מנכ"ל מגדל אחזקות לרשות שוק ההון: "אני מחכה לתשובתכם יותר מתשעה חודשים"
מנכ"ל מגדל אחזקות לרשות שוק ההון: "אני מחכה לתשובתכם יותר מתשעה חודשים"
יוסי בן ברוך פנה לרשות שוק ההון בבקשה לקבל תשובה ברורה לגבי כשירותו להתמנות כדירקטור במגדל ביטוח לאחר שהרשות סירבה לאשר את מינויו ליו"ר. בן ברוך שכר עורכי דין לקראת מאבק משפטי מול הרשות
מנכ"ל מגדל אחזקות יוסי בן ברוך פנה במכתב לרשות שוק ההון בבקשה לקבל תשובה ברורה לגבי הכשירות שלו להתמנות כדירקטור בחברה הבת מגדל ביטוח. "אני מחכה לתשובה יותר מתשעה חודשים", טוען בן ברוך. במקביל, מגדל ביטוח מעוניינת להישאר עם דירקטוריון של שבעה חברים לעומת דרישת הרשות להגדילו לתשעה. יו"ר מגדל ביטוח אמיר ברנע השיב תשובה ברוח זו לרשות, שרואה בכך חוסר נכונות של מגדל לדון בהרכב הדירקטוריון ובשמות החברים.
נודע כי בן ברוך שכר את שירותיו של משרד עוה"ד נשיץ ברנדס, מה שעשוי להצביע על אפשרות להליך משפטי עתידי מצדו. הרשות ערכה שימוע לבן ברוך לפני חמישה חודשים אך עדיין לא הודיעה רשמית אם הוא יכול להתמנות לדירקטור במגדל ביטוח.
מגדל אחזקות, הנשלטת בידי שלמה אליהו ובראשות הדירקטוריון שלה יושב השופט לשעבר חנן מלצר, ביקשה למנות את בן ברוך ליו"ר מגדל ביטוח. הרשות סירבה לכך לאור הקירבה של בן ברוך לשלמה אליהו שבחברת הביטוח הפרטית שלו עבד בן ברוך שנים ארוכות ולאור קרבתו לישראל אליהו בנו של בעל השליטה.
בהמשך ניסתה מגדל אחזקות למנות את בן ברוך לדירקטור בלבד, אבל לא קיבלה תשובה מהרשות. ברשות ניסו להגיע להבנות שקטות עם מגדל על הורדת הנושא של בן ברוך מסדר היום ונראה היה שהנושא אכן הוסר בצורה שקטה.
אולם לאחר ששופט בית המשפט המחוזי בירושלים דוד גדעוני פסק כי מגדל חנן מלצר יכול לשוב למשרדו בבניין מגדל בפתח תקווה, בניגוד לעמדת מ"מ יו"ר רשות שוק ההון עמית גל, היוצרות התהפכו. נראה שמגדל שאבה עידוד מהפסיקה ומנסה לקדם את מינויו של בן ברוך. רגולטורים אחרים עוקבים אחר הפסיקה החריגה והתקדימית לטובת חברת ביטוח מול הרגולטור, כדי לראות אם מדובר בפסיקה חד פעמית או בשינוי של מדיניות בתי המשפט שעד היום פסקו תמיד לטובת הרגולטורים.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", בעיצומה של ישיבת דירקטוריון בשבוע שעבר שלח עמית גל מכתב למגדל ובו ציין כי האירועים בחברה מצביעים על התמשכות הכשלים בממשל התאגידי שלה ועל פגיעה ביכולתן של יו"ר מגדל ביטוח לבצע את תפקידו כנדרש.
ברשות חוששים עדיין להעניק את האישור לבן ברוך להתמנות כדירקטור, בעיקר לאור אווירת המחנאות שבאה לביטוי בדו"ח של השופטת לשעבר אורלי סלע בחודש שעבר, שדנה בתלונה של דירקטורית אחת נגד דירקטורית אחרת במגדל אחזקות. ברשות מעוניינים לאשר את ההרכב האנושי של הדירקטורים כדי לאפשר פעילות תקינה של החברה ללא מחנאות, אבל במגדל מסרבים ומבקשים שהפיקוח יאשר או יפסול דירקטורים שהם מביאים לו כמועמדים, כפי שלדבריהם נעשה בחברות ביטוח אחרות. ברשות חוששים ככל הנראה שבן ברוך אינו מתאים להרכב הנוכחי של דירקטוריון מגדל ביטוח וכי אין לו את האסרטיביות הנדרשת מול אליהו ומלצר.
מגדל אחזקות לא מתנהלת מול רשות שוק ההון וטוענת כי אינה מפוקחת על ידה אלא על ידי רשות ני"ע, מה שמכעיס עוד יותר את רשות שוק ההון. מגדל אחזקות טוענת כי עמדה ברוב הדרישות של הרשות ומינתה יו"ר לשלוש שנים וכן דירקטוריון ביחס נדרש של דח"צים ודירקטורים רגילים. בימים הקרובים צפויים צעדים דרמטיים של הרשות נגד מגדל אחזקות, לאחר הפוגה קצרה.