קרן התשתיות השלישית בבורסת ת"א: אלומה השלימה גיוס של 80 מיליון שקל
קרן התשתיות השלישית בבורסת ת"א: אלומה השלימה גיוס של 80 מיליון שקל
קרן הריט לתשתיות גייסה את הסכום לפי שווי של 176 מיליון שקל. הקרן, שהוקמה ביוני 2020 ע"י אורי יוגב, גייסה כ־180 מיליון שקל והשקיעה 130 מיליון שקל בנכסים ששוויים הנוכחי 210 מיליון שקל
קרן ריט לתשתיות שלישית נכנסת לבורסה, אחרי ג'נריישן קפיטל וקיסטון. קרן אלומה השלימה אתמול גיוס של 80 מיליון שקל ותחל להיסחר בימים הקרובים בבורסה. הגיוס התבצע לפי שווי של 176 מיליון שקל לפני הכסף.
בשיא הפריחה של הבורסה השנה ביקשה אלומה לגייס 150־200 מיליון שקל, אך נאלצה להסתפק בפחות, הן בשל הנסיגה בהיקף ההנפקות והנכונות של המוסדיים להשקיע בחברות חדשות, אבל גם בשל הירידה בפופולריות של קרנות הריט לתשתיות בעיניי המוסדיים. קרנות אלה לא מצליחו להיסחר מעל שווי הנכסים שבהן הן מחזיקות. גם כך מדובר בגיוס הגבוה ביותר מאז תחילת הרבעון הרביעי באוקטובר.
ההנפקה התנהלה במתכונת של הצעה לא אחידה, לגופים מוסדיים בלבד.
המשקיעים שהובילו את ההנפקה והם בעלי עניין בקרן הם מור וגילעד פנסיה. אלומה, שהוקמה ביוני 2020 ע"י מנהל רשות החברות לשעבר וראש אגף תקציבים באוצר אורי יוגב, משקיעה בתחום התשתיות. אסטרטגיית הפעילות של הקרן, כפי שאלומה מסבירה, היא "להשיא ערך למשקיעיה באמצעות השבחת נכסיה ומימוש עליית ערך הונית".
מאז הקמתה גייסה אלומה קרוב ל־180 מיליון שקל וביצעה שלוש השקעות בהיקף מצטבר של כ־130 מיליון שקל. ההשקעה הגדולה ביותר — 65 מיליון שקל — היתה בטמרס טלקום של המיליארדר פויו זבלדוביץ', הנמנה עם בעלי מניותיה של אלומה. אלומה גם השקיעה כ־40 מיליון שקל בתיבר, העוסקת בתכנון, הקמה ותפעול של אתרים לתקשורת אלחוטית, המושכרים לחברות הסלולר ולמפעילי תקשורת.
ההשקעה השלישית, של יותר מ־20 מיליון שקל, היא בחברת אסקו, שמתמחה בתכנון, מימון תחזוקה ותפעול פרויקטים להפחתת תשומות ועלויות אנרגיה. אלומה רשמה תשואה של 20% על הנכסים בהם השקיעה, תוך שנה, כשהשווי הנכסי שלהם הוא 210 מיליון שקל בדו"חות שצורפו לתשקיף. בראש הקרן ינון יוגב (מנכ"ל), אורי יוגב (יו"ר) ומולי רבינא (מנהל ועדת ההשקעות). השלושה, יחד עם מיקי זכריה ונתנאל שחור מגורן פמילי אופיס, הם בעלי השליטה בחברת הניהול של קרן אלומה ונחשבים לבעלי השליטה בקרן. את ההנפקה הובילו רוסאריו חיתום ואוריון.