ביו דבש הצליחה לבטא חלבון מזון מלכות מתורבת - וממריאה בבורסה
ביו דבש הצליחה לבטא חלבון מזון מלכות מתורבת - וממריאה בבורסה
חלבון מזון מלכות הוא מרכיב הנמצא בדבש טהור שמקורו בדבורים - משמש בתעשיית המזון, הרפואה ומוצרי קוסמטיקה; שיטת ההפקה של החברה, בניהולו של אופיר דבש, מאפשרת ייצור חלבון שלא יכיל שאריות של חומרי הדברה, רעלנים ואנטיביוטיקה; מניית ביו דבש מזנקת ב-19%
ביו דבש, הפועלת לפיתוח דבש מתורבת, בניהולו של אופיר דבש, רשמה התקדמות משמעותית והצליחה לבטא חלבון מזון מלכות מתורבת במעבדותיה. בעקבות זאת מזנקת מניית החברה (שנסחרת בשווי של 100 מיליון שקל), שבשליטת עדי צים, ב-19%.
חלבון מזון מלכות הוא מרכיב הנמצא בדבש טהור שמקורו בדבורים. לחלבון זה שימושים נרחבים לאדם בתעשיית המזון, הרפואה ומוצרי קוסמטיקה.
כמו כן מחקרים מייחסים לחלבון מגוון רחב של פעילויות פרמקולוגיות ברפואת האדם כגון ריפוי פצעים, פעילות אנטי-בקטריאלית ואנטי-פטרייתית, הפחתת רמות כולסטרול, הפחתת רמות סוכר בדם, פעילות אנטי-סרטנית, הרחבת כלי דם, הפחתת יתר לחץ דם והגברת פעילות המערכת החיסונית.
יכולת ביטוי חלבון מזון מלכות מתורבת, ללא שימוש בדבורים, מהווה אבן דרך משמעותית נוספת בפיתוח דבש מתורבת וכן כמוצר צריכה בפני עצמו. להערכת החברה, בין היתרונות שבפיתוח טכנולוגי זה - ייצור חלבון מלכות באמצעות הטכנולוגיה של החברה עשוי לאפשר ייצור של כמויות מסחריות ממוצר שבאופן טבעי מיוצר על ידי הדבורים בטבע בכמויות קטנות.
בנוסף ישנה אפשרות עתידית למסחור חלבון מזון מלכות מתורבת כמוצר צריכה, כשחלבון מזון מלכות הוא סופר-פוד. יתרון נוסף הוא ששיטת הייצור בה משתמשת החברה מאפשרת ייצור של חלבון שלא יכיל שאריות של חומרי הדברה, רעלנים ואנטיביוטיקה. החברה מעריכה גם כי חלבון מזון מלכות פרי פיתוחה של החברה ישמש כחומר גלם בתעשיית ייצור הדבש ובתעשיות נוספות כגון תעשיית הקוסמטיקה והפארמה.