נייס לא מוותרת על מענק המיליונים למנכ"ל הפורש ברק עילם
נייס לא מוותרת על מענק המיליונים למנכ"ל הפורש ברק עילם
לאחר התנגדות בעלי המניות למענק מניות חסומות בשווי של כ-30 מיליון שקל, דירקטוריון חברת התוכנה הודיע שיבצע שינויים בתנאי המענק אך לא יוותר עליו; עילם הודיע בחודש מאי על רצונו לפרוש, אך יישאר בחברה כמנכ"ל ואחר כך כיועץ עד ליוני 2025
דירקטוריון נייס לא מוותר על מענק המיליונים לברק עילם, למרות התנגדות בעלי המניות.
חברת התוכנה הישראלית הודיעה אתמול שהמנכ"ל הפורש יקבל בכל זאת את המענק של 50 אלף מניות חסומות, בהמשך להחלטה באסיפת בעלי המניות ביום רביעי האחרון שלא לאשר את המענק.
במסמך שהוגש לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) עדכנה נייס שהחברה תבצע שינויים מסוימים בתנאי המענק, בהתאם להערות שהתקבלו בעקבות אסיפת בעלי המניות, אך לא תוותר עליו.
חוק החברות הישראלי מאפשר לנייס לתת את המענק לעילם חרף התנגדות בעלי המניות, וזאת בתנאי שיקבל שוב את אישור הדירקטוריון. על פי מחיר המניה הנוכחי של נייס, שצללה בחדות מאז שעילם הודיע על העזיבה, שווי המניות החסומות (RSU) שינתנו לו במסגרת המענק עומד על כ-30 מיליון שקל.
במאי האחרון הודיע עילם באופן מפתיע כי יפרוש מתפקידו כמנכ"ל נייס לאחר 25 שנה בחברה, מתוכן עשר שנים בתפקיד המנכ"ל. לאורך העשור זכה עילם לתגמול בעלות מצטברת של 125 מיליון דולר, ורק עבור 2023 קיבל תגמול בעלות של 24.5 מיליון דולר.
בזימון המקורי לאסיפה מופיע הנוסח שאושר על ידי הדירקטוריון ולפיו 60% מהמענק ב-RSU יהיו תלויי זמן ו-40% תלויי ביצועים. הנימוק למענק הוא הסכמתו של עילם להישאר בנייס גם במחצית הראשונה של 2025, כדי להבטיח תהליך נאות של איתור וחפיפה למחליפו העתידי. עילם ימשיך לשמש כמנכ"ל נייס עד סוף 2024 ולאחר מכן ישאר במשרה מלאה בחברה למשך חודשיים נוספים עד סוף פברואר. בין מרץ לסוף יוני הוא ישמש כיועץ ובהתאם לכך ההבשלה תחל רק ביולי 2025.
בעלי המניות בנייס הביעו את חוסר שביעות רצונם מעזיבתו של עילם כבר למן הרגע הראשון. מניית החברה, שנהנתה מגאות לאורך כהונתו ואף הייתה לפרק זמן מסויים החברה הישראלית בעלת שווי השוק הגבוה ביותר, החלה לצלול מיד עם הודעת העזיבה. בחודשיים שחלפו מאז ההודעה צנחה המניה ב-25%, כך שכיום נסחרת החברה, שפיתחה תוכנה לניהול מרכזי שירות ותמיכה בלקוחות, בשווי של 10 מיליארד דולר.
הירידה במניית נייס הואצה ככל שהתחוור למשקיעים כי החששות שלהם מפני שיבוש הפעילות של החברה על ידי בינה מלאכותית אכן מתממשים, וכי ייתכן שעיתוי הפרישה של עילם גם כן קשור לכך.
בתחילת יוני, שבועות ספורים לאחר הודעת העזיבה, הכריזה מיקרוסופט על השקת מוצר מבוסס בינה מלאכותית ג'נרטיבית לניהול מרכזי שירות לקוחות. מאז 2023 מרחפות מעל נייס לא מעט שאלות לגבי הצורך העתידי במערכות שלה, שמשמשות בעיקר את נציגי השירות בארגונים, כשהשאלה העיקרית היא מה יקרה לנייס כשרוב הנציגים "בשר ודם" יוחלפו בבוטים שיעשו את העבודה יותר מהר ובעלויות נמוכות יותר.
לאורך 2023 סבלה מניית נייס מתשואת חסר עמוקה בצל החשש הזה ועילם עבד קשה בהפגתו. באוקטובר האחרון, ימים ספורים לפני מתקפת ארגון הטרור חמאס, הודיעה נייס על רכישת LiveVox האמריקאית ב-350 מיליון דולר, כדי להרחיב את היכולות שלה בתחום הבינה המלאכותית ולמנף אותן לכיוון של יצירת קשר פרואקטיבי עם לקוחות.
מעבר לעיבוי הטכנולוגיה בתחום ה-AI, הרכישה אמורה גם להוסיף 150 מיליון דולר להכנסות נייס השנה ולחפות על ההאטה בצמיחה האורגנית שלה שהורגשה לאורך התקופה האחרונה. אלא שלנוכח ההשקה של מיקרוסופט והכרזות נוספות שעשויות להגיע בקרוב, לא בטוח שזה מספיק כדי להתמודד עם יריבים בסדר הגודל החדש.