ההכנסות בפרויקט הרוח של אנלייט בספרד - פי שניים מהתחזית המוקדמת
ההכנסות בפרויקט הרוח של אנלייט בספרד - פי שניים מהתחזית המוקדמת
החברה דיווחה היום על תחילת ההפעלה המסחרית של האתר, שצפוי להניב לה הכנסות שנתיות של 280-260 מיליון שקל; המנכ"ל גלעד יעבץ: "מחירי החשמל באירופה ובספרד עלו בשנתיים האחרונות, עוד לפני המלחמה באוקראינה - והם ימשיכו להיות גבוהים"
חברת האנרגיות המתחדשות אנלייט דיווחה היום (א') כי החלה בהפעלה המסחרית בחלק הראשון בפרויקט אנרגיית הרוח הגדול ביותר שלה. החברה צופה כי ההכנסות מהפרויקט יהיו בטווח שבין 260 ל-280 מיליון שקל כבר בשנת הפעילות הראשונה שלו, וה-EBITDA מוערך ב-240-230 מיליון שקל.
מדובר בפרויקט Gecama בספרד, שההספק הכולל שלו עומד על 329 מגה-ואט, והוא צפוי לספק חשמל לכ-260 אלף בתי אב. הפרויקט מוחזק בידי שותפות הרוח האיברית שמובילה אנלייט (72%) ביחד עם המוסדיים, קבוצת הפניקס (14.7%) וקבוצת מנורה (13.3%).
הקמת הפרויקט נמשכה כשנתיים והושקעו בו כ-1.3 מיליארד שקל. בימים האחרונים השותפות קיבלו מהרשויות בספרד אישור להפעלת החלק הראשון באתר, בהספק של 182 מגה-ואט. קבלת האישור אפשרה את הפעלת טורבינות הרוח ומכירת החשמל בשוק החופשי בספרד. מהדיווח של החברה עולה כי בימים הקרובים צפויות הרשויות בספרד לאשר את הרחבת ייצור החשמל בשאר חלקי הפרויקט, כך שבמהלך הדרגתי שיימשך מספר שבועות הוא יתחיל לפעול באופן מלא.
על פי הערכותיה של אנלייט, הכנסותיה מהפרויקט לשנת הפעילות הראשונה שלו צפויות להיות גבוהות פי שניים מצפי ההכנסות המקורי שלה בעת ההשקעה במיזם לפני כשנתיים. מנכ"ל אנלייט, גלעד יעבץ, אמר בשיחה עם "כלכליסט" כי הגידול בצפי ההכנסות נובע מהאסטרטגיה שבה דבקה החברה למכור את החשמל המיוצר בפרויקט לשוק החופשי תוך הסתמכות על רמת המחירים הגבוהה בו - ולא להתקשר במסגרת חוזים ארוכי טווח: "תחום החשמל מאוד מפותח בספרד, ומחיר החשמל בה נקבע פעמיים בשעה בבורסה בכל ימות השנה, כך שניתן לסחור במחירי חשמל עתידיים".
יעבץ הוסיף: "חלק מהתחזיות שלנו לגבי הפרויקט נסמך על מחירי הגידור שעשינו, וחלק אחר על חוזים עתידיים בשוק הספרדי. לאלה מתווספת העובדה שמחירי החשמל באירופה ובספרד עלו בשנתיים האחרונות, עוד לפני המלחמה באוקראינה. בספרד המחירים זינקו מרמה של 50 יורו עד לרמה של 150 ולפעמים גם 200 יורו למגה-ואט שעה. אנחנו מעריכים שאחרי ניכויי מס המחיר נטו יהיה מעט נמוך יותר, וכשמשבר האנרגיה יסתיים המחיר הקבוע יתייצב ברמה נמוכה מ-100 יורו למגה-ואט שעה. עם זאת, ב-20 השנים הקרובות מחירי החשמל בספרד ימשיכו להיות גבוהים מבעבר, לעומת מחירי השפל שהיו סביב 30 ו-40 יורו למגה-ואט שעה".