מגדל: "האריס תומכת נלהבת של אנרגיה ירוקה - גם של טכנולוגיה"
מגדל: "האריס תומכת נלהבת של אנרגיה ירוקה - גם של טכנולוגיה"
גלעד קייזר, מנהל דסק מניות חו"ל במגדל ביטוח ופיננסים, על המועמדת הצפויה של הדמוקרטים במקום ביידן: "כשהאריס היתה התובעת הכללית של קליפורניה היא תבעה חברות נפט גדולות - השקפתה על אנרגיה ירוקה דומה לזו של ביידן; יוטב קוסטיקה, מנהל השקעות ראשי במור קרנות נאמנות: "ההערכה בשוק שטראמפ ייבחר, ושהוא יוריד שוב את מס החברות"
המשקיעים בוול סטריט לעת עתה מקבלים באדישות יחסית את פרישתו של ג'ו ביידן מהמירוץ לנשיאות ארה"ב שייערכו בנובמבר הקרוב. בה בעת, מעריכים במגדל - אם אכן תיבחר קמלה האריס למועמדת הדמוקרטית ובהמשך לנשיאת ארה"ב, עשויה להיות לכך השפעה מהותית על סקטורים שלמים.
גלעד קייזר, מנהל דסק מניות חו"ל במגדל ביטוח ופיננסים מסביר כי עברה של האריס עשוי ללמד אותנו על עמדתה לגבי שוק המניות. להשקפתו הזוכים הגדולים מבחירתה יהיו חברות הטכנולוגיה הגדולות, חברות אנרגיה ירוקה ואולי אף חברות נדל"ן.
"בחלק ניכר מהקריירה שלה היתה האריס התובעת הכללית של קליפורניה ובמסגרת תפקיד זה תבעה חברות נפט גדולות. היא תומכת נלהבת של אנרגיה ירוקה ובהיבט הזה היא לא מחזיקה בהשקפה שונה מזו של ביידן, אולי פרט לאהדה שלה לחברות הטכנולוגיה הגדולות, במיוחד חברת מטא. כמו כן סביר כי אם תיבחר, כמו נשיא ארה"ב לשעבר ברק אובמה, תנסה להעביר רפורמה חברתית משמעותית – כנראה בתחום הדיור למעוטי היכולת".
יוטב קוסטיקה, מנכ"ל משותף ומנהל השקעות ראשי במור קרנות נאמנות הוסיף: "מאז העימות בין דונלד טראמפ לג'ו ביידן, שוק ההון מתמחר בשיעורים ניכרים את הניצחון של דונלד לטראמפ לנשיאות בנובמבר הקרוב. גם לאחר פרישת ג'ו ביידן, עדיין השוק מתמחר בסבירות גבוהה ניצחון של הרפובליקנים והפסד של קאמילה האריס, שאמורה להחליף את ביידן במחרוץ".
אשר להשפעה האפשרית של ניצחון טראמפ בבחירות אמר קוסטיקה: "בנשיאות הקודמת, טראמפ הוריד את מס החברות מ-35% ל-21%. בנשיאות הזו, השוק מאמין שימשיך להוריד. בחודש האחרון ראינו ראלי בשיעור 10% של מדד הראסל (שמאגד את המניות הקטנות יותר) בעקבות עליית הסיכוי של טראמפ לזכות בנשיאות. זאת מתוך הנחה שהוא יביא להורדת מיסים לאחר בחירתו.
כך גם נרשמות עליות במניות הפארמה - ענקיות התרופות התמודדו עם לחץ כבד בקדנציה של ביידן, מצד דמוקרטים שמעוניינים להגביר את הפיקוח עליהן כך שההערכה היא שהן יחזרו לצמוח תחת שלטון טראמפ. גם מניות הנפט, הביטחון והבנקים, כולם נהנו ממומנטום חיובי. מהצד השני, טראמפ הוא נגד סובסידיות לאנרגיה ירוקה, בעד הורדת התמיכה בנאט"ו ולכן הממשלות האירופאיות יצטרכו להגדיל הוצאות ביטחון והתהליכים הללו ישתקפו בתמחור המניות בסקטורים השונים".
קוסטיקה מצביע על כך שהראלי במדד הראסל הוא סממן של זיכרון לטווח קצר של שוק ההון. לדבריו " ב-2016, שנת בחירתו של טראמפ לקדנציה הראשונה, הטרנדים בשוק היו דומים. אבל בסוף מי שהניב את התשואה הגבוהה ביותר לאורך זמן היו מניות הטכנולוגיה.
מאז תחילת השנה זרם הון של חוסכים ישראלים בהיקף של מיליארדי שקלים לקופות גמל וקרנות נאמנות שעוקבות אחרי מדד ה-S&P 500 - אמיר כהנוביץ כלכלן ראשי בסוכנות פרופיט, אמר כי לנוכח סיכויי הניצחון הגבוהים של טראמפ, ראוי שהחוסכים ישקלו שוב את העמדה שלהם.
"החוסכים צריכים לזכור שמדד S&P לא משקף את מצב הכלכלה האמריקנית - הוא משקף את מצב החברות שרשומות ב-S&P", אמר כהנוביץ, שהוסיף: "אין מתאם בין תחזיות הצמיחה של מדינה למדדי החברות. רוב החברות ב-S&P 500 הן גלובליות והמערך העסקי שבו הן פועלות הוא מורכב יותר ולא מושפע באופן משמעותי מהפוליטיקה המדינית. באופן כללי, עדיף בכלל לא להיות משקיע S&P 500, אלא להיות מפוזר יותר. הכלכלה האמריקנית יכולה להיות מדהימה וה-S&P ליפול. המשקיעים צריכים לעבוד לפי ניהול סיכונים ולא תחזיות".
אשר לעימות אפשרי נוסף בין טראמפ לסין אמר כהנוביץ': "סין כבר היום יותר אויב משותף כלכלי. בקדנציה הקודמת כשזה הגיע למקומות כלכליים של מכסים ואיסורים, התחילו להחריג מוצרים חשובים. הכלכלה האמריקנית זקוקה לסין במידה מסוימת ואף אחד לא רוצה להתאבד כלכלית".