בלעדייאיר פינס במגעים מול קיסטון למינוי ליו"ר אגד נדל"ן
בלעדי
יאיר פינס במגעים מול קיסטון למינוי ליו"ר אגד נדל"ן
חודש אחרי שכהונתו הקצרה כמנכ"ל קבוצת איירפורט סיטי הסתיימה, פינס מנהל מגעים עם הקרן שמתכוונת ליצוק את הנדל"ן של אגד לחברה־בת עצמאית, שהיו"ר שלה יהיה פינס
מקובי מימון וחיים צוף לגיל דויטש ורוני בירם. ל"כלכליסט" נודע כי יאיר פינס במגעים מול קרן קיסטון, בעלת השליטה באגד, כדי להתמנות לתפקיד בכיר בחברת התחבורה הציבורית. אם המגעים יבשילו, פינס צפוי להתמנות ליו"ר אגד נדל"ן.
פינס, מנכ"ל משרד ראש הממשלה בתקופתו של נפתלי בנט ולשעבר ראש אגף תקציבים באוצר, התפטר בנובמבר האחרון מתפקידו כמנכ"ל איירפורט סיטי שבשליטת מימון וצוף לאחר ארבעה חודשים בלבד בתפקיד. פינס סיים את התפקיד בפועל בחודש שעבר, והחברה לא סיפקה פרטים נוספים בנוגע לנסיבות עזיבתו.
אגד שבשליטת קרן ההשקעה בתשתיות קיסטון (48%), שבשליטת דויטש, בירם והמנכ"ל נבות בר. הקרן רכשה את השליטה באגד באוקטובר 2022. יחד עם קרנות הפנסיה של המורים והגננות היא רכשה 60% מהחברה לפי שווי של 5 מיליארד שקל, כשיש לחברי אגד את האופציה למכור את יתרת ההחזקות תוך שנתיים לפי אותו שווי.
שליטה על 50 נכסים
לאגד יש בבעלותה 21 נכסים מניבים בשטח כולל של 394 אלף מ"ר ובשווי של 1.2 מיליארד שקל. בנוסף, החברה שוכרת עוד 29 נכסים בהסכמים ארוכי טווח. השטח הכולל של 50 הנכסים שעליהם היא חולשת עומד על 742 אלף מ"ר - תחנות מרכזיות, מרכזים לוגיסטיים ומרכזים מסחריים - בהם מבנים בשטח כולל של 69 אלף מ"ר בירושלים, 91 אלף מ"ר בחיפה (כולל תחנה מרכזית חוף הכרמל), 47 אלף מ"ר בלוד (כולל התחנה המרכזית בעיר) ו־44 אלף מ"ר בחולון. נכסים נוספים נמצאים בבית שמש, באר שבע, אשדוד, קריית גת, ערד ודימונה.
בעת שרכשה את השליטה באגד, קיסטון הבהירה שהיא רואה בנדל"ן מנוע צמיחה. ככל הידוע, בכוונת קיסטון ליצוק את הנדל"ן של אגד לחברה־בת עצמאית שבראש הדירקטוריון שלה יעמוד פינס. למעשה, כבר בפברואר 2023 קיסטון היתה במגעים להכנסת קרן הנדל"ן ריאליטי כשותפה (25%) בפעילות הנדל"ן, לפי השווי בספרים — 1.2 מיליארד שקל — כשהמהלך שנרקם כלל את יצירתה של אותה חברה־בת. אך מגעים אלה לא הבשילו לכדי עסקה.
הנפקת המניות והאופציות
רכישת אגד, שנעשתה במחיר גבוה במסגרת מכרז והיתה לגדולה בתולדות קיסטון, הצריכה מהקרן מאמץ פיננסי. בין היתר, ביולי 2022, הקרן גייסה 400 מיליון שקל בהנפקת מניות וזכויות, כשמרבית הגופים המוסדיים, למעט מנורה מבטחים ואלטשולר שחם, לא השתתפו בה. דויטש ובירם הזרימו לחברה בהנפקה 125 מיליון שקל, יותר מכפי חלקם היחסי.
ההנפקה בוצעה לפי מחיר של 6.7 שקלים למניה והקרן התחייבה שלא לגייס הון במשך שנה לפי מחיר שנמוך מ־8 שקלים למניה, כלומר עד יולי 2023.
שלשום השלימה הקרן גיוס של 176.2 מיליון שקל בהנפקת מניות ואופציות, שיניבו לה עוד 105.4 מיליון שקל בהנחת מימוש מלא. מחיר המניה בהנפקה עמד על 6.1 שקלים, ואפקטיבית, בשקלול הנחה למוסדיים וכתבי האופציות, המחיר עמד על 4.7 שקלים. מחיר מניית קיסטון עמד אתמול על 4.8 שקלים, שמשקף לה שווי של 736 מיליון שקל.