי שוקי המניות בארה"ב ההמלצה של האנליסטים היא על אסטרטגיה פושרת יותר, "ניטרלית, מבחינה טקטית". התחזית גובשה על ידי המומחים במכון ההשקעות של בלקרוק ואת כתיבתה הובילו פיליפ הילדברנד, סגן יושב ראש בלקרוק, ז'אן בואוון, ראש מכון ההשקעות של בלקרוק, ומומחים נוספים.
בקרן מציינים כי הכלכלה הסינית ממשיכה לבלוט, ולמרות שהצמיחה במדינה האטה לאחרונה, "המדיניות הכלכלית מהודקת באופן יחסי וסוגיית ההתמודדות הרגולטורית עם חברות גדולות ודומיננטיות נמשכת. שני גורמים אלה הינם מהותיים במאמציה של סין לשפר את איכות הצמיחה שלה. מבחינה טקטית, אנו ניטרליים לגבי מניות סיניות, ונמצאים במשקל עודף בחוב הסיני".
עוד מציינים בקרן כי המעבר לכלכלת אפס פליטות פחמן (נט זירו) נמצא במרכז השיח הגלובלי בתקופה זו. "כיום אין מפת דרכים מסודרת להגעה ליעד אפס פליטות פחמן, ואנו מאמינים כי השווקים עדיין לא מתמחרים כראוי את השינויים העמוקים שעתידים לבוא. סביר להניח שהדרך אל היעד לא תהיה חלקה, והדבר מהווה מבחינתנו בבלקרוק הזדמנויות ליצירת אפיקי השקעה חדשים. מבחינה טקטית אנו נמצאים במשקל עודף בסקטור הטכנולוגי, כיוון שאנו מאמינים שהוא נמצא בעמדה טובה יותר בתהליך המעבר לכלכלת נט-זירו".
בלקרוק: "הריסטארט הכלכלי החזק מתרחב, כאשר אירופה וכלכלות גדולות אחרות מדביקות את הפער מארה"ב ואף עוקפות אותה"
הריסטארט הכלכלי החזק שאנו עדים לו בשלהי משבר הקורונה עדיין בעיצומו. בבלקרוק "עדיין תומכים בנכסי סיכון, כל עוד הריסטארט מתרחש, ומאמינים כי הוא אף יתרחב". הדרך שבה תלך הכלכלה העולמית עדיין עומדת בסימן שאלה, ואנו עומדים בצומת דרכים קריטי. להערכת בלקרוק כללי המשחק, או ה-Playbook של המשבר ב-2008, לא יעבדו במקרה הנוכחי: "מכיוון ששיתוף הפעולה ההיסטורי של המדיניות המוניטרית והפיסקלית שנועד לתמוך בכלכלות בתקופת המגפה, אמור להוביל למשטר אינפלציה גבוה יותר".
לכן בבלקרוק מציינים כי "לא מצפים כעת לעשור נוסף של עליית מחירים במניות ובאג"ח. חשוב לזכור, הריסטארט אינו התאוששות מחזורית מסורתית, אפשר לעשות ריסטארט רק פעם אחת".
עוד מציינים בבית ההשקעות כי גם "הבנקים המרכזיים מכוונים כעת ליעדי אינפלציה גבוהים יותר, על מנת לכפר על תחזיות עבר שגויות". לפי בלקרוק זהו שינוי משמעותי מהקונצנזוס שרווח בתחילת שנות השמונים שסייע להכיל את האינפלציה, מה שהוביל לארבעה עשורים של ירידת אינפלציה וריבית. עם זאת, "השווקים עדיין אינם מאמינים לנרטיב זה, ומתמחרים הרמה מהירה יותר של שיעורי הריבית, מאשר זו שעליה מצהיר הפד, הן בתחזית שלו והן בתוכניות המדיניות שהוא מציג".
לסיום אמרו בבלקרוק, "אנו מצפים למשטר אינפלציה גבוה יותר בטווח הבינוני כתוצאה מתגובה מוניטרית שקטה יותר מבעבר. אנו רואים את העליות בתשואות אג"ח לאחרונה כמונעות על ידי אינפלציה, ולא על ידי שינויים צפויים בשיעורי הריבית, מה שיוצר סביבה ייחודית אותה אנו מכנים: הנומינלי החדש המובנה למניות".