סגור
שקל דולר יורו מטבע מטבעות מט"ח
מט"ח (שאטרסטוק)

השקל בזינוק יומי מול המטבעות המובילים - הדולר יורד ל-3.64 שקלים

הדולר נחתך ב-1%, היורו יורד בשיעור דומה ל-3.98 שקלים; רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות, ציין כי כלכלני סטנדרד אנד פורס צפויים להשאיר את דירוג החוב של ישראל על כנו - מחר יפורסם הדו"ח

הדולר צונח היום ב-1% ונסחר תמורת 3.64 שקלים, ירידות דומות גם ביורו ובפאונד שנסחרים תמורת 3.98 שקלים ו-4.58 שקלים בהתאמה. בשוק המט"ח העולמי, הדולר מתחזק מול המטבעות העיקריים.
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות: "אנו עדים היום להתחזקות של השקל כנגד הדולר אך יותר מכך כנגד האירו. זו התפתחות מפתיעה, לכאורה, לנוכח התחזקות הדולר בשוקי חו"ל (כנגד האירו והיין).
"ניתן לקשור זאת למספר סיבות: תחושה נוחה, לדעתי, בעקבות דוח קרן המטבע הבינלאומית על ישראל, שפורסם אתמול. בדוח נכתב כי ישראל התאוששה יפה מהקורונה, יסודותיה הכלכליים איתנים והאינפלציה בשטחה תרד לרמת היעד של 2 אחוזים עד סוף 2024; בהקשר זה, יש לציין את הדעה החיובית של הכלכלנים על מערכת הבנקאות המקומית, בעוד בחו"ל (בדגש על ארה"ב) הסנטימנט בעייתי יותר.
"אמנם הסיכונים נוטים מטה, בין השאר עקב גורמים חיצוניים והמשך אי הוודאות לגבי הרפורמה המשפטית, אך יש רושם כי הכוונה כעת היא לקדם את הנושא בדרך של שיח והסכמות רחבות", מסר נעים לאזני השוק, ציין מנחם.
עוד הוסיף מנחם כי "דוח זה עשוי לרמז על דוח דומה שיפרסמו מחר כלכלני סטנדרד אנד פורס ואם כך יהיה – דירוג החוב של ישראל והתחזית הניטראלית שלו יישארו על כנם – כך שמבחינת סוכנות זו פחתו מאוד הסיכויים לחדשות שליליות כגון אלו שבאו בעקבות דוח מודי'ס.
"הערכות של מומחים כי סבב הלחימה התורן עם הג'יהאד יהיה קצר ובסופו של יום לא יסב פגיעה של ממש בפעילות העסקית, או בסנטימנט הכלכלי ובקרב שוקי ההון. כך גם לא יהיה צורך בגידול חד של הוצאות הביטחון. בעבר, סבבים ארוכים ורחבים יותר הצריכו הוצאות ניכרות על חימוש והצטיידות וכן שיקום תשתיות.עם זאת, כמובן, גורם זה נתון לשינויים אם ההערכות בדבר סיום מהיר של הסבב תופרכנה.
"גורם נוסף – הערכות כי תקציב המדינה יאושר בקריאה שנייה ושלישית. הדיווחים כי בכוונת ראש הממשלה להקדים בשבוע את תאריך ההצבעה מיטיבים עם השוק, שכן הדבר יגבה פחות הוצאות תקציביות של הרגע האחרון, יקרב את הסיכוי לחתור ליעד הגירעון ויסיר גורם אי וודאות אחד מסדר היום.
"לבסוף, יש לזכור כי בוול סטריט נרשמות לאחרונה עליות שערים (בהולכת נאסד"ק) ובימים כאלו השקל נוטה להתחזק מול הדולר, עקב המרות מט"ח לש"ח מצד גופים מקומיים שחשיפתם למט"ח גדלה יתר על המידה.
"עדיין, מדובר זה זמן בתחום התניידות די צר של כמה אגורות לכאן ולכאן, המצביע על יציבות של שוק המט"ח ואם לא יהיו זעזועים של ממש בזירה הביטחונית או המשפטית, השקל ימשיך לשקף את איתנות המשק ובמידת מה אפשרות שפערי הריבית בין הארץ לחו"ל יתמכו אף הם.
"בהקשר זה, נקודת המבחן הבאה של המטבע מבחינה כלכלית תהייה בראשית השבוע הבא, לאחר שיפורסמו מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל ונתוני צמיחת התמ"ג לרבע הראשון של השנה".