סגור

מדוע מכר יוסי לוי 3% מבית ההשקעות מור בדיסקאונט?

המנכ"ל ואחד מבעלי השליטה דילל את אחזקותיו במור מ־10.4% ל־7.5% בשלוש עסקאות מחוץ לבורסה, בהיקף של 25 מיליון שקל, שבוצעו בדיסקאונט של 7%‑8% על מחיר המניה. הרוכשת העיקרית: קרן הגידור נוקד

בית ההשקעות מור הוא אחד מהגופים הצומחים ביותר בעולם בתי ההשקעות. בזכות נוכחות בצמרת טבלאות התשואות, מתחילת השנה הוא כמעט הכפיל את היקף הנכסים שהוא מנהל, שעומדים, נכון לסוף הרבעון השני, על 52 מיליארד שקל, והוא אף נמצא בדרך להקים קרן פנסיה.
כתוצאה מכל אלו, מניית החברה עלתה בקרוב ל־20% מתחילת השנה, ומור נסחר לפי שווי שוק של קרוב למיליארד שקל. אם כך, מדוע מוכר יוסי לוי, המנכ"ל ואחד מבעלי השליטה, כמעט שליש מהמניות שלו בבית ההשקעות, ובהנחה על המחיר שלהן בבורסה?
ב־24 באוגוסט לוי מכר מניות בעסקה מחוץ לבורסה בהיקף של 14.9 מיליון שקל. המכירה בוצעה לפי מחיר של 12.4 שקל למניה, הנמוך ב־7% ממחיר המניה בבורסה באותה עת. בעקבות המכירה, הנתח של לוי במור ירד מ־10.4% ל־8.7%. שבוע לאחר מכן, ב־30 באוגוסט, לוי מכר חבילה נוספת של מניות מחוץ לבורסה, הפעם במחיר של 12.5 שקל למניה, נמוך ב־7% ממחיר השוק גם כן, ובתמורה כוללת של 3.75 מיליון שקל, ואחזקתו ירדה ל־8.2%.
ביום חמישי האחרון לוי שוב מכר מניות מחוץ לבורסה. המחיר: 12.75 שקל למניה. הדיסקאונט: 8%. התמורה הכוללת: כ־6.3 מיליון שקל. בסה"כ מכר לוי כמעט 3% ממניות בית ההשקעות בתמורה ל־25 מיליון שקל ונותר עם אחזקה של פחות מ־7.5% ממור, ששווי השוק שלה הוא 71 מיליון שקל.
הרוכשת העיקרית של המניות הייתה קרן הגידור נוקד שבניהול רועי ורמוס ושלומי ברכה. שאר הרוכשים היו בעלי מניות פרטיים.



מבדיקת "כלכליסט" עולה כי המכירה אינה נובעת משום שלוי סבור שהמניה נמצאת בשיא, וגם לא בשל סיבה מקצועית או טכנית, כמו מדיניות השקעות הימצאות המניות בנאמנות עיוורת. ההסבר למכירה טמון בסיבות אישיות, שמאלצות את לוי לחלק את הונו.
לוי, שכיהן בעבר כמנכ"ל קופת הגמל המפעלית של התעשייה האווירית, הקים את מור יחד עם דרור קרוס ב־2006. שמונה שנים לאחר מכן, ב־2014, נכנסה משפחת היהלומנים מאירוב לשותפות. גם לאחר הנפקת החברה, המשפחה היא בעלת המניות הגדולה בבית ההשקעות עם אחזקות של 29.8%. בנו של לוי, אלי לוי, שמכהן כמנכ"ל משותף, מחזיק ב־7.2% מהמניות. הציבור מחזיק ב־36%.
מור כפוף לחוק הגבלת השכירים, כך שעלות שכרו של לוי האב ב־2020 עמדה על 3.2 מיליון שקל. מרבית הסכום, 1.9 מיליון שקל, במענק, והיתרה, 1.3 מיליון שקל, כשכר קבוע. כמו כן, מדיניות הדיבידנד של מור היא לחלק לפחות 80% מהרווחים השוטפים הראויים לחלוקה.
במקביל לפרסום הדו"ח הרבעוני האחרון, הודיע בית ההשקעות על חלוקת דיבידנד של 6.76 מיליון שקל. חלקו של לוי האב בדיבידנד יעמוד על 554 אלף שקל. מתחילת 2018 חילק בית ההשקעות דיבידנדים בהיקף כולל של 80 מיליון שקל, כך שחלקו של לוי האב עמד על יותר מ־8 מיליון שקל.
את הרבעון השני חתם מור בעלייה של 54% בהכנסות, שהסתכמו ב־83 מיליון שקל, וזינוק של 35% ברווח הנקי, שהסתכם ב־8 מיליון שקל. לעיקר הרווח אחראי תחום קרנות הנאמנות, שבו מור מנהל 21 מיליארד שקל, שהניב לו 12.5 מיליון שקל.
עם זאת, מנוע הצמיחה העיקרי של מור הוא קופות הגמל, שבתוך שנתיים בלבד הגיעו להיקף נכסים של 22 מיליארד שקל. חברת הגמל של מור החליטה לגשת למכרז ברירת המחדל של המדינה, ועל כן היא צפויה להקים בחודשים הקרובים קרן פנסיה.