בעלי המניות של ישראכרט יכריעו בחודש הבא אם לאשר את השתלטות מנורה מבטחים
בעלי המניות של ישראכרט יכריעו בחודש הבא אם לאשר את השתלטות מנורה מבטחים
חברת כרטיסי האשראי הודיעה על זימון אסיפת בעלי מניות לחודש הבא לאישור העסקה. ישראכרט על הצעות ווישור ואל על: "הצעות לא בשלות, ולא הגיעו חלופות אחרות מלבדן". הערכת שווי שהזמינה ישראכרט: שווי החברה 3.2-2.5 מיליארד שקל
משוכה משמעותית למנורה מבטחים בדרך להשתלטות על חברת כרטיסי האשראי ישראכרט מחכה לה בחודש הבא. הערב הודיעה ישראכרט כי תזמן אסיפת בעלי מניות ל-17 בדצמבר, בה תעלה להצבעה ההצעה לפיה מנורה מבטחים תבצע השקעה באמצעות הקצאה פרטית של מניות כך שהיא תחזיק ב-33% מהמניות לפי שווי חברה של 3.15 מיליארד שקל לפני הכסף. השקעה זו תהפוך את מנורה מבטחים, שבניהולו של ארי קלמן לבעלת השליטה של חברת כרטיסי האשראי שהיא כיום חברה ללא גרעין שליטה.
עוד נקבע כי לאחר שהעסקה תצא לפועל תזמן ישראכרט אסיפה נוספת לבחירה בדירקטורים, כאשר מתוך ששת הדירקטורים בחברה שאינם דח"צים, תוכל מנורה להציע 3 נציגים מטעמה לדירקטוריון ושלושה נוספים יוצעו לבחירה מתוך השישה המכהנים.
במסגרת המסמך לזימון אסיפת בעלי המניות מפרטת ישראכרט, שבראש הדירקטוריון שלה עומדת תמר יסעור, את הצעדים שעשתה עד להחלטה לאשר את הצעתה של מנורה מבטחים, ונראה כי היא העסיקה את הדירקטוריון לא מעט, וצרכה ממנו משאבים.
מהדיווח עולה כי ישראכרט הקימה ועדת משנה מיוחדת בכדי לדון בהצעת מנורה מבטחים ובהצעות נוספות שהוצעו (כמו מחברת ווישור ומאל על). בראש הועדה עמדה יסעור והיו חברים בה הדח"צים של החברה. הועדה המיוחדת ערכה שבע ישיבות בנושא מתחילת ספטמבר ועד לסוף אוקטובר, עת הוחלט לאשר את הצעת מנורה מבטחים. במקביל לכך גם הדירקטוריון שקיבל עדכונים מהועדה ערך בתקופה זו תשע ישיבות בכדי לדון בהצעות.
ישראכרט גם הצטיידה בלא מעט יועצים: פירמת דלויט הכינה לדירקטוריון הערכת שווי, ברקליס וווליו בייס נשכרו כיועצים כלכליים, וכן ליוו את ישראכרט עורכי הדין בהם דליה טל ממשרד עורכי הדין ארדינסט, וכן מתן מרידור ממשרד אגמון.
כאמור, ישראכרט התבססה על הערכת שווי של פירמת דלויט שנשכרה מטעמה, ושקבעה הערכת שווי בטווח רחב יחסית של 2.5-3.2 מיליארד שקל. "לאור חוסר הוודאות הנגזר ממצב המלחמה בישראל, מעריך השווי ראה לנכון לבצע את הערכת השווי תחת שני תרחישים: תרחיש א' – המגלם סיום קרוב למצב המלחמה והתאוששות מהירה במשק; ותרחיש ב' – המגלם סיכונים גבוהים יותר כתוצאה ממצב מלחמה ממושך", מסבירים בישראכרט. שווי החברה שנקבע על-ידי מעריך השווי תחת תרחיש א', הינו בטווח שבין 2.9-3.2 מיליארד שקל, ואילו בתרחיש ב' הפסימי יותר הוא עומד על 2.5-2.8 מיליארד שקל. בישראכרט מציינים כי שווי החברה בעסקה קרוב לרף העליון של התחזית האופטימית.
בנוסף לכך בישראכרט מציינים בהודעתם לבעלי המניות כי הדירקטוריון תומך בהצעת מנורה מבטחים שכן להערכתו: "הפיכת מנורה לבעלת גרעין שליטה בחברה מגלמת יתרונות לחברה, בהיותה גורם פיננסי מפוקח ומוכר אשר נשלט בעצמו על- ידי גרעין שליטה יציב, והמתייחס להשקעה בחברה כהשקעה מהותית לטווח ארוך".
ישראכרט מתייחסת גם להצעות אחרות שקיבלה מווישור ואל על, וכותבת בהקשר זה: "נכון למועד בחינתן, הן לא היו בשלות דיין. כן יצוין, כי הצעת אל-על אף נמשכה באופן חד- צדדי וביוזמת אל-על בטרם חתימת הסכם ההשקעה עם מנורה, ואילו ווישור נמנעה מלמסור הצעה הכוללת מתווה עסקה ברור. בנוסף, הונחו בנקאי ההשקעות אשר מלווים את החברה לפעול לאיתור חלופות נוספות להצעת מנורה, אולם לא התקבלה בחברה חלופה אחרת".
כאמור, אישור בעלי המניות הוא המשוכה הראשונה של מנורה מבטחים, אך ממש לא האחרונה. חברת הביטוח תצטרך גם להשיג את אישורי הרגולטורים ובראשם רשות התחרות, שפסלה מוקדם יותר השנה את העסקה לרכישת ישראכרט על ידי קבוצת הראל.