סגור

שווי הקריפטו - יותר מפי 2 מחוב הסאבפריים; "מחייב רגולציה"

שווי השוק הגיע ל-2.3 טריליון דולר - מול חוב סאבפריים של 1.2 טריליון דולר; לשיטת הבנק של אנגליה - המשמעות של המספרים היא הצורך החיוני באסדרה של הקריפטו: "במקרה של 2008, האפקט של נפילה בשוק קטן יחסית הידהד והתעצם וגרם לנזק כלכלי עצום ומתמשך"

נכסי הקריפטו צומחים במהירות, שווי השוק כולו נאמד היום ב-2.3 טריליון דולר, מול 16 מיליארד דולר לפני 5 שנים בלבד.
המשמעות, לשיטת הבנק המרכזי של אנגליה – השוק האמור כבר נמצא ברמה שעלולה לסכן את מערכת הפיננסית הגלובאלית. בהתאם, אין מנוס מהסדרת רגולציה מתאימה.


אף ש-2.3 טריליון דולר הוא סכום קטן יחסית לשווי המערכת הפיננסית הגלובאלית, כ-250 טריליון דולר, הוא מספיק כדי לערער את היציבות - כך טען אתמול בהרצאה שנתן בעניין סגן מושל הבנק האנגלי לענייני יציבות פיננסית, ג'ון קאנליף (Jon Cunliffe).
קאנליף הזכיר שסכום החוב הכולל של שוק הסאב פריים ב-2008 עמד על 1.2 טריליון דולר, מחצית הסכום של שוק הקריפטו היום – סגן המושל הדגיש כי המספרים הללו רק מחזקים את משמעות המשקל של הקריפטו היום למערכת כולה.
"במקרה של 2008, האפקט של הנפילה בשוק קטן יחסית הידהד והתעצם במערכת פיננסית לא חסינה, וגרם לנזק כלכלי עצום ומתמשך", אמר קאנליף.
לדבריו, העובדה שתעשיית הקריפטו צומחת במהירות ומתחילה לייצר קשרים עם המערכת הפיננסית המסורתית – עם הופעת שחקנים ממונפים ובמרחב שאינו כפוף לרגולציה – הסיכונים המערכתיים שמתפתחים, אף שעדיין מוגבלים, יכולים לצמוח במהירות רבה מאד.
השורה התחתונה של קאנליף ברורה: יש לחתור לרגולציה של התחום, "כעניין של דחיפות". הוא אף ציטט את יו"ר רשות ני"ע בארה"ב (SEC) גארי גנסלר (Gary Gensler), שאמר לאחרונה: "החידושים הפיננסיים לאורך ההיסטוריה אינם משגשגים מחוץ למסגרת של מדיניות ציבורית".
ובינתיים: הביטקוין עולה היום ב-3% לסביבת 57,790 דולר; האת'ר עולה ב-3.7% לסביבת 3,640 דולר.

1 צפייה בגלריה
בנק מרכזי אנגליה BOE לונדון בריטניה
בנק מרכזי אנגליה BOE לונדון בריטניה
הבנק המרכזי של אנגליה
(צילום: שאטרסטוק)