סגור

האם סנטינל תוכל להנפיק לפי 10 מיליארד דולר עם הכנסות של פחות מ-100 מיליון דולר?

חברת הסייבר רוצה לרשום את ההנפקה הישראלית הגדולה אי פעם; אולם הביצועים שחשפה בתשקיף לא תומכים בשווי חלומי שכזה: אמנם ההכנסות ב-2020 הוכפלו ל-93 מיליון דולר, אך ההפסד קפץ לכמעט 118 מיליון דולר, וכרגע עומד השווי שלה על 3 מיליארד דולר

בתקופה האחרונה הפכה סנטינל וואן ( (SentinelOne) הישראלית לאחד השמות החמים ביותר בסייבר הישראלי, כאשר גם מתחרים גלובליים חזקים כמו קראודסטרייק מזכירים את שמה כיריבה עוצמתית.


סנטינל וואן, שהוקמה ב-2013, עלתה לכותרות בעיקר סביב התקפת הסייבר הגדולה על סולארווינדס, במהלכה פתרונות החברה הישראלית הצליחו לזהות ולעצור אותה אצל הלקוחות. מיתוג חזק זה יחד עם שוק הסייבר הרותח אמורים לסייע לה להנפיק בבורסת ניו יורק (NYSE) לפי שווי של כ-10 מיליארד דולר , אליו היא מכוונת על פי הערכות בשוק, וכך לרשום את ההנפקה הישראלית הגדולה אי פעם. אך הביצועים שחשפה החברה בתשקיף להנפקה שהגישה בסוף השבוע לרשות ני"ע האמריקאית (SEC) עדיין לא תומכים בשווי חלומי כזה.

1 צפייה בגלריה
מימין מנכ"ל סייבריזן ליאור דיב ומנכ"ל סנטינל וואן תומר וינגרטן
מימין מנכ"ל סייבריזן ליאור דיב ומנכ"ל סנטינל וואן תומר וינגרטן
המנכ"ל תומר וינגרטן
(צילומים: אוראל כהן, ריוג׳י סוזוקי)


על פי התשקיף, שעדיין לא חושף את גודל הגיוס ואת שוויו, הכנסות סנטינל ב-2020 הסתכמו ב-93.1 מיליון דולר, מעט יותר מכפול מהכנסותיה ב-2019. ההפסד קפץ מ-76.6 מיליון דולר ל-117.6 מיליון דולר. את הרבעון הראשון של 2021 סיימה החברה עם הכנסות של 37.4 מיליון דולר, צמיחה מהירה של 108% לעומת הרבעון המקביל, אך ההפסד תפח בקצב מהיר אף יותר ל-62.6 מיליון דולר מול 26.6 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2020. בתשקיף מציינת סנטינל כי לפי רמת ההכנסות החוזרות ברבעון הראשון (ARR) היא נמצאת בקצב הכנסות שנתי של 161 מיליון דולר. גם בהנחה שהחברה תשמור על קצב צמיחה של 100% כמו בשנה שעברה ותגיע להכנסות של כ-200 מיליון דולר בסוף 2021, עדיין מדובר במכפיל 50 על המכירות בשנה הנוכחית.
ההנפקה הישראלית הגדולה ביותר עד כה היא של חברת מאנדיי עם שווי של 6 מיליארד דולר, אבל סנטינטל רוצה כאמור לעקוף אותה. את ההנפקה בוול סטריט יובילו מורגן סטנלי, גולדמן זאקס, ברקליס, יו. בי. אס, בנק אוף אמריקה, דויטשה בנק וג׳פריס. לפי מספר החתמים וגודלם סביר להניח כי יהיה מדובר בגיוס של יותר מחצי מיליארד דולר.
האם סנטינל תעמוד במודל שהציבה המתחרה?
נראה כי סנטינל מכוונת בעיקר למודל של מתחרתה המרכזית קראודסטרייק (סימול מסחר: CRWD) האמריקאית, שהונפקה בשווי של כ-7 מיליארד דולר ב-2019 ומאז זינקה לשווי של 46 מיליארד דולר כשהיא נסחרת במכפיל של כ-50 על המכירות. אף שאנליסטים רבים הביעו ספקות לגבי רמת ההיגיון בשווי של קראודסטרייק היא שומרת על קצב צמיחה מהיר, וכבר הגיעה לקצב הכנסות רבעוני של כ-300 מיליון דולר, כאשר צפי ההכנסות השנתי עומד כעת על 1.3 מיליארד דולר והיא כבר עברה לרווח. ערב ההנפקה הציגה קראודסטרייק הכנסות גבוהות יותר מאלו של סנטינטל עם הפסד נמוך יותר, אך הדינאמיקה בשתי החברות דומה ושוק הסייבר היום חם לאין שיעור לעומת 2019.
כמו קראודסטרייק, גם סנטינל ערכה את הגיוס הפרטי האחרון שלה לפי שווי של 3 מיליארד דולר, כאשר בגיוס שקדם לו עמד השווי על מיליארד דולר. הגיוס האחרון התבצע בנובמבר האחרון בהובלת קרן ההשקעות טייגר גלובל ובו גייסה סנטינל 276 מיליון דולר. נכון לסוף הרבעון הראשון היו בקופת החברה 362 מיליון דולר לאחר שרכשה בתחילת השנה את חברת Scalyr ב-155 מיליון דולר.
לסנטינל יש כיום 4,700 לקוחות, מתוכם 277 עם היקף הכנסות חוזרות של יותר מ-100 אלף דולר בשנה. החברה מעסיקה 850 עובדים, מתוכם 450 בארה"ב והרוב המכריע של היתר בישראל. סנטינל מציינת בפירוש כי המרכז שלה בתל אביב נהנה מגישה למומחי סייבר ישראליים ובעיקר יוצאי המערכת הבטחונית.
תומר וינגרטן, בן 38 בלבד המכהן כמנכ"ל והיו"ר, הקים את סנטינטל יחד עם חבר ילדות, אלמוג כהן, שכבר לא נמצא בחברה. חבילת השכר של וינגרטן הסתכמה ב-3.6 מיליון דולר ב-2020, מתוכם 317 אלף דולר בשכר בסיס, 200 אלף דולר כבונוס והיתר באופציות. בנוסף וינגרטן מחזיק 3.95% ממניות סנטינל. בעלי המניות הגדולים ביותר בחברה הם קרנות אינסייט וטייגר גלובל, שמחזיקות ב-15.7% ו-12.4% בהתאמה. בעלי מניות גדולים נוספים הם הקרנות third point, רד פוינט, דאטה קולקטיב ואנקורג' קפיטל, שמחזיקות ביותר מ-5% כל אחת.