בלעדיקוגיטו קפיטל השלימה גיוס של 950 מיליון שקל לקרן השנייה שלה
בלעדי
קוגיטו קפיטל השלימה גיוס של 950 מיליון שקל לקרן השנייה שלה
קרן ההשקעות הפרטית, המתמחה בהשקעות חוב ואקוויטי, הגבילה את היקף הגיוס אף שהביקושים היו גבוהים יותר. הקרן תנהל נכסים של 1.8 מיליארד שקל. המשקיעים הבולטים: אלטשולר שחם, מנורה, מיטב דש, מור, הכשרה, אנליסט ואיילון
קרן ההשקעות הפרטית קוגיטו קפיטל השלימה גיוס של כ־950 מיליון שקל לקרן השנייה שלה. ל"כלכליסט" נודע כי הגיוס ארך כ־7 חודשים בלבד וקוגיטו הגבילה את היקפו לסכום המדובר, אף שהביקושים היו גבוהים יותר.
קוגיטו היא אחת משתי קרנות (השנייה פנינסולה) שהוקמו ב־2016 ביוזמה ממשלתית לצורך מימון עסקים בגודל קטן ובינוני — והיקפן הוא של 450 מיליון שקל לכל קרן. קוגיטו גייסה במקביל קרן השלמה של 370 מיליון שקל, בנוסף לקרן הממשלתית, ובסך הכל גייסה 820 מיליון שקל לקרן הראשונה. הקרן מעמידה אשראי לחברות ישראליות, בהתאם לקריטריונים שנקבעו במכרז ממשלתי. התשואה הממוצעת נטו בקרן הראשונה עמדה על מעל 17%.
קוגיטו מתמחה בהשקעות חוב ואקוויטי במשותף עם חברות ויזמים ישראליים, ומנוהלת בידי שלושה שותפים: גיא ועדיה, גיא זוקין ורועי רודוי. השלושה הם בעלי רקע בהשקעות ומימון, ניהול עסקאות חוב, בשילוב עם אקוויטי. גיא ועדיה מכהן כדירקטור בחברת הביטוח ליברה ושימש בעבר כמנכ"ל פיבי אחזקות (של בינו צדיק), גיא זוקין הוא יו"ר ועדת ההשקעות ודירקטור חיצוני בקופות הגמל וההשתלמות של ילין לפידות, ורועי רודוי כיהן בעבר כסמנכ"ל השקעות בדיסקונט קפיטל.
היקף הנכסים (AUM) שתנהל הקרן אחרי הגיוס יעמוד על 1.8 מיליארד שקל. המשקיעים הגדולים בקרן השנייה הם בעיקר מוסדיים: אלטשולר שחם, מנורה, מיטב דש, מור, הכשרה, אנליסט, גלעד, איילון וקרנות המורים.
הקרן הראשונה של קוגיטו העניקה בין היתר הלוואה של 250 מיליון שקל ליצחק תשובה לפעילות הנדל"ן בצפון אמריקה של אלעד גרופ, השקעה בהיקף של 50 מיליון דולר לפעילות המימון של נטפים בהודו בשיתוף עם חברת הביטוח הפניקס, פתרונות מימון ל־ ECI טרם מכירתה לחברת Ribbon האמריקאית, השקעה בחברת האנרגיה המתחדשת סולאיר להאצת הצמיחה שלה טרם הנפקתה.
השקעה פחות טובה היתה בהלוואה של 3 מיליון יורו להפועל תל אביב בכדורגל, שניתנה בתקופת אמיר כבירי. הקבוצה קרסה והחוב הועמד לפירעון מיידי. כבירי ביקש מבית המשפט לשחרר אותו מחוב זה, הבקשה נדחתה וכרגע הנושא מצוי בערעור בבית המשפט העליון. קוגיטו גבתה עד היום כמחצית מהחוב.
הקרן החדשה צפויה להתמקד בהשקעות בחברות בתחומי הנדל"ן, התעשייה, האנרגיה, הדיור המוגן, ההייטק והמסחר. פעילות הקרן תתמקד בסיטואציות מיוחדות או מורכבות ובעסקאות ביחד עם חברות, יזמים, משקיעים ומנהלים בשוק הישראלי. עסקאות הקרן יהיו בטווח של 150-30 מיליון שקל. עם זאת, הקרן מכוונת, כפי שהשקיעה בעבר, גם לעסקאות גדולות בטווחים של 400-200 מיליון שקל.
הקרן תפעל בעסקאות הון, חוב, או שילוב של הון וחוב במשותף עם יזמים מתחומים שונים, משקיעים ובעלי שליטה של חברות, לטובת מימוש מהלכים עתירי הון כגון הרחבת פעילות, רכישת חברות, השקעה בפרויקטים ורכישת נכסים בישראל או מחוץ לישראל. הקרן תעניק מימון אמצעי שליטה, מימון להגדלת שיעור החזקה בחברות ציבוריות, רכישת שותפים ועוד.