סגור
פאנלים סולאריים של אנלייט
פאנלים סולאריים של אנלייט (אתר החברה)

אנלייט השלימה את המימון הדרוש להקמת פרויקט פאנלים סולאריים בארה"ב

הסכם המימון כולל הלוואות בהיקף של 550 מיליון דולר; החברה מעריכה שההפעלה המסחרית של הפרויקט, שממוקם ליד העיר טוסון במדינת אריזונה, תחל בסוף 2025, ושההכנסות יעמדו על 51-54 מיליון דולר בשנת ההפעלה הראשונה

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט השלימה סגירה פיננסית (השלמת המימון הדרוש) לפרויקט הפאנלים הסולאריים Roadrunner שבארה"ב. הסכם המימון כולל הלוואות למימון הפרויקט בהיקף 550 מיליון דולר.
מדובר בפרויקט הראשון של החברה באריזונה, בהספק של 290 מגה-וואט סולארי ו-940 מגה-וואט שעה אגירה. החברה מעריכה שההפעלה המסחרית של הפרויקט תחל בסוף 2025.
ההלוואה לפרויקט שליד העיר טוסון (בסך 550 מיליון דולר) נחתמה עם קונסורציום של ארבעה בנקים גלובליים מובילים הכולל את BNP Paribas Securities Corp, Crédit Agricole, Natixis CIB ו-Norddeutsche Landesbank Girozentrale (NordLB).
כמו כן לפרויקט שותף מס בסך 320 מיליון דולר. במועד ההפעלה המסחרית של הפרויקט תיפרע הלוואה, להלוואה לטווח ארוך בסך של 290 מיליון דולר. הריבית על ההוואה היא מרווח של 1.5%-1.75% על ריבית ה-SOFR, וצפויה לעלות ב-0.125% לאחר 4 שנים ממועד ההפעלה המסחרית.
באנלייט מעריכים הכנסות של 51-54 מיליון דולר בשנת ההפעלה הראשונה ו-EBITDA של 41-44 מיליון דולר. סך עלות ההקמה של הפרויקט היא כ-610 מיליון דולר, כשאנלייט תידרש לשים הון עצמי של 60 מיליון דולר.
לפי הסכם המימון, עם ההפעלה המסחרית של הפרויקט תוכל אנלייט למשוך את ההון העצמי שהושקע בו. הפרויקט משתרע על שטח של 4,850 דונם וכבר נמצא בשלבי ההקמה.
בשיחה עם כלכליסט מציין מנכ"ל החברה גלעד יעבץ את הבחירה באריזונה: "באריזונה יש שני דברים מעניינים: משאב שמש כמעט אינסופי עם מעט ימי גשם, ומדבר גבוה מעל פני הים. מדובר בתנאים טובים פעמיים לסולארי: גם פחות גשם וגם הגובה של החווה הסולארית מובילה לקרינה גבוהה יותר בפרויקט".
בדומה למתקני אנרגיה מתחדשת בארה"ב, ובעיקר במדינת וירג'יניה, גם בפרויקט הנוכחי חוות השרתים היו נדבך משמעותי בכלכליות הפרויקט. לפי יעבץ "מסביב לעיר פיניקס בארזיונה מוקמים דאטה סנטרים רבים. עקב הצורך בתשתיות אינטרנט וחשמל, לדאטה סנטרים יש נטייה להתקבץ וזה מה שקורה באריזונה כעת".
כאמור בשנים האחרונות, בעיקר עם ההשפעה של ה-AI על חיינו, גבר הצורך בחוות שרתים – ואלו צרכניות משמעותיות של אנרגיה.
יתרון נוסף של הפרויקט שמציין יעבץ הוא היתר החיבור לרשת. עומס על רשת החשמל הוא אחד המכשולים המרכזיים בהקמת פרויקטים סולאריים במדינות רבות (ביניהן ישראל). לפי יעבץ במסגרת הפרויקט יש התחייבות הדדית – אנלייט מתחייבת להקים את הפרויקט עד מועד מסוים (סוף 2025) וחברת התשתיות האזורית התחייבה להקים את התשתית המתאימה לפרויקט עד אותו מועד.
מלבד רואדראנר, אנלייט מתכננת להקים עוד שני פרויקטים סולאריים במדינה: Snowflake (600 מגה וואט ייצור ו-1,900 מגה וואט אגירה) ו-co bar (עם 1,211 מגה וואט ייצור ו-824 מגה וואט אגירה). לשני הפרויקטים שצפויים להתחיל את שלב ההקמה בחודשים הקרובים יש הסכם לחיבור לרשת החשמל.