סגור
בנין פדרל ריזרב פד וושינגטון
בניין הפדרל ריזרב בוושינגטון. התחזיות קדימה הן מה שמעניין את המשקיעים והאנליסטים (צילום: בלומברג)

הדולר נופל מול השקל ובעולם אחרי נתוני האינפלציה בארצות הברית

המטבע האמריקאי נחתך ב-1.1% ל-3.39 שקלים, נופל ב-2% מול הין היפני ויורד ביותר מ-1% לעומת היורו והפאונד; האינפלציה בארצות הברית ממשיכה להתקרר לקראת החלטת הריבית של הפד מחר; רונן מנחם, הכלכלן ממזרחי טפחות: "גם אם המדד יהיה נמוך מאוד - הפד לא יעלה ריבית בפחות מ-0.5%"

הדולר נופל אחרי נתוני האינפלציה בארצות הברית: נחתך ב-1.1% ל-3.39 שקלים, נופל ב-2% מול הין היפני, ויורד ביותר מ-1% לעומת היורו והפאונד. ברקע, האינפלציה בארצות הברית ממשיכה להתקרר לקראת החלטת הריבית של הבנק הפדרלי מחר.
"היחלשות הדולר מאותתת על כך שהשווקים מעריכים התמתנות באינפלציה, מאזינים ליו"ר הפד ג'רום פאוול, שרומז על העלאות ריבית פחות חדות, ומשקללים את כל הנתונים הללו", אמר ג'ו פרי, אנליסט שווקים ראשי ב-FOREX.com.
"סביר שמדד גבוה יותר יעורר חשש בשוק, ולפחות בשלב ראשון נראה ירידות של שוק המניות ואיגרות החוב", כתב היום רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות.
מחר בערב יפרסם הבנק המרכזי של ארצות הברית, הפדרל ריזרב, את החלטת הריבית שלו. המשקיעים ממתינים למסיבת העיתונאים שיכנס יו"ר הפד ג'רום פאוול לאחר ההכרזה, ויחפשו רמזים בנוגע למדיניות הפד בעתיד הקרוב.
מאז חודש מרץ ביצע הפד שש העלאות ריבית, כשהארבע האחרונות היו בהיקף חד של 75 נקודות בסיס - 0.75%. בשוק מעריכים שמחר ימתן הבנק מעט את הצעדים האגרסיביים ויעלה את הריבית ב-0.5% מ-4% ל-4.5%.
"הפוקוס של המשקיעים יהיה לתחזיות המעודכנות לריבית קדימה, כאשר אנו מצפים שהריבית תגיע ל-5% ברבעון הראשון של 2023, ותישאר שם ללא שינוי במהלך כל השנה הבאה", כתב הבוקר עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים.
"הנתון המרכזי שישפיע על המשך תוואי הריבית הוא האינפלציה, ולכן נתוני מדד המחירים לצרכן שיתפרסמו היום יהוו משקל משמעותי בהחלטה. בחודש הקודם המדד הפתיע משמעותית כלפי מטה, ותרם לעלייה חדה בשוקי המניות, אך אנו סבורים שהסיכויים להפתעה דומה היום נמוכים".
מנחם כתב כי "אם המדד יהיה גבוה במיוחד, לא ניתן לשלול שהריבית תעלה בכל זאת ב-75 נקודות בסיס - תרחיש שכעת יש לו סיכוי של 25% בלבד לפי השוק.
"מנגד, גם אם המדד יהיה נמוך יותר (אפילו נמוך מאוד), סביר להניח כי הריבית לא תעלה בפחות מ-50 נקודות בסיס". עוד הוסיף מנחם כי "מעבר לריבית עצמה, יהיה חשוב מאוד לראות את התחזית החדשה של הפד, שמתפרסמת מדי שלושה חודשים".