סגור
נגיד הבנק המרכזי היפני הרוהיקו קורודה
נגיד הבנק המרכזי של יפן הרוהיקו קורודה (בלומברג)

הבנק האנגלי דוחף את הפאונד, הין היפני בשפל של 24 שנה

הדולר טיפס למעל 146 ין - רק לפני 3 שבועות, כשהדולר עמד על 145.9 ין, החל הבנק של יפן למכור דולרים; פיננשל טיימס דיווח כי הבנק האנגלי הודיע לבנקים שימשיך לרכוש אג"ח ממשלתיות; הפאונד מגיב בעלייה של 0.8% ל-1.105 דולר; ג'נט ילן: "הדולר הוא מקלט בטוח, בזמנים של אי ודאות"; בישראל - הדולר יורד ב-0.4% ל-3.56 שקלים

המטבע היפני ממשיך לצלול - הדולר עולה מולו ב-0.2% נסחר מעט מעל 146 ין, שיא של 24 שנה - שבועות ספורים לאחר המהלך ההיסטורי של הבנק המרכזי בניסיון לבלום את הידרדרות המטבע.
עוברים לבריטניה, פיננשל טיימס דיווח כי הבנק של אנגליה הודיע בשיחות פרטיות לבנקים כי הוא עשוי להמשיך את תוכנית רכישות האג"ח שלו מעבר לדד ליין הנוכחי של יום שישי - אף שהנגיד אנדרו ביילי הזהיר אתמול את מנהלי קרנות הפנסיה שעליהם להתאים את הקרנות לתשואות האג"ח עד ליום שישי. לקראת הצהריים הודיע הבנק באופן רשמי שהתוכנית תסתיים ביום שישי.
הפאונד מגיב בעלייה חזקה של 0.8% ל-1.105 דולר - היורו עולה ב-0.2% ל-0.972 דולר. בשוק המקומי שלנו, הדולר יורד ב-0.4% ל-3.56 שקלים, היורו יורד ב-0.4% לסביבת 3.46 שקלים.
ב-22 בספטמבר, כאשר הדולר עמד על 145.9 ין, הבנק היפני בהובלת המושל הרוהיקו קורודה החל למכור דולרים, בהתערבות ראשונה שלו בשוק המט"ח מאז 1998. בעקבות ההתערבות המטבע ירד לסביבת 143-142 ין אך המהלך לא הספיק כדי לשמור על רמה זו לאורך זמן.
שר האוצר של יפן שוניצ'י סוזוקי (Shunichi Suzuki) אמר היום כי "הרשויות ינקטו בצעדים הנדרשים בשוק המט"ח אם הדבר יידרש".
במקביל, שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן אמרה שעל אף האינפלציה הגבוהה, שהממשל והפד פועלים להפעיל לחץ עליה כלפי מטה, אין פגיעה ממשית בעוצמת הכלכלה האמריקאית. "אני חושבת שארה"ב במצב טוב מאד. החברות האמריקאיות, גם מול העלאות הריבית, מחזיקות בחוב שניתן לגמרי לניהול", אמרה ילן בראיון ל-CNBC.
"הדולר הוא מקלט בטוח, כך שבזמנים של אי ודאות, אנחנו חווים העברה של הון לשווקים שלנו. והמעבר הזה דוחף את הדולר מול המטבעות של מדינות אחרות", אמרה ילן.
בשוק המטבעות ממתינים לנתוני האינפלציה בארה"ב שיתפרסמו מחר - לפי התחזיות מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר יעמוד על 8.1% בחישוב שנתי, מול עלייה של 8.3% באוגוסט. בה בעת, מדד הליבה (ללא אנרגיה ומזון) צפוי דווקא לרשום דווקא עלייה ל-6.5%, מול נתון של 6.3% באוגוסט.
הפד האמריקאי העלה בספטמבר את הריבית ב-0.75%, העלאה שלישית ברציפות של 75 נקודות בסיס, לרמה של 3.25% (והציג תחזית לריבית של 4.4% בסוף השנה), כך שפער הריביות דוחף את הדולר כלפי מעלה מול המטבעות העיקריים בעולם.
הבנק המרכזי של דרום קוריאה העלה הבוקר הריבית ב-50 נקודות בסיס (0.50%) ל-3%, בדומה לתחזיות ובהמשך להעלאה של 25 נקודות באוגוסט ושל 50 נקודות ביולי (העלאה שמינית מאוגוסט 2021).
האינפלציה במדינה עמדה על 5.6% בספטמבר, הרחק מיעד הבנק העומד על 2%, אך הדאגה העיקרית של הבנק המרכזי נוגעת לחולשת הוון, שאיבד 20% מול הדולר מתחילת השנה.