שוק המניות של לונדון כבר לא הגדול באירופה, מי עקף אותו?
שוק המניות של לונדון כבר לא הגדול באירופה, מי עקף אותו?
לפי בלומברג, השווי הכולל של המניות הבריטיות עומד כעת על 2.821 טריליון דולר, בעוד השווי של המניות הצרפתיות עומד על 2.823 טריליון דולר; זו הפעם הראשונה שפריז עוקפת את לונדון בשווי שוק המניות מאז תחילת התיעוד לפני 19 שנה
שוק המניות של בריטניה איבד את מקומו כבעל השווי הגבוה ביותר באירופה לטובת צרפת.
לפי נתונים שאספו בבלומברג, הסיבות למהפך כוללות את היחלשות הפאונד, החשש ממיתון בבריטניה ועלייה במכירות של יצרניות מוצרי היוקרה הצרפתיות. זו הפעם הראשונה שפריז עוקפת את לונדון מאז החל התיעוד ב-2003.
בבריטניה מתגברות לאחרונה ההערכות למיתון עוד השנה, אף שגם בצרפת מצב הכלכלה לא מזהיר. על פי החישובים שערכו בבלומברג, השווי הכולל של המניות הבריטיות עומד כעת על 2.821 טריליון דולר, בעוד השווי של המניות הצרפתיות עומד על 2.823 טריליון דולר. לשם השוואה, רק ב-2016 השווי של בורסת לונדון הוערך ב-1.4 טריליון דולר יותר מאשר המקבילה הפריזאית.
בצרפת הצליחו לצמצם את הפער, ובנוסף המניות של חברות בריטיות בגודל בינוני רשמו ביצועים לא טובים השנה על רקע משבר יוקר המחיה בממלכה. מדד המניות הלונדוני פוטסי 250, המורכב מחברות בגודל בינוני הפועלות בבריטניה, צנח ב-12 החודשים האחרונים בקרוב ל-17%. עם החברות שספגו את הירידות הגדולות ביותר נמנות חברת ההימורים 888, שמנייתה צללה ב-70%, ורשת הקמעונאות מרקס אנד ספנסר, שהמניה שלה נחלשה ביותר מ-40%.
החברות הבריטיות נפגעו גם מהצניחה בשווי הפאונד מאז חשפה בספטמבר ראשת הממשלה לשעבר ליז טראס את התוכנית הכלכלית שלה.
לעומת זאת, הבורסות בצרפת קיבלו דחיפה הודות ליצרניות מוצרי היוקרה, שמרוויחות מההתאוששות בביקוש בסין. כך למשל מניית ענקית היוקרה LVMH, שבבעלותה מותגים כמו לואי ויטון ודיור, זינקה בששת החודשים האחרונים ב-22%, בעוד מניית הרמס עלתה ב-37%.
"הדחת לונדון מפסגת דירוג שווי הבורסות על ידי פריז תיתפס כמכה ליוקרה של הסיטי הלונדוני", הגיב ל-BBC רוס מולד מחברת ההשקעות AJ Bell.
"מאז משאל העם על הברקזיט ביוני 2016, מדד קאק 40 הצרפתי עלה ב-47%, בעוד מדד פוטסי 100 של לונדון התחזק רק ב-16%. אך הפער לא נובע רק בגלל הברקזיט. הבורסה הלונדנית חשופה יותר לסקטורים לא צפויים כמו כרייה ונפט ולסקטורים שהתקשו לשגשג בסביבה של ריבית אפסית כמו בנקים וחברות ביטוח", הוסיף.
זהו לא התואר הראשון שלונדון מאבדת. בשנה שעברה אמסטרדם עקפה אותה והפכה למרכז המסחר הפיננסי הגדול ביותר באירופה, בהתבסס על השווי הכולל של המניות הנסחרות.