סגור
ביל אקמן
ביל אקמן (צילום: Jeenah Moon/Bloomberg)

מעל סורוס, מתחת לטראמפ: ביל אקמן נכנס לדירוג 500 העשירים בעולם של בלומברג

הונו האישי עלה ל-8 מיליארד דולר והוא מדורג במקום ה-333; זאת לאחר שמכר 10% מקרן הגידור שלו פרשינג סקוור תמורת מיליארד דולר למספר גופים, ביניהם מנורה מבטחים; בראש הרשימה עומד ברנאר ארנו עם הון של 208 מיליארד דולר, ואחריו אלון מאסק עם 202 מיליארד דולר

קבוצה של משקיעים, ביניהם מנורה מבטחים, עזרו להכניס לראשונה את ביל אקמן לדירוג 500 האנשים העשירים בעולם של בלומברג.
כזכור, אתמול פורסם כי מנורה מבטחים רוכשת נתח מקרן הגידור של אקמן פרשינג סקוור ב-70 מיליון דולר. זאת לאחר שבסוף השבוע פורסם כי אקמן מכר 10% מקרן הגידור שלו תמורת מיליארד דולר למספר גופים - ושמותיהם התפרסמו אתמול, ביניהם עמיתי חברת הביטוח הישראלית מנורה.
משקיעים נוספים בעסקה הם בין היתר חברת הביטוח Arch Capital Group, חברת הפיננסים הברזילאית BTG Pactual, קרן ההשקעות האמריקאית ICONIQ.
בעקבות זאת עלה הונו האישי ל-8 מיליארד דולר, יותר משל משקיעים ידועים כמו ג'ורג' סורוס וטוד בוהלי הבעלים של קבוצות הכדורגל צ'לסי, שמציבים אותו במקום ה-333 בדירוג – מקום אחד מתחת לדונלד טראמפ.
בראש הרשימה עומד ברנאר ארנו, הבעלים של ענקית היוקרה LVMH עם הון של 208 מיליארד דולר, ואחריו אלון מאסק עם 202 מיליארד דולר, כשצמוד אליו במקום השלישי ג'ף בזוס עם הון של 201 מיליארד דולר.
בעקבות העסקה הפכה פרשינג סקוור, המעסיקה 41 עובדים בלבד ומנהלת נכסים בשווי 14 מיליארד דולר, לאחת מקרנות ניהול הנכסים היקרות בעולם עם הערכת שווי של 10.5 מיליארד דולר. לשם השוואה, שרודרס (Schroders), שמעסיקה 6,390 עובדים ומנהלת נכסים בשווי טריליון דולר, היא בעלת שווי של 9.6 מיליארד דולר. השווי של פרשינג נמוך כעת רק במעט משל ברידג'ווטר של ריי דליו, המוערכת ב-14 מיליארד דולר.
מכירת ה-10% מקרן הגידור שלו יצאה לדרך בעוד הפרופיל הציבורי של אקמן גבוה מאי פעם. הוא היה אחד הקולות החזקים ביותר נגד המחאות הפרו פלסטיניות בקמפוסים בארה"ב ותגובות ההנהלות, ואף נחשב למי שהיה אחראי להדחתה של נשיאת הרווארד קלודין גיי. הוא גם זוכה להצלחה במדיה החברתית עם 1.2 מיליון עוקבים ב-X.