סגור
מנכ"ל דיסקונט אבי לוי
מנכ"ל דיסקונט אבי לוי (צילומים: צפריר אביוב באדיבות בנק דיסקונט)

משרד האוצר יעניק לדיסקונט דחייה של 9 חודשים במכירת כאל

ביום ראשון תעלה לוועדת השרים לענייני חקיקה הצעת החוק של משרד האוצר, שתאפשר למכור את כאל לחברות ביטוח, וכן תספק לדיסקונט דחייה בדד ליין למכירת החברה עד לספטמבר 2026

משרד האוצר נעתר לבקשת בנק דיסקונט, ותומך בדחיית מכירת חברת כרטיסי האשראי כאל. דיסקונט ביקש דחייה של שנה במכירה, ומשרד האוצר מסכים לדחייה של תשעה חודשים.
ביום ראשון תעלה לוועדת שרים לענייני חקיקה הצעת החוק של משרד האוצר, שאמורה לאפשר לדיסקונט למכור את כאל גם לחברת ביטוח (החוק הנוכחי אוסר ספציפית על בנק למכור חברת כרטיסי אשראי לחברת ביטוח). במסגרת השינוי, יוצע גם להאריך בתשעה חודשים את המועד שבו דיסקונט יחויב להשלים את מכירת כאל - כלומר עד חודש ספטמבר 2026.
אם דיסקונט ינפיק את כאל בבורסה הוא יקבל הארכה בשנה נוספת (כמו בנוסח המקורי של החוק, המעניק ארכה מהמועד האחרון למכירה במקרה של הנפקה).
בנק דיסקונט הגיש את בקשת הדחייה בתחילת השנה, בשל השלכות המלחמה בעזה - הבנק טען כי המצב הבטחוני מקשה בקידום עסקאות, בעיקר מצד משקיעים זרים שנרתעים מכניסה להשקעות בתקופה שכזו בישראל.
בהיבט המקומי, נטען שעדיין קיימת אי וודאות בנוגע ליכולת של חברות הביטוח להשלים רכישה של חברת כרטיסי אשראי, שכן החוק שנועד לאפשר זאת טרם נחקק. לכך יש להוסיף את העובדה שרשות התחרות פסלה לאחרונה את עסקת ישראכרט-הראל בנימוק עקרוני של חשש על העברת מידע מחברת כרטיסי אשראי לחברת ביטוח.
דיסקונט אמנם יכול להתמקד בהנפקת כאל בבורסה, שצפויה לזכות לביקושים, אבל מהלך כזה נמצא בעדיפות נמוכה מבחינת הבנק, שבניהולו של אבי לוי. זאת משום שהנפקה לא תכלול פרמיית שליטה עבור החברה - בדיסקונט ישאפו למכור את כאל לפי שווי של יותר מ-3 מיליארד שקל. במשרד האוצר השתכנעו מנימוקי הבנק, אף שהדחייה שאושרה כאמור קצרה יותר מכפי שביקש.
חברת כרטיסי האשראי כאל פרסמה השבוע את דוחותיה לשנת 2023. החברה, שבניהולו של לוי הלוי רשמה ב-2023 רווח של 450 מיליון שקל, עלייה של 45% לעומת שנת 2022. התוצאות הושפעו גם מרווחים חד פעמיים בראשם ממכירת בית כאל. בנטרול סעיפים חד פעמיים, הרווח עמד על 277 מיליון שקל, ירידה של 3.2% לעומת שנת 2022 - ירידה שיוחסה להשפעות המלחמה.