בלעדיאורי יוגב במגעים לקניית 50% מספקית הגז של הדרום
בלעדי
אורי יוגב במגעים לקניית 50% מספקית הגז של הדרום
קרן אלומה, שבראשה עומד יוגב, מנהלת את המגעים לרכישת המניות של גז יגל לפי שווי חברה של 280 מיליון שקל. בשלב ראשון תרכוש 25% מהמניות
אקזיט בתחום הולכת הגז. ל"כלכליסט" נודע כי קרן הריט הבורסאית אלומה, שמתמחה בהשקעות בתחום התשתיות, מנהלת מגעים מתקדמים לרכישת 50% ממניות חברת גז יגל, ספקית גז הפועלת בדרום הארץ. שווי החברה בעסקה עומד על 280 מיליון שקל, ואם היא תצא לפועל, בעלי החברה - שלמה אביטן, שהקים אותה לפני 20 שנה - צפוי להיפגש עם עד 140 מיליון שקל.
העסקה המדוברת מורכבת מכמה חלקים. בשלב ראשון, אלומה תרכוש 25% ממניות החברה תמורת 70 מיליון שקל, ותקבל לידיה אופציה לרכוש 25% בתוך עד שנה וחצי. כלומר, עד אוגוסט 2023. במקרה כזה, גז יגל גם תאמץ מדיניות דיבידנד של חלוקת 50% מהרווח הנקי לבעלי המניות מדי שנה. במירה ואלומה לא תממש את האופציה, אביטן יוכל לרכוש את האחזקות של אלומה בחזרה לפי אותו שווי חברה, בתוספת ריבית של 15%.
אלומה תקבל את האפשרות למנות מחצית מהדירקטורים בחברה וכן תקבל לידיה זכויות מיעוט עד למימוש האופציה. בנוסף, אביטן יתחייב לא להתנגד להנפקת החברה, אם אלומה תבחר להניע מהלך שכזה. כמו כן, אביטן התחייב לפרוע את כל חובות החברה עד להשלמת העסקה וכן להעמיד לה הלוואה של 5 מיליון שקל במועד השלמת העסקה.
למעשה, פרטי העסקה נכתבו בתשקיף שפרסמה אלומה לקראת הנפקתה בבורסת ת"א, שהושלמה בחודש שעבר, אך בתשקיף לא צויין שם החברה המדוברת, שבאותה העת כבר נחתם איתה מזכר הבנות ראשוני.
גז יגל מחזיקה בנתח של 12% משוק הולכת וחלוקת הגפ"מ (גז בישול), ונחשבת לגדולה בתחום אחרי החברות של חברות הדלק פזגז, אמישראגז ודורגז. לחברה יש עשרות סניפים בפריסה ארצית, מעכו בצפון ועד דימונה בדרום, והיא מחזיקה גם במערך של טכנאים ואנשי שיווק ומכירות. החברה מתמחה בהקמת מערכות גז מרכזיות בבנייני מגורים ומשרדים, והיא מלווה באופן שוטף עשרות אלפי לקוחות. לפי האתר של החברה, לגז יגל יש מרכז לוגיסטי גדול במושב יסודות, שכולל מערך אחסון של 200 טונות גז, וכן מתקן מילוי, שינוע וחלוקת גפ"מ לצרכנים פרטיים, מוסדיים ותעשייתיים. כמו כן, גז יגל מאחסנת במתקני קצא"א באשקלון 400 טונת של גפ"מ בתור רזרבה.
את אספקת הגז ללקוחות מבצעת החברה באמצעות צי של 11 מיכליות, עשרות משאיות ועשרות רכבי שירות.
עיקר ההכנסות של החברה מגיעות מהשוק המוסדי. בין הלקוחות בפלח זה ניתן למנות את משרד הביטחון, מפעלי ים המלח, בתי החולים של קופת חולים כללית, מפעלי תע"ש, ימית 2000, יצרנית המגבונים עלבד, מפעל פניציה בירוחם, וכן מרכזים מסחריים וקניונים שונים. החברה גם מלווה פרויקטי בנייה גדולים כמו אלו של חברת דמרי, קבוצת גבאי, דונה, אקרו נדל"ן, עץ השקד ועוד. את הגז רוכשת החברה, בדומה לחלק ממתחרותיה, מבז"ן ומפז"א של פז.
כיום בישראל יש 4.2 מיליון צרכנים של גז בישול. מחזור ההכנסות של הענף עומד על 3 מיליארד שקל בשנה, נכון ל־2017, כך שההכנסות של גז יגל מוערכות בכ־360 מיליון שקל בשנה.
אלומה, שבראשה עומדים אורי יוגב - לשעבר ראש אגף תקציבים ומנהל רשות החברות הממשלתיות - ינון יוגב ומולי רבינא, היא קרן התשתיות השלישית בבורסה. הקרן השלימה את הנפקתה בחודש נובמבר האחרון, תוך שהיא מגייסמת 80 מיליון שקל לפי שווי של 176 מיליון שקל, כך שהיא החלה להיסחר לפי שווי של 256 מיליון שקל. כיום שווי השוק של הקרן עומד על 260 מיליון שקל.
עד להנפקתה גייסה הקרן 180 מיליון שקל וביצעה שלוש השקעות בהיקף מצטבר של 130 מיליון שקל: 65 מיליון שקל בחברת טמרס טלקום של פויו זבלדוביץ', שנמנה על בעלי המניות באלומה; 40 מיליון שקל בתיבר, שעוסקת בתכנון, הקמה ותפעול של אתרים לתקשורת אלחוטית שמושכרים לחברות הסלולר ולמפעילי תקשורת; ויותר מ־20 מיליון שקל בחברת אסקו, שמתמחה בתכנון, מימון, תחזוקה ותפעול של פרויקטים להפחתת תשומות ועלויות אנרגיה.
כקרן ציבורית, אלומה ביצעה בשבוע שעבר את ההשקעה הראשונה שלה: רכישת 35% ממניות קבוצת חן המקום, שעוסקת בתחום הפסולת, תמורת 47.5 מיליון שקל. לקרן יש אופציה לרכוש 14% נוספים תמורת 40 מיליון שקל בתוך 18 חודשים, והיא עשויה לשלם סכום נוסף של 22.5 מיליון שקל, בהתאם לביצועי מתקן המיון מ.ע.ל.ה 1 של חן המקום שממוקם ברמלה ושממתין לקבלת אישור הפעלה מהמדינה.