סגור
בעלי חשבונות מול סניף סיליקון ואלי בנק
סיליקון ואלי בנק (צילום: AP/ Jeff Chiu)

הבעלים החדשים של סיליקון ואלי בנק חותכים 500 משרות

פירסט סיטיזנס, שהשתלט על הבנק האמריקאי שקרס, מתחיל בהליך התייעלות, שלא צפוי לפגוע בשירות הלקוחות; מדובר בפיטורים בהיקף על כ-3% מכוח העבודה הכולל של החברה

פירסט סיטיזנס, הבעלים החדשים של סיליקון ואלי בנק האמריקאי, צפוי לפטר כ-500 עובדים, כך על פי רשת BBC.
פירסט סיטיזנס רכש את הבנק לאחר קריסתו לפני כחודשיים. קריסתו של SVB, במקביל לשני בנקים אמריקאיים נוספים, העלתה חששות לקריסה נרחבת יותר, ואלו אילצו את הרשויות להתערב. עסקיו של SVB בבריטניה נרכשו בחודש מרץ ע"י ענקית הבנקאות HSBC הבריטית, תמורת תשלום סמלי של פאונד אחד.
במייל שהגיע לידי BBC הזכיר מנכ"ל פירסט סיטיזנס, פרנק הולדינג, את הבעיות עמן התמודד הבנק מוקדם יותר השנה, ואמר שהפיטורים ישפיעו על "פונקציות תאגידיות מסוימות, אך לא יכללו עובדים שמספקים שירות ללקוחות. הצוות בהודו שתומך ב-SVB לא יושפע מהשינויים", הוא כתב. על פי ה-BBC, הפיטורים יהיו בהיקף של כ-3% מכוח העבודה הכולל של פירסט סיטיזנס.
פירסט סיטיזנס, שמטהו נמצא בראלי, צפון קרוליינה, מכנה עצמו הבנק בשליטה משפחתית הגדול בארה"ב, והיה אחד הקונים המרכזיים של בנקים בקשיים בשנים האחרונות. על פי העסקה, כל 17 הסניפים של SVB בארה"ב ימשיכו לפעול תחת המותג פירסט סיטיזנס. HSBC רכש כאמור את פעילותו של SVB בבריטניה בעסקה אותה הובילו הממשלה והבנק המרכזי והבנק. מוקדם יותר החודש מסר HSBC שרווחיו עלו ב-1.5 מיליארד פאונד בעקבות הרכישה.
גרג בקר, המנכ"ל לשעבר של SVB, התנצל השבוע במהלך עדות שנתן בפני בקונגרס, והאשים את שיעורי הריבית העולים והמשיכות המאסיביות של הלקוחות בקריסת הבנק. שיעור הריבית נחתך בדרמטיות במהלך המשבר הפיננסי שפקד את העולם ב-2008, ושוב במהלך מגפת הקורונה, בניסיון של בנקים מרכזיים בעולם לעודד צמיחה כלכלית. אך הם נמצאים בעלייה מתמדת בשנה האחרונה בניסיון של הבנקים לרסן את האינפלציה הדוהרת. העלאות הריבית האלה פגעו בערך ההשקעות של כספי הלקוחות, והביאו לקריסות של מספר בנקים בארה"ב.