סגור

מור, הפניקס וספרה השיגו 21% תשואה בחודש באיסתא

ברקע, חזרת התיירים ועליית מחירי הנדל"ן - איסתא משקיעה בנדל"ן מניב; איסתא הנפיקה מניות ב־120 מיליון שקל לארבעה גופים מוסדיים והעניקה אופציות; שלושה מהגופים הקדימו את מועד מימוש האופציות והזרימו לה עוד 56 מיליון שקל; הם רשמו רווח של 32 מיליון שקל בחודש על השקעתם

משבר הקורונה הוביל ללא מעט טלטלות בשנתיים האחרונות בכל הנוגע לענף התיירות. אחת החברות ש"חטפו" בעת פרוץ המגפה, היתה איסתא ליינס, חברת שירותי התיירות שבעלי המניות הגדולים בה הם המנכ"ל אחישי גל (32.73%) והתאחדות הסטודנטים (22.09%).


איסתא אמנם הושפעה מהמגמה השלילית שפקדה את תחום התיירות עקב ההגבלות והסגרים שהוטלו בזמן הקורונה, אבל החלטה מושכלת של ההנהלה להשקיע בנדל"ן מניב ולהתרחב באופן משמעותי בתחום, הפכה את המניה שלה לסחורה אטרקטיבית, עם פריחת תחום הנדל"ן.

2 צפייה בגלריה
אחישי גל מנכ"ל ובעלי קבוצת איסתא
אחישי גל מנכ"ל ובעלי קבוצת איסתא
אחישי גל מנכ"ל ובעלי קבוצת איסתא
(צילום: עמית שעל)

במקור, איסתא היא סוכנות נסיעות של סטודנטים, שמוכרת חבילות נופש גם לקהל הרחב ומפעילה בתי מלון בארץ ובחו"ל. אולם בשנים האחרונות פיתחה החברה מנוע עיקרי נוסף שאחראי להצלחתה — הנדל"ן המניב. ברבעון השלישי של 2021 רשמה החברה מהנדל"ן להשקעה רווח של 7.7 מיליון שקל לאחר מס, בעוד פעילות התיירות יצרה בפרק הזמן המדובר הפסד של 8.8 מיליון שקל. הנדל"ן להשקעה הסתכם בשווי של 862 מיליון שקל ברבעון השלישי והיווה 40% ממאזן החברה.
לאיסתא מגוון החזקות בנדל"ן מניב, כגון מעונות סטודנטים, מלון כרמים ומלונות נוספים, חלקם גם בקפריסין ויוון. החברה שותפה בהקמת בתי מלון באילת ובתל אביב (מלון בשם INK) והיא מקימה 5 בתי מלון בחו"ל. דמי השכירות נטו (NOI) שלה מהמלונות הסתכמו ב־16 מיליון שקל ב־2020 וצפויים לצמוח ל־18 עד 21 מיליון שקל ב־2024.
לחברה פעילות נוספת בנדל"ן למגורים, והיא מעורבת בפרויקטים של מחיר למשתכן, הכוללים, נכון למצגת החברה מאוקטובר האחרון, הקמה של 2,023 יחידות דיור בארץ. לחברה גם החזקות בתחום הלוגיסטיקה והתעשייה והיא שותפה בשני מתחמים של 33 אלף מ"ר. איסתא מתכננת להתרחב גם בתחום זה ומעורבת בהקמת שטחי לוגיסטיקה של 279 אלף מ"ר עד 2024.
את שנת הקורונה, 2020, סיימה מניית החברה בירידה של 19%, לאחר שהתאוששה מנקודת השפל שאליה הגיע בתחילה בחודש מרץ ולאחר מכן שוב בתחילת יולי. בנקודה השנייה "גירדה" החברה את שווי השוק של 361 מיליון שקל, ומאז החלה להתאושש די בהתמדה. מתחילת 2022 זינקה מניית חברה ב־24.7%, לשווי שיא של 1.7 מיליארד שקל. ב־12 החודשים שחלפו קפצה המניה ב־120%, ומאז השפל ביולי 2020, זינקה בשיעור של 311%.

2 צפייה בגלריה
אינפו המוסדיים הימרו על התיירים של איסתא והרוויחו
אינפו המוסדיים הימרו על התיירים של איסתא והרוויחו
המוסדיים הימרו על התיירים של איסתא והרוויחו

לפני כחודש, בתחילת השנה הנוכחית, ביצעה איסתא הקצאה פרטית לארבעה גופים מוסדיים, שבה מכרה להם מניות ב־120 מיליון שקל והעניקה להם כתבי אופציות. האופציות הוקצו במחיר מימוש של 110 שקל למניה, לתקופה של כשנתיים. אלא שחודש בבורסה יכול להיות דרמטי בעולמן של המניות. מאז ההקצאה, שעליה דיווחה החברה ב־4 בינואר, זינקה מניית איסתא ב־18.6% עד לפתיחת המסחר אתמול למחיר של 108.7 שקל.
שלושה מבין ארבעת הגופים — בית ההשקעות מור, חברת הביטוח הפניקס וקרן הגידור ספרה — החליטו, לאחר הזינוק החד, להקדים את מימוש האופציות. איסתא קיצרה את תקופת המימוש להיום (3.2.22) ועדכנה כלפי מטה את מחיר המימוש ל־100 שקל, שעדיין עדיין גבוה ב־10.5% ממחיר המניה במועד הקצאת האופציות. שלושת הגופים מימשו 557.9 אלף כתבי אופציות, שהזרימו באופן מיידי לחברה 55.8 מיליון שקל.
שלושת המוסדיים שהקדימו לממש קנו בהנפקה 1.11 מיליון מניות ביחד, במחיר של 101 מיליון שקל. המניה זינקה מאז ב־25% ושווי המניות הללו נאמד אתמול ב־126 מיליון שקל. כלומר שלושת הגופים מורווחים על הנייר מהמניות 25.1 מיליון שקל. בנוסף, מימוש האופציות במחיר של 100 שקל למניה עדיין מייצר להם רווח, שכן המניה כבר גבוהה ב־13% ממחיר זה. לכן, גם על המניות שקיבלו תמורת מימוש האופציות הם מורווחים, על הנייר, בעוד 7.3 מיליון שקל, וביחד רווח של 32.4 מיליון שקל, כלומר תשואה של 21% בחודש על הסכום שהשקיעו באיסתא.
הגוף המוסדי הרביעי שהשתתף לפני חודש בהקצאה, ילין לפידות, לא מימש את האופציות שברשותו. התוצאה היא שאיסתא גייסה כאמור סכום של 175.8 מיליון שקל, כשנותרו לבית ההשקעות של ילין לפידות עוד 105 אלף אופציות, שגם הן כבר "בתוך הכסף". כך שככל שיבחר לממש בשנתיים הקרובות, לפי מחיר המימוש המקורי לכתבי האופציות, יוזרמו לאיסתא עוד 11.6 מיליון שקל.