בלעדיקרן נוי וגיל שרון הגישו הצעה לרכישת השליטה במיזם הסיבים האופטיים IBC
בלעדי
קרן נוי וגיל שרון הגישו הצעה לרכישת השליטה במיזם הסיבים האופטיים IBC
גם קרן התשתיות קיסטון הגישה הצעה לרכישת מניות הוט וקרן תש"י (46.6%) במכרז; אתמול היה היום האחרון להגשת ההצעות הלא מחייבות; כיום ל-IBC סיבים אופטיים ל-1.84 מיליון משקי בית, והיא השיגה מימון לפרישה לעד כשני מיליון משקי בית, מתוך כ-2.7 מיליון משקי בית בישראל
גיל שרון, מנכ"ל ויו"ר בזק לשעבר, חובר לקרן נוי בהצעה לרכישת חלקן של הוט וקרן תש"י במיזם הסיבים האופטיים IBC, שמוחזקת על ידי חברת החשמל (30%) והיתר על ידי שותפות של סלקום, תש"י והוט (כל אחת מחזיקה ב-23.5%).
לכלכליסט נודע כי נוי המנוהלת ע"י פיני כהן גיל-עד בושביץ' ורן שלח, חברה לשרון והגישה הצעה אתמול, בשלב ההצעות הלא מחייבות לרכישת הנתח במכרז שמקיימות הוט ותש"י. שרון ונוי חברו יחד גם לרכישת עמודי הסלולאר של פרטנר וסלקום, בעיסקה שלא יצאה בשלב זה לפועל. גם קרן התשתיות קיסטון הגישה הצעה לרכישה.
את המכרז מוביל בנק ההשקעות וחברת הייעוץ MNS של שרון זאוארבך. למרות שמדובר במניות שאינן הרוב, 46.6%, הרי שברכישת שני שליש ממספר השותפות יקבל הרוכש בפועל שליטה בחברה.
מטעם קיסטון מובילה את מהלך ניסיון הרכישה לירן אבישר, השותפה החדשה בקרן שכיהנה בתפקיד מנכ"לית משרד התקשורת. יוניון של ג'ורג' חורש לא ניגשה למכרז בו הוגשו 3-4 הצעות.
כיום ל-IBC סיבים אופטיים ל-1.84 מיליון משקי בית, והיא השיגה מימון לפרישה לעד כשני מיליון משקי בית, מתוך כ-2.7 מיליון משקי בית בישראל. IBC מאפשרת לחברות התקשורת השונות להשתמש בתשתית הסיבים שפרשה בתמורה לתשלום חודשי.