סגור
העיתון הדיגיטלי
20.04.25
ECA_001_v5

המשקיעים מתרחקים מהמטבע האמריקאי: הדולר צונח לשפל של חצי שנה

הדולר אינדקס, שמודד את ערך המטבע האמריקאי מול סל מטבעות מובילים, נופל ב-2.1% לשפל מאז תחילת אוקטובר; הודעת טראמפ על הקפאת המכסים דחפה אתמול את הדולר מול המטבעות המובילים; היום הוא חוזר לרדת, גם אחרי פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב, שהפתיעו לטובה

הדולר צונח הערב (ה') בשווקים הבינלאומיים, במקביל לירידות החדות בוול סטריט שהחריפו לאחר הבהרת הבית הלבן בנוגע למכסים על סין.
הדולר אינדקס, שמודד את ערך המטבע האמריקאי מול סל מטבעות מובילים, נופל ב-2.1% ל-100.88 נקודות - שפל מאז תחילת אוקטובר.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

היורו מזנק ב-2.4% ל-1.12 דולר, הפאונד קופץ ב-1.2% ל-1.298 דולר. ביפן נופל הדולר ב-2% ל-144.74 ין ובשווייץ צולל הדולר ב-3.5% ל-0.827 פרנק.
הירידות החדות בדולר נרשמות במקביל למכירת מניות אמריקאיות, במגמה שעשויה להצביע על כך שהמשקיעים מנסים להתרחק מהנכסים האמריקאיים.
בישראל הדולר ממשיך להיסחר ב-3.76 שקלים והיורו מטפס ל-4.21 שקלים. זאת לאחר התנודתיות החזקה אתמול בעקבות שינוי המדיניות המפתיע של הנשיא טראמפ.
הבית הלבן הבהיר היום שהמכסים החדשים על סין אינם במקום המכסים הקיימים: גורמים בבית הלבן אישרו בתגובה לשאלת CNBC כי שיעור המכס של ארה"ב על יבוא סיני מסתכם כעת למעשה ב-145%.
אתמול הקפיץ נשיא ארה"ב דונלד טראמפ את המכסים על בייג'ינג באופן מיידי ל-125% מ-84%. שיעור זה מצטרף למכסים של 20% שהטיל טראמפ על יבוא מסין בתחילת הכהונה שלו, לדבריו כעונש על חלקה של סין בהברחות פנטניל לארה"ב.
היום פורסם כי האינפלציה בארה"ב בחודש מרץ רשמה האטה מפתיעה ל-2.4% בחישוב שנתי.
ההכרזה של טראמפ על ביטול המכסים עם רוב המדיניות - והותרת מכס חריף של 125% על סין - דחפה אתמול בערב את הדולר מול המטבעות המובילים (הדולר אינדקס טיפס מ-102 נקודות לכמעט 103), במקביל לעליות החדות באופן חריג במדדי וול סטריט. היום הוא כאמור מאבד גובה, במקביל לירידות בוול סטריט.
בשוק המקומי השקל ירד אתמול בחדות לפני ההכרזה של טראמפ (הדולר טיפס עד ל-3.82 שקלים והיורו ל-4.22) אך הוא עבר לעלייה מהירה לאחר ההכרזה (לסביב 3.74 שקלים לדולר ו-4.11 שקלים ליורו).
הבוקר פורסמו גם נתוני האינפלציה של סין, בצל עימות הסחר האמור עם ארה"ב. מדד המחירים של מרץ רשם ירידה חודשית של 0.4%, מול תחזיות לירידה של 0.2%, בדומה לנסיגה שנרשמה בפברואר.
האינפלציה השנתית בסין נותרה שלילית - ירדה ב-0.1%, בהמשך לירידה של 0.7% בפברואר, ומול תחזיות לאינפלציה שנתית אפסית.