בלאקרוק: הפד ימשיך להעלות את הריבית, גם אם השוק חושב שלא
בלאקרוק: הפד ימשיך להעלות את הריבית, גם אם השוק חושב שלא
המשקיעים סבורים כי החשש ממיתון והמשבר בבנקים שסובלים מריבית גבוהה, יגרמו לפד לעצור ולחתוך את הריבית; אך הבנק נחוש להמשיך את מאבקו באינפלציה, טוענת מנהלת הנכסים הגדולה בעולם, בדיווח בבלומברג; על כן בבלאקרוק מעדיפים להשקיע בעת זו כמה שפחות בשווקים המפותחים
בלאקרוק, שמנהלת נכסים בשווי סביב 10 טריליון דולר, מעדיפה בעת זו להשקיע באגרות חוב שמוגנות מפני אינפלציה. הסיבה - בבלאקרוק מסיקים ששוקי ההון טועים בחשיבה שהבנק המרכזי בארה"ב יחתוך מיד את הריבית במשק האמריקאי בגלל הסיכון לבנקים והחשש שהכלכלה לקראת כניסה למיתון. הריבית עומדת על 5%, שיא מ-2007.
האסטרטגים בבלאקרוק טוענים כי למרות הסיכון לסקטור הבנקים האמריקאי שספג מכות בחודש האחרון, כולל קריסות ונפילות במניות של בנקים בינוניים (כמו SVB ופירסט ריפבליק), הפד מעוניין להמשיך במדיניות הניצית שלו במלוא הכוח מול המחירים הגבוהים במשק.
בכירים בבנק, כולל היו"ר ג'רום פאוול, אף הדגישו כי הבנק עדיין נחוש להיאבק במחירים הגבוהים. האינפלציה בארה"ב עדיין רחוקה מיעדה על 2% (היא ירדה בהדרגה בחודשים האחרונים לעלייה שנתית של 6.4%).
"לא נראה את הפד מוריד את הריבית השנה. בעבר היה נהוג שהפד ממהר להוריד את הריבית כדי להציל את הכלכלה ממיתון, אך המצב עתה שונה מבעבר. אנחנו נמצאים עתה בשלב חדש שלא נתקלנו בו, שבו הפד נלחם בזהירות באינפלציה (לא מעלה את הריבית בחדות כמו אשתקד, אך אינו מוריד את הריבית)", כך אמרו האסטרטגים בבלאקרוק.
על כן, בלאקרוק מותירה את אחזקותיה בשווקים המפותחים (וול סטריט והבורסות המובילות באירופה ואסיה) ברמה נמוכה לעומת השוק (קרי היא מסקרת את השווקים המפותחים בתשואת חסר).
מנהלות נכסים מתחרות, כמו TD Securities ו-DoubleLine Capital LP טוענות בדומה לבלאקרוק כי הפד טועה במדיניותו כשהוא ממשיך להעלות ריבית ומקרב את הכלכלה למיתון. לטענתן, קריסתם של מספר בנקים בארה"ב וקרדיט סוויס בשוויץ (שחולץ) החודש, מחייבים חשיבה גלובאלית מחודשת בבנקים המרכזיים, שגרמו לתנודתיות הגדולה מזה יותר מעשור בתשואות האג"ח הממשלתיות.
תשואת האיגרת הממשלתית האמריקאית לשנתיים למשל, שרגישה במיוחד לשינויים במדיניות הפד, מתאוששת מנפילות שאירעו בזמן קריסת סיליקון ואלי בנק – SVB. תשואת האיגרת צנחה ביום אחד, לפני שבועיים (ב-13.3) ב-58 נקודות בסיס - הנסיגה היומית הגדולה מאז משבר הפיננסיים ב-2008, ורשמה את הנסיגה התלת-יומית הגדולה מאז 1987. באותו יום נרשמו ירידות חדות במניות הבנקים בוול סטריט, גדולים ובינוניים.
תשואת האיגרת לשנתיים עומדת היום על 4.05%. אך בתחילת החודש חצתה את ה-5% בטרם החלו הנפילות בבנקים, כשהמשקיעים מכרו אג"ח ממשלתיות בציפייה להעלאות ריבית נוספות בהתאם למדיניות הפד הניצית מול האינפלציה. אך הנפילות בבנקים החודש לצד הגישה האגרסיבית של הפד מול המחירים, קרי המשך העלאות ריבית, בלבלו את המשקיעים וגרמו לתנודתיות חריפה בשוק האג"ח, במיוחד באג"ח קצרות הטווח.
הנסיגה בתשואות האג"ח מאז הקריסה בבנקים, היא סימן לכך שהשוק חושב שהפד מתכונן לעצור ואף לחתוך את הריבית. לפני חודש מרץ והנפילה בבנקים, השוק חישב העלאות ריבית נוספות מצד הפד שנחוש להוריד את המחירים. ובבלאקרוק כאמור טוענים שיש להקשיב לכוונותיו של הפד ולדברי בכיריו שכן מעוניינים להמשיך עם ריבית גבוהה, למרות הסכנה לבנקים שגורמת למשקיעים לחשוב שלפד יש כוונות אחרות.
כך או כך, השוק צופה ירידה של 65 נקודות בסיס בתשואת האיגרת לשנתיים, מרמתה היום ועד סוף 2023. זאת למרות שהפד צפוי להעלות במאי את הריבית פעם נוספת, ברבע אחוז, לפני שיעצור ויחתוך אותה בשנים הקרובות, עד שהאינפלציה תגיע ליעד של הבנק ל-2%.