המניה צנחה והאופציות התרחקו מהכסף? משקיעי יוניקורן יקבלו אופציות בחינם
המניה צנחה והאופציות התרחקו מהכסף? משקיעי יוניקורן יקבלו אופציות בחינם
יחידות ההשתתפות של שותפות המו"פ צנחו ביותר מ־40% מאז ההנפקה, והאופציות התרחקו מרחק רב מהכסף. הפתרון: אופציות חדשות עם מחיר מימוש ריאלי יותר. המנכ"ל: "מהלך ג'נטלמני למען המחזיקים"
מה עושים כשהאופציות רחוקות מאוד מהכסף? מנפיקים חדשות. השבוע דיווחה לבורסה שותפות המו"פ יוניקורן טכנולוגיות, ששמה לה למטרה להשקיע בחברות טכנולוגיה פרטיות, על הנפקת סדרת אופציות חדשה. הסדרה, השלישית במספר של השותפות, תינתן למחזיקי שתי הסדרות הנוכחיות שלה מבלי שהם יצטרכו לשלם עבור האופציות.
מדובר ב־23.3 מיליון אופציות שיפקעו בנובמבר 2022. המשקיעים יוכלו לממש את האופציות במחיר של 1.5 שקל לאופציה, ולהמיר אותן בכך ליחידות השתתפות של השותפות. מדובר באופציות שנמצאות מחוץ לכסף, שכן מחיר יחידת השתתפות בבורסה עומד כיום על 1.1 שקל. אם האופציה תיכנס לכסף והסדרה תמומש במלואה, קופת השותפות תקבל 35 מיליון שקל.
האופציות החדשות ניתנות למשקיעים על רקע צניחת יחידת ההשתתפות של השותפות, שהרחיקה בצורה משמעותית את האופציות הקודמות מכניסה לכסף. שותפות יוניקורן הונפקה בספטמבר 2020, ובמסגרת ההנפקה גייסה 70 מיליון שקל, השווי שלפיו החלה להיסחר. מאז ההנפקה צנחו יחידות ההשתתפות ב־45%, בשעה שהמדדים שבהם היא כלולה — ת"א־טכנולוגיה ות"א־צמיחה — טיפסו ב־59% ו־40% בהתאמה. מחיר המימוש של סדרה 1 עמד על 2.36 שקל ומחיר המימוש של סדרה 2 עמד על 3.08 שקל, כך שבשל צניחת יחידות ההשתתפות האופציות שקיבלו המשקיעים בהנפקה התרחקו מאוד מהכסף.
לדברי מנכ"ל יוניקורן טכנולוגיות עמית גרין, "חלוקת האופציות הנוספת מתכתבת עם החזון של השותף הכללי להיטיב עם השותפים. אף אחד לא מנסה להרוויח על חשבון האחר. שותפויות אחרות, שגייסו סכום נמוך, ביצעו כמה השקעות ונותרו ללא הון נוסף, ועל כן היו צריכות לצאת בגיוסי הון חדשים תוך דילול המשקיעים הקיימים. אצלנו הסיטואציה שונה מבחינת ההון, ועל כן החלטנו לפצוח במהלך הג'נטלמני למען מחזיקי השותפות".
מאז הקמתה השקיעה יוניקורן בחמש חברות: סייברוואן, שמפתחת טכנולוגיה למניעת שימוש בסלולרי בזמן נהיגה, שבה השותפות מחזיקה ב־1.7% מהמניות; בובייל, שמפתחת יישומים לארגונים קטנים, שבה היא מחזיקה ב־8.6% מהמניות; וויפלאש, שמפתחת בד מתפרק למגבונים, שבה יש לה 12.7% מהמניות; וכן השקעה בחברה בשם פלו־ליט, שמפתחת טכנולוגיה אלקטרו־אופטית (16.5%), וחברה בשם סטריקס, שמפתחת טכנולוגיה לטעינת רחפנים (19.9%).
בסוף הרבעון השני ההון העצמי של יוניקורן עמד על 66 מיליון שקל, ולפי הערכות, לאחר שתי ההשקעות האחרונות שביצעה, נותרו בקופתה 40 מיליון שקל, שאמורים להספיק לה כדי לבצע השקעה ב־8–10 חברות בשנה הקרובה.
הצניחה ביחידות ההשתתפות של יוניקורן אינה חריגה. לפי בדיקת "כלכליסט" מהחודש שעבר, מתוך 652 מיליון שקל שהושקעו ב־13 השותפויות שהונפקו בבורסה, נמחקו 165 מיליון שקל, שהם כ־23% מסך הכספים שגוייסו. חלק מהשותפויות ביצעו הנפקות לאחר ה־IPO, במחירים נמוכים מההנפקה הראשונית, ובכך קיבעו הפסדים למשקיעים.