בלעדי לכלכליסטמורי ארקין והפניקס הם משקיעי העוגן בקרן Mid-Cap חדשה
בלעדי לכלכליסט
מורי ארקין והפניקס הם משקיעי העוגן בקרן Mid-Cap חדשה
קרן רקיע סיימה סגירה של הקרן הראשונה, של 200 מיליון שקל, בדרך לגיוס כולל של 400 מיליון שקל. מנהליה במו"מ מתקדם עם לאומי פרטנרס להשקעה מהותית לקראת סגירתה הסופית, שצפויה עד מרץ 2022. על הכוונת: חברות בגודל בינוני
מורי ארקין וחברת הביטוח הפניקס הם משקיעי העוגן בקרן פרייבט אקוויטי חדשה להשקעות בחברות בינוניות. ל"כלכליסט" נודע כי קרן רקיע סיימה סגירה ראשונית של הקרן הראשונה שלה, של 200 מיליון שקל, בדרך לגיוס כולל של 400 מיליון שקל. מנהלי הקרן, כך נודע, מנהלים משא ומתן מתקדם עם לאומי פרטנרס להשקעה מהותית לקראת סגירתה הסופית, שצפויה עד מרץ 2022.
רקיע מכוונת להשקיע את כספי הגיוס בחברות בגודל בינוני (Mid-Cap) בישראל. מדובר במאגר של אלפי חברות פוטנציאליות להשקעה בתחומים מגוונים כגון תעשייה, מסחר ושירותים. מתוכן מתעתדת הקרן להתמקד בחברות בעלות יתרון טכנולוגי.
בכירי הקרן זיהו מגמה של צמצום משמעותי בהיקף המשקיעים הפועלים במגזר זה. קרנות ההשקעה הוותיקות פימי, פורטיסימו, אייפקס, סקיי וטנא רשמו, נוכח התשואות בקרנות הקודמות שלהן, עלייה דרמטית בהיקף הנכסים המנוהלים על ידן. העלייה בהיקפי הגיוס הגדילה בתורה את היקף ההשקעה הממוצעת, וכך נחתכו משמעותית השקעות בחברות Mid-Cap בישראל.
כך, קרן פימי גייסה בקרן האחרונה שלה בסוף שנה שעברה 1.2 מיליארד דולר, אותם היא מכוונת להשקיע בחברות בשווי 150-100 מיליון שקל ובעלות הכנסה שנתית של 200-100 מיליון שקל.
רקיע מכוונת לוואקום הזה, שמייצר להערכתה הזדמנות גדולה להשקעות בהיקף נרחב ובתמחור אטרקטיבי. התמקדות הקרן תהיה במימון צמיחה, תוך תרומה ניהולית ועסקית להשבחת החברות. הקרן תשקיע גם באחזקות מיעוט בחברות.
למייסד הקרן, רביד קימיה, יש ניסיון בניהול השקעות. בעבר הוא ניהל את תחום ההשקעות הריאליות במגדל ביטוח, והיה סמנכ"ל השקעות בדיסקונט קפיטל. שותפים נוספים הם ליאור קדרון, שהצטרף מקרן פימי, ויוסי בן שלום, המשמש כיו"ר הקרן וביצע השקעות רבות ב־20 השנים האחרונות כבעלי חברת ההשקעות DBSI.
שמה של הקרן הוזכר לראשונה בעסקה עם יצחק תשובה בינואר האחרון, אז חתמה על רכישת 22% ממניות שידורי קשת תמורת כ־50 מיליון שקל. החברה המרכזית שמחזיקה בשליטה בקשת הפעילה זכות סירוב מול תשובה, ובסופו של דבר תרכוש את המניות בעצמה יחד עם מריוס נכט. רקיע כיוונה למהלך זה כעסקה מקדימה לסגירת הקרן, יחד עם משקיעים נוספים, אבל נאלצה לסגת.
בין הפניקס, שזרוע ההשקעות שלה מנוהלת בידי חגי שרייבר, וקבוצת ארקין, שמנוהלת בידי ניר ארקין, התבסס שיתוף פעולה נרחב בשנים האחרונות. הפניקס השקיעה ב־2016 בקרן ארקין ביו ונצ׳רס 1, שפעלה בתחום הביומד. גם בקרן ההמשך השקיעה הפניקס, והשתתפה גם מגדל.
באוגוסט 2020 קבוצה שכללה את הפניקס, הראל, קרן ספרה ומורי ארקין התחייבה לרכוש את כל המניות המונפקות בהנפקה של מימון ישיר, יחד עם ספרה והראל, תמורת 130 מיליון שקל.
הפניקס וארקין שיתפו פעולה גם בהצעה לרכישת השליטה ברשת הקמעונאות יינות ביתן, בהזרמה של 300 מיליון שקל עם שותפים נוספים, שלא צלחה. השבוע השקיעו הפניקס, ארקין וילין לפידות 60 מיליון שקל בחברת האנרגיה סולאייר.