סגור
קריית מגדל ביטוח
מגדל ביטוח. סך הקיטון ברווח לכלל חברות הביטוח בענף ברבעון השני עשוי לעמוד על כמיליארד שקלים

הישראלים חיים יותר והרווח של מגדל יקטן בעד 350 מיליון שקל

בחודש יוני הפיצה רשות שוק ההון עדכון על עלייה בתוחלת החיים, שמשמעותה היא שחברות הביטוח ישלמו לחוסכים קצבה חודשית במשך תקופת זמן ארוכה יותר, ולכן הן צריכות לרתק הון עצמי גבוה יותר; לנוכח השפעת השינוי על הדוחות, ייתכן שמגדל תרשום הפסד בשורה התחתונה של הסיכום הרבעוני; מאותה סיבה, כלל ומנורה דיווחו אף הן על ירידה צפויה ברווח

הרווח של חמש חברות הביטוח הגדולות צפוי לקטון ב-525 מיליון שקל עד 725 מיליון שקל ברבעון השני של השנה, זאת בעקבות התארכות תוחלת החיים.
הרווח של חברת הביטוח מגדל צפוי לקטון ברבעון השני ב-250 מיליון שקל עד 350 מיליון שקל, הרווח של הפניקס יקטן בין 80 מיליון שקל ל-130 מיליון שקל, הרווח של כלל צפוי לקטון ב-70 מיליון שקל עד 100 מיליון שקל, הרווח של הראל ירד ב-70 מיליון שקל עד 80 מיליון שקל והרווח של מנורה ב-55 מיליון שקל עד 65 מיליון שקל. הצמצום ברווח נובע מעדכון מערך ההנחות הדמוגרפיות, במרכזן התארכות תוחלת החיים, שהפיצה בחודש שעבר רשות שוק ההון.
כדי שקרנות הפנסיה החדשות וביטוחי החיים יישמרו על איזון אקטוארי - כלומר יוכלו להמשיך ולשלם לכלל העמיתים בקרן מבלי שהקרן תתרוקן, הן מתבססות על הנחות דמוגרפיות ובמרכזן תוחלת החיים של כלל העמיתים. ככל שתוחלת החיים עולה, וזו אכן המגמה הכללית לאורך השנים, המשמעות היא שחברות הביטוח ישלמו לחוסכים קצבה חודשית במשך תקופת זמן ארוכה יותר, והן צריכות לרתק הון עצמי גבוה יותר כדי להבטיח שיוכלו לעמוד בהתחייבויות העתידיות שלהן עבור קרנות הפנסיה וביטוחי החיים.
העול הכבד ביותר טמון בפוליסות ביטוחי החיים שנמכרו עד 2013, בהן מקדם הקצבה קבוע ולא ניתן לעדכנו, כך שכל עלייה בתוחלת החיים מתורגמת ישירות להוצאה כספית עתידית גבוהה יותר עבור חברת הביטוח.
רשות שוק ההון בוחנת אחת למספר שנים את ההנחות הדמוגרפיות שעל בסיסן חברות הביטוח מחויבות לפעול וכאמור פרסמה בחודש שעבר את העדכון החדש. כעת חברות הביטוח נדרשות להכניס לתחשיביהן את התארכות תוחלת החיים ולפרסם את השפעתה.
הרווח הכולל של חברות הביטוח ברבעון הקודם הסתכם בכמיליארד שקל. אמנם פרמטרים רבים משפיעים על ביצועי החברות, שעשויים להשתנות מהותית בין רבעון לרבעון, אך תחת הנחה שגם ברבעון השני החברות היו אמורות להציג רווח של כמיליארד שקלים, המשמעות היא שכ-50%-75% מהרווח שלהן ייחתך. עבור חלק מהחברות, המשמעות היא הצגת דוחות כספיים הפסדיים.
במקרה של מנורה, החברה דיווחה כי בשל מחקר שביצעה בנושא גיל יציאה לפרישה ושיעורי מימוש הגמלה, היא תרשום עלייה ברווח בסך 35 מיליון שקל, כך שבתכלול ההשפעות המנוגדות של המחקר ושל עדכון ההנחות הדמוגרפיות על הרווח, החברה צפויה לרשום הפסד של 25-35 מיליון שקל.