סגור
כנס וירג'ין לחדשנות 2019 גיל שוויד מנכ"ל ובעלי צ'ק פוינט
דיל שויד מנכ"ל ומייסד צ'ק פוינט (צילום: יאיר שגיא)

צ'ק פוינט צמחה ב-2022 בקצב המהיר מ-2015

חברת הסייבר הישראלית הוותיקה שנסחרת בנאסד"ק עקפה את התחזיות עם הכנסות של 638 מיליון דולר, עלייה של 7%; החברה לא משתתפת במחאה נגד הממשלה, ואף הודיעה לעובדיה השובתים שהם יצטרכו לקחת יום חופש; המנכ"ל: "אני 40 שנה לא מביע דעותיי הפוליטיות, נושא העברת המזומנים מישראל לא עלה לדיון"

פרסום הדוחות הכספיים של צ'ק פוינט ל-2022, מסמליה הראשיים של תעשיית ההייטק הישראלית, נפל על אחד הימים הסוערים בתולדות המדינה. עד היום, בניגוד בולט לחלק גדול מחברות ההייטק שמובילות את המחאה נגד ההפיכה המשפטית, צ'ק פוינט לא הביעה כל עמדה ולא השתתפה במחאה.
מעבר לכך, החברה הודיעה לעובדיה המעוניינים לשבות היום שהם יצטרכו לקחת יום חופש. בפתח מסיבת העיתונאים לרגל פרסום התוצאות נשאל שויד לפשר ההתעלמות של החברה שמעסיקה אלפי עובדים בישראל ומחזיקה יתרות מזומנים של 3.5 מיליארד דולר מן הנעשה סביבה.
"תמיד היינו חברה טובה ויציבה ועד עכשיו נושא העברת המזומנים מישראל לא עלה לדיון, אבל מצד שני היינו בתקופה שקטה באחרונה והיום ניפגש עם המשקיעים. ייתכן שנשמע מהם משהו בנושא. אנחנו מחזיקים בישראל סכומים לא קטנים שמטרתם להגן על ההוצאות שלנו בשקלים, אבל כמובן החלק הארי הוא מחוץ לישראל", ענה גיל שויד, מנכ"ל צ'ק פוינט".
הוא הוסיף כי "ברמה האישית אני כבר 40 שנה לא מביע את דעותיי הפוליטיות. הקו שלי מאוד ברור בנושא הזה, אנחנו החברה כי דמקורטית והכי פתוחה, בכך לא חל שינוי וזה עובד מצויין. צריך לזכור שלאורך שנות קיומה של צ'ק פוינט ישראל עברה הרבה דברים וזה לא הקונפליקט הראשון במדינה שאנחנו חווים".
צ'ק פוינט עוקפת את התחזיות עם הכנסות של 638 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 7% מול הרבעון הקודם. גם ברווח למניה עקפה עם 2.45 דולרים למניה, עלייה של 9%. ברמה השנתית סיימה את 2022 עם הכנסות של 2.33 מיליארד דולר, מעל התחזיות וצמיחה שנתית של 8% בשנה. מדובר בקצב הצמיחה הגבוה ביותר מאז 2015.
הרווח ממשיך להיות חריג עם 7.4 דולרים למניה וזאת למרות עלייה של 16% בהוצאות תפעול. עיקר העלייה בהוצאות קשורה להשקעה מוגברת בפיתוח ושיווק ובמקביל גם מושפעת משערי המטבעות. תזרים המזומנים מפעילות הסתכם במיליארד דולר והביא את יתרות המזומנים של 3.5 מיליארד דולר. צ'ק פוינט הוציאה 1.3 מיליארד דולר על רכישה עצמית של מניות ב-2022. כעת מודיעה החברה על הרחבת תוכנית הבייבק (רכישה עצמית) ל-2 מיליארד דולר נוספים עם קצב של 325 מיליון דולר ברבעון.
התחזית שמספקת צ'ק פוינט לרבעון הראשון של 2023 ולשנה כולה מלמדת על עומק חוסר הוודאות שלה ואפילו פסימיות לנוכח המצב המאקרו כלכלי העולמי. ברבעון הראשון היא צופה ירידה בהכנסות הן מול הרבעון האחרון והן מול הרבעון המקביל לרמה של 585-545 מיליון דולר ורווח של 1.78-1.68 דולר למניה לפני הוצאות חשבונאיות. התחזית השנתית מספקת טווח שמותיר מקום לצמיחה, אך גם לדריכה במקום: 2.34 עד 2.51 מיליארד דולר ורווח של 7.7 עד 8.3 דולר למניה. "רמת אי הוודאות גבוהה מן הממוצע, אנחנו רואים את האתגרים בכלכלה עולמית ולא רוצים להתפרע", אמר שויד.
"היו תוצאות טובות מאוד, אבל ראינו שינוי בסביבה העסקית ברבעון הרביעי, לקוחות התחילו לדחות פרוייקטים ולעבוד יותר לאט. השנה הזאת לא הייתה מקשה אחת עם רבעון רביעי איטי יותר. ההכנסות צמחו בקצב מהיר יותר של 13% בפעילות של מנויי תוכנה", אמר שויד, "אנחנו ממשיכים לראות את עולם הסייבר מאתגר, ארגון ממוצע מותקף יותר מאלף פעמים בשבוע ובישראל מספר ההתקפות עומד על 1,252 התקפות בשבוע. אחד מתוך כל 15 ארגונים סבל מהתקפת דרישת כופרה", אמר שויד. לגבי מתקפת הסייבר על הטכניון אתמול, ציינו בצ'ק פוינט כי המוסד משתמש במגוון רחב בפתרונות אבטחה והמערכת של צ'ק פוינט שמהווה חלק ממנו לא הייתה דווקא באיזור שנפרץ. שויד הוסיף כי אם בטכניון היו משתמשים בפלטפורמת האינפיניטי הכוללת שלה, לדעתו ניתן היה לחסום את ההתקפה.
בנוגע לתעשיית ההייטק ורמת התעסוקה ציין שויד: "ללא ספק ראינו שינוי במצב הרוח בתעשייה וזה גם מצער. קשה לראות חברות סטארט אפ וחברות קטנות שלפעמים זו טרגדיה. בינתיים לשמחתנו אנחנו לא צריכים לעשות את זה. שלושים שנה הצלחנו לנהל את צ'ק פוינט בחכמה ולהימנע מפיטורים. אנחנו עדיין לא מוצפים בקורות חיים, אבל ראינו כבר צוותים מיוניקורן סייבר מוכר שמבקשים לעבור. גייסנו מעל 100 איש ברבעון האחרון של 2022 וברבעון הנוכחי כנראה המספרים יהיו גבוהים יותר".