סגור

בזכות צמיחה אורגנית ורכישות: הכנסות תורפז טיפסו ב־42% ברבעון הראשון

חברת תמציות הטעם והריח רשמה עלייה של 43% ברווח הגולמי ל־10.7 מיליון דולר ביחס לרבעון המקביל. הרווח התפעולי טיפס ב־18% אך שיעור הרווחיות התפעולית ירד נוכח פחת וגיוס עובדים

קבוצת תורפז שבניהול ובשליטת קרן כהן חזון חתמה את הרבעון הראשון של 2022 עם צמיחה של 42.5% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל. אלה נרשמו נוכח צמיחה אורגנית של 9.5% ורכישות שהושלמו במהלך 2021 וברבעון הראשון של השנה הנוכחית.


תורפז, העוסקת בתמציות טעם וריח לתעשיות המזון, הקוסמטיקה והפארמה, סיכמה את הרבעון עם עלייה של כמעט 27% ברווח הנקי לעומת הרבעון המקביל, והוא הסתכם בכ־4 מיליון דולר. ה־EBITDA (רווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות) המתואם גדל ב־35.4% לעומת התקופה המקבילה ל־6.3 מיליון דולר.

2 צפייה בגלריה
קרן חזון מנכ"לית תורפז
קרן חזון מנכ"לית תורפז
קרן כהן חזון מנכ"לית תורפז
(צילום: יח"צ)

תזרים המזומנים של הקבוצה מפעילות שוטפת גדל ברבעון ביותר מ־186% והסתכם ב־5.4 מיליון דולר. זאת לעומת 1.9 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2021.
הרווח הגולמי של תורפז גדל בכ־43% ל־10.7 מיליון דולר לעומת 7.5 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח התפעולי טיפס אף הוא בכמעט 18% ל־4.6 מיליון דולר, אך בשיעור רווחיות התפעולית של החברה חלה ירידה, מ־20.1% ל־16.6%. זו הוסברה בפחת, ברכישות שביצעה ובגיוס צוות ניהולי כדי לחזק את המטה שלה.
כהן חזון אמרה בשיחה עם "כלכליסט" כי התוצאות הושגו חרף העלייה החדה במחיר חומרי הגלם, לצד עליית מחירי האנרגיה והשינוע בכל העולם. לדבריה, "בעולם כלכלי מטורף שבו אנחנו חיים כרגע, שמתאפיין במחסור בחומרי גלם ובמחירי שילוח גבוהים, מאוד לא מובן מאליו לשמור על רווחיות גולמית ולהגדיל את השיעור שלה".
היא הוסיפה ואמרה: "אנחנו מתמודדים עם המצב הזה כשאנחנו עובדים בצורה מתוכננת, מנהלים מו"מים קשיחים, ממנפים את הסינרגיה בין החברות ומשנעים את המלאים שלנו בין אתרי הפעילות כדי להשאיר רמות מלאי ורמת מחיר סבירות".


פורטפוליו החברות של תורפז מונה כיום 13 חברות, לאחר שמתחילת השנה ביצעה שלוש רכישות חדשות: חברת תמציות הבשמים הלטבית LORI, חברת פנטאור העוסקת בתחום האפייה וחברת באלירום שמתמחה בתמציות טעם מתוקות. פעילותן של שתיים מהן טרם קיבלה ביטוי בדו"חות הרבעון הראשון.
כהן חזון אמרה כי הקבוצה נחושה להיצמד לאסטרטגיית הצמיחה המהירה, תוך ביצוע רכישות נוספות שיהיו סינרגטיות לתחומי פעילותה. "אנחנו מקיימים הרבה מאוד מו"מים לקראת רכישות עתידיות, בכל תחומי הפעילות שלנו", אמרה.
תורפז הונפקה באחוזת בית במאי שעבר וגייסה 208 מיליון שקל לפי שווי של 883 מיליון שקל אחרי הכסף. השווי צמח ב־127% מהשווי בהנפקה והיא נסחרת לפי שווי של 2.09 מיליארד שקל. עם פרסום דו"חותיה אתמול עלתה המניה ב־7%. כהן חזון ציינה כי "אנחנו עוסקים בתחום מוצרים שתמיד יידרשו, גם בתקופות שמתאפיינות בחוסר ודאות כלכלית, וזה מהווה עוגן טוב למשקיעים".
בעקבות התוצאות הודיעה תורפז על חלוקת דיבידנד של 12.6 מיליון שקל לבעלי המניות.